Perinteistä jauhelihakastiketta tuplakuorituilla perunoilla #maggimaanantai

yhteistyössä Maggi Mix ja Suomen Blogimedia Jos ette ole tätä jo tienneet, olen aika keskinkertainen ruuanlaittaja. Tykkään hyvä...

yhteistyössä Maggi Mix ja Suomen Blogimedia


Jos ette ole tätä jo tienneet, olen aika keskinkertainen ruuanlaittaja. Tykkään hyvästä ruuasta, mutta en viihdy kovinkaan hyvin valmistamassa sitä. Siksi voin ihan häpeilemättä tunnustaa, että me käytetään aika paljon helpotuksia arkiruuan valmistuksessa. Välillä koukkaan töiden jälkeen kaupassa vain hakemassa jonkun valmisruuan ja välillä oikaisen esimerkiksi kastikeaineksilla, joilla jopa minä en voi epäonnistua. Olen nimittäin sitä koulukuntaa, joka ei harjoittelusta huolimatta onnistu ikinä esimerkiksi ruskean kastikkeen teossa ja kun siinä voi oikaista, oikaisen mielelläni. 

Tykkäisin saada arkiruuan valmiiksi todella nopeasti, mutta nyt elämässä on pieni mutta. Se on lapsi, jonka pitää saada olla mukana kaikessa ruuanlaitossa ja käytännössä tehdä ruoka itse. On ihan mahtavaa, että lapsella on tosi kova kiinnostus ruuanlaittoa kohtaan ja opetankin siinä, missä olen itse hyvä: pilkkomisessa ja kuorimisessa. Nykyään ruuanlaittomme onkin melko mielenkiintoista, minä istun pöydän toisella puolella sydän sykkyrällä katsomassa, kun neljävuotias leikkaa terävällä veitsellä vihanneksia ja kuorii perunoita ja sitten kun hän on valmis, yritän saada ruuan syömäkuntoon niin nopeasti kuin mahdollista.


Eilen oli vuorossa perussettiä eli perunoita ja jauhelihakastiketta sekä vihanneksia. Alkuvalmistelut eli paprikoiden pilkkominen sekä perunoiden kuoriminen vei kämppäkaverilta karkeasti arvioituna tunnin, mutta noin tunteella leikattuja paprikoita osaa kyllä arvostaa. Myös perunat olivat viimeisen päälle kuorittu, ei löytynyt montakaan mustaa pistettä tai kuoren palaa. Kuorimisjätteestä päätellen perunat oli jopa osittain tuplakuorittu, mikä kertoo kuorijan kiinnostuksesta paljon. Ja sitten ruoka olisikin pitänyt olla jo valmiina. Melkein olikin.

Saimme Suomen Blogimedian MAGGI Mix-kamppiksen kautta testiimme noita kuvassa näkyviä MAGGI Mix-pussukoita, joilla arkiruuan valmistus sujuu sukkelasti. Perunat siis kiehumaan, naudan jauheliha kypsäksi ja vettä ja MAGGI Mixin Perinteinen Jauhelihakastike pussista perään. Tässä kastikkeessa on muuten Sydänmerkki mukana kertomassa paremmasta valinnasta. Ohjeessa suositeltiin lisäämään sipulia, mikä ei onnistunut koska apukokki kieltäytyy sipulin kuorimisesta ja silppuamisesta ja minähän en saa auttaa. Kastikkeen kiehuessa 10 minuutin ajan katoimme pöydän ja olimme valmiita syömään. Joissakin perheissä tähän menisi se max 20 minuuttia, mutta meillä...noo ei mietitä sitä! Valmista tuli ja hyvää oli.


Näihin MAGGIn kastikeaineksiin liittyy mulla hauskoja muistoja myös opiskeluajoilta. Mä tulen itse perheestä, jossa oli vähän liiankin kunnia-asiana tehdä kaikki alusta pitäen itse ja en opiskelujeni alussa edes tiennyt mitä tällaiset kastikeainekset ovat. Kerran kaverini Toni kuitenkin kokkasi ihan maailman parasta spagettia ja jauhelihakastiketta ja olin pyörtyä, kuinka hyvää se olikaan. Toni kertoi, ettei millään voisi sanoa kastikkeensa reseptiä, kyse oli kuitenkin salaisesta sukureseptistä. Ostin tarinan täysin ja muutaman päivän päästä Toni hekotellen tunnusti, että MAGGIahan se oli. Sen jälkeen opiskelijakämpässäni kokkailtiin aika useinkin pussikastikkeita. Mulle tulee vieläkin välillä pakottava tarve nimenomaan tuohon spagettikastikkeeseen, vaikka yleensä teenkin bolognesen viikonloppuisin, milloin on aikaa hauduttaa tuoreista tomaateista tehtyä kastiketta pitkään. Ei voi siis ainakaan väittää, että ne rakkaimmat ruokamuistot olisi aina niitä mummon pitkään hauduttamia erikoisuuksia!

Vaikka nyt onkin pääsiäismaanantai, tulee teillekin varmasti niitä maanantaita, jolloin ei jaksa tai huvita laittaa tuntikausia arkiruokaa. Siksi tämän postauksen yhteydessä olisi jaossa MAGGIN selviytymispakkaus noihin hetkiin, mukana on mm. MAGGI Mix-tuotteet sekä muita arkea helpottavia ruuanlaittotuotteita. Kertoessasi kommenttiboksissa oman arkiruokalempparisi osallistut arvontaan! Vastaathan viimeