Hyvinvointia ja maailman paras lastenateria

yhteistyössä Picnic ja Suomen Blogimedia Kuten ehkä olette Instagramistani huomanneet, on meillä tapana käydä ainakin kerra...

yhteistyössä Picnic ja Suomen Blogimedia

Kuten ehkä olette Instagramistani huomanneet, on meillä tapana käydä ainakin kerran viikossa Kaamoksen kanssa kaksin ulkona syömässä. Meille ravintolassa ja kahvilassa syöminen on rentouttava pieni breikki, joka liittyy yleensä johonkin harrastukseen: museopäivää ei keskeytetä ruuanlaiton takia, vaan haetaan haetaan nopeasti jotain pientä välipalaa ja jatketaan kierrosta, uimahallin jälkeen on mukava syödä iltaruoka läheisessä kauppakeskuksessa ja kirjastoreissulla saatetaan piipahtaa smoothiella ihan vaan herkutellaksemme. 

Lapsen kanssa ravintolassa käydessä haasteeksi tulee usein, että lapselle tarjolla on ruokia, jotka miellän herkuiksi, joita ei tarvitsisi syödä viikoittain. Vaikka tykäämme käydä syömässä jonkun muun tekemää ruokaa, ei sen ihan aina tarvitsisi olla upporasvassa paistettua tai sokerilla huurrettua (vaikka lapsi ei siitä pahastuisikaan). Jo pari vuotta sitten etsiessäni terveellisempää, mutta selkeästi lapsiystävällistä ruokapaikkaa tutustuin suomalaiseen perheyritykseen, Picniciin. Lasten ateria isolla uuniperunalla, kermaviilikastikkeella, kurkkusuikaleilla, katkaravulla (tai millä tahansa muulla täytteellä), maito ja välipalakeksi maksoivat 3.90 euroa. Tämän parempaa lastenateriaa saa kyllä hakea! Monesti lisään Kaamoksen annokseen vielä euron extrana toisen kalatäytteen, koska kalaahan suositellaan syötävän 2-3 kertaa viikossa. Kotona kun ei tule laitettua niin usein.


Ennen omalta lautaseltani löytyi Picnicissä usein joko täytetty patonki tai isompi uuniperuna-annos, mutta viimeisen parin kuukauden aikana olen yrittänyt karsia turhimpia (=väsyttäviä) hiilihydraatteja pois ja valinnut siksi usein salaatin. Luulin pitkään, ettei salaatti voi pitää nälkää vaan tarvitsen opitusti sen leivän ja perunan kylkeen. Nyt olen kuitenkin huomannut, että  omalla kohdallani juttu taitaakin olla toisinpäin ja jätän nykyään salaatin mukana tulevan patongin palankin usein pois. Ei siksi, etteikö tekisi mieli vaan siksi, että tulen täyteen muutenkin. Oma lempisalaattini on tällä hetkellä melko tuhti ja valitsen parin kymmenen täytteen joukosta useimmiten kylmä- tai lämminsavulohta, oikeaa guacamolea ja vuohenjuustoa sekä päällä vielä pähkinöitä. Ja välillä tottakai sen patonginkin.


Vaikka mä yritän minimoida etenkin lounasaikaan hiilarien määrää, en ole halunnut puhua siitä ollenkaan lapselle ja siksikin on kiva, että on paikkoja jossa mä voin syödä helposti ruokaa joka ei väsytä mua ja lapsi voi tankata samalla mitä milloinkin haluaa, uuniperunasta avocado-päärynä smoothieen. Picnicin uuden entistä enemmän hyvinvointiin tähtäävän valikoiman myötä olen koukuttunut nyt myös raakakakkuihin ja Goodion raakasuklaisiin, joita löytyy kassoilta melkoinen lajitelma. Kun makean nälkä iskee, kookospalmusokerilla makeutettu suklaa on hyvä valinta ihan siksi, ettei se tavallisen sokerin tapaan nosta verensokeria korkealle ja Helsingin Kalasatamassa käsin valmistetut Goodiot nyt vaan maistuu ihan taivaalliselle. Kannattaa kokeilla ainakin mausteinen Chai, kookoksinen Dreamy ja uusi ylivoimainen suosikkini Harmony, jossa on sitruunan ja lakritsin makua mukana. 

Näillä eväillä jaksetaan pitkään ja parasta on, että ainakin Helsingissä Picnicejä on yleensä juuri siellä, missä nälkä tulee. Tai nyt kun mietin, niin voiko meille tulla nälkä siksi, että näemme Picnicin? Siltä ainakin tuntuu, sillä tänä viikonloppuna olemme käyneet kumpanakin vapaapäivänä juuri Picnicissä syömässä ja nappaamassa välipalat mukaan.


15 kommenttia

  1. Ah, Picnicin uuniperuna on parasta! Pitääkin viedä Nöppis maistamaan lastenateriaa joku päivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Varsinkin kun löytyy monenlaista kalaa, sitä kannattaa tietty lisätä lautaselle. Uuniperunan sijaan voi toki ottaa sen toas-vaihtoehdon mut me mennään potulla aina.

