Suomen parhaat isyysblogit just nyt!

Onkohan kukaan muu viettämässä pääsiäistä ihan vaan leppoisesti kotona? Toivottavasti, sillä nyt tulisi vinkkinä mun mielestä parhaat isyysb...

Onkohan kukaan muu viettämässä pääsiäistä ihan vaan leppoisesti kotona? Toivottavasti, sillä nyt tulisi vinkkinä mun mielestä parhaat isyysblogit, mitä Suomen kamaralta löytyy. Blogit tulevat satunnaisessa järjestyksessä ja jokainen tarjoaa perhenäkökulmaa isän näppäimistön välityksellä.#noljakanfaija asuu Joensuussa Noljakan lähiössä ja kirjoittaa pitkiä pohdiskeleviakin blogipostauksia, joissa on arki vahvasti läsnä. Sulo-vauvan faija kantaa lastaan kantorepussa, käy vauvauinnissa, sormiruokailuttaa lastaan ja harmittelee samalla Runeberginpäivän ja laskiaisen liian läheistä ajankohtaaa, koska onhan se nyt hullua syödä monia teemaleivonnaisia saman viikon aikana. Tykkään Noljakan faijan kirjoitustyylistä ja mukavasta arkisuudesta. Harmi, että blogi siirtyi Vauva-lehden alle, sillä Vauvan blogipohja on käsittämättömän huono ja nytkin siellä pyörii ties mitä kieriviä juustonkuvia lukemista hankaloittamassa. No, toivottavasti joku korjaisi faijan paremmalle alustalle - mahdollisimman nopeasti!


Lattepappa tuli perheblogiskeneen rytinällä. Muistan kun yksi päivä Instagramseuraajakseni oli liittynyt Lattepappa.fi nimellä varustettu profiili ja kävin uteliaisuuttan klikkaamassa itseni sisään. Huomasi heti, että blogi ei ollut mikään yhden illan inspiraatio, sillä sivulta löytyi kaikki mediakortista lähtien. Onneksi myös sisältö oli hyvin tehtyä ja kiinnostavaa. Varsinkin vauvaperheelliset löytävät blogista mielenkiintoista tuotetestisisältöä, myös videomuodossa. Lattepappa.fi ei ole vielä kovin suuri, mutta povaan tälle blogille pitkää ja loistavaa tulevaisuutta, koko paketti on harkittu mutta silti mukavan aito.


Heikki Leppimäki saattaa olla Länsi-Suomi lehden lukijoille tuttu kolumnisti* ja viime keskiviikosta asti hän on kirjoittanut myös omaa blogia. Löysin Heikin kirjoituksen Facebookin kiintymysvanhemmuus-ryhmästä ja tykkäsin heti sekä tyypistä että blogista. Vielä en voi sanoa mitä kaikkea blogissa käsitellään, mutta jo kolmen ensimmäisen postauksen jälkeen meitsi on mukana! Blogissaan Heikki on jo kirjoittanut mm. facebookin merkkivaateryhmistä, nössöistä isistä sekä 2-vuotiaasta pojastaan, jota on puhuteltu neidiksi. Omaan elämääni Heikin kirjoitukset resonoivat näistä kolmesta ensimmäisestä blogista eniten, ehkä ihan siksi että hänkään ei ole enää ihan pienen vauvan vanhempi. 

*) minulle ei ollut, mutta osaan googlettaa


Ja sitten on Tommi. Suomen ensimmäistä isyysblogia ei voi unohtaa listalta, sillä vuosien varrella musta on tullut ihan Tommi-fani. Isyyspakkauksessa kirjoitetaan monesti asioista, joista en itse ole niin edes kiinnostunut (fancy ruoka, ravintoloissa ja itsetehtynä, huh!) mutta tämä blogi pitää mut tietoisena, mitä isolla kirkolla tapahtuu. Tykkään myös lukea Tommin tyttären sutkautuksia sekä ihan vaan pysyä perillä siitä, mikä on Angry Birdsien seuraava harppaus ja missä Tommi yksin tai perheineen matkustaa. Aihepiirinsä puolesta tämä blogi saattaisi olla mulle liian snobi, mutta kun tyypit taustalta tuntee, tietää että jotkut nyt vain ovat trendien aallonharjalla - vähän vahingossa :D

Tässäpä nämä! Jäikö joku loistava isyysblogi mainitsematta? Kerro se kommenttiboksiin!

kuvat: blogeista

6 kommenttia

 1. Kiitos Elsa, kunnia olla tällä listalla! Tulkaas muuten meille tässä vaikka joku viikonloppu maistelemaan sitä fancya ruokaa :)

  VastaaPoista
 2. http://blogit.savonsanomat.fi/pipeja-ja-puhalluksia/

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kunniasta Elsa! Ja mukavaa kevään jatkoa sinulle ja mainiolle blogillesi 😊 T: #noljakanfaija

  VastaaPoista
 4. Onko toi isyysblogi vähän hassu nimitys? Vai käytetäänkö sitä ihan yleisesti?

  VastaaPoista
 5. Kiitos, on kunnia päästä näiden isien kanssa samalla listalle :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa! mä oon niin fiiliksissä näistä isyysblogeista(kin). :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images