      Poista
  2. Olipa kiva postaus! Ja tosi kiva huomata, että käytte Kaamoksen kanssa ulkona syömässä. Just puhuttiin muutaman kaverin kanssa siitä, miten oli tosi harvinaista lapsena, että pääsi edes kahville mihinkään. Itse olen oikeastaan vasta viimeisen vuoden aikana oppinut, että kahvilaan voi oikeasti piipahtaa ihan hyvin hetken mielijohteestakin istuskelemaan, ei välttämättä tarvitse olla mikään erityinen ja harvinaislaatuinen juhlatilaisuus.

    Ja pitää mennä joskus testaamaan salaatti, näytti hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, eiköhän se monella lähde anniskeluravintolasta se ravintolaura ;) Me harrastetaan yleensä muita juttuja kuin ruuanlaittoa, joten en viitsi tuhlata aikaani sellaiseen pelkkään kotona kökkimiseen, että aina pitäisi ite tehdä. En sitä paitsi varmaan edes saisi noin tukevaa salaattiateriaa samaan hintaan, jos hakisin erikseen juustot ja kalat ja tekisin guacamolet ite. Jo pelkästään tollanen salaattipohja maksaisi lähikaupassa 3 euroa enkä edes liioittele.

      Poista
  3. Picnic on ihan meidän vakkari, ensinnäkin koska yksi on just lasten koulun kulmalla, ja toisekseen siksi, että kolmen lapsen ulkona syöttäminen muuten helposti kirpaisee kukkarossa - Picnic on just hyvä siihen, kun ei ole tarkoitus syödä erityisen fiinisti vaan tarttee vain syödä jotain normihyvää kaupungilla ollessa. Sitä paitsi mä tykkään siitä uuniperunasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kolmen lapsen ruokkiminen on kyllä kallista ulkona. Onneksi on näitä helppoja vaihtoehtoja :)

      Poista
  4. Kiva postaus, sillä olen miettinyt millainen se lasten ateria on:) ja tosi hyvä toi Kalapointti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehän siis käytiin silloin sunnuntaina tosiaan itiksessä syömässä, suosittelen kylläihan vaikka ruokatauolla sullekin!

      Poista
  5. Voi ei, miksi meidän kaupungissa ei ole kyseistä ravintolaa... :( Olisi ihana syödä kevyesti, nopeasti ja edullisesti. Meidän tie käy tuossa tilanteessa yleensä Heseen ja se ei ole kovin terveellinen vaihtoehto. Toki käymme siellä max pari kertaa kuussa ja meidän 4 v syö siellä vain osan pienistä ranskalaisista ketsupilla. Mutta silti. =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me toki siellä hesessäkin käydään, eipä sillä! Sekin on musta oikein hyvä ravintola, Kaamos ottaa monesti minikana-aterian maidolla. Mutta se on enemmän sellainen herkutteluhomma, jota pitää aina miettiä. Picnic on siinä helppo että leipä on täysjyvää, juoma maitoa ja protskut saa valita oman maun mukaan. Yleensä siis katkiksia ja extrana kanaa, sillä kasvava helpostikin syö kaksi täytettä.

      Poista
  6. Picnicissä on kyllä aina niin hyvää, varsinkin tuoreet smoothiet on ihan mun lemppareita kun kaipaa menossa välipalaa eikä niitä kovin monesta paikasta pienemmässä kaupungissa meinaa löytyä!:) yks huono juttu tulee mieleen picnicistä tai ainakin oon ollu siinä käsityksessä et heidän käyttämä kana on thaimaalaista :( tosi harmi kun haluais kannattaa mahd. paljon kotimaista, ite kylläkin otan aina lohta/katkarapuja mut kuitenkin!

    VastaaPoista
  7. Picnic on piristävän terveellispainotteinen, ja silti edullinen (tätä ei opiskelijana voi olla painottamatta) pikaruokapaikka! Mä oon kans aina syöny salaatteja tai patongin napannut, mutta musta tuntuu siltä että haluun joskus kans ottaa ton lasten aterian.. :D

    VastaaPoista
  8. Hei oon pitkään seuraillu sun blogia ja instaa kun jäänyt kai vahingossa vähän koukkuun! Ja hei kun sielä helsingissä pyörit niin ootko koskaan käynyt lähiruokaravintola Armaksessa? Eli sijaitsee kluuvin kauppakeskuksessa. Jos et niin suosittelen todellakin just sulle, lähellä tuotettua puhdasta ja hyvää ruokaa eikä hintakaan kirpaise :D toki sieltä ei noin mahtavia lasten annoksia löydy mutta esim. ihan vaan itselle lounaaksi. Hyvää kevättä sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä oo käynyt! Tämä asia pitää kyllä korjata nopeasti!

      Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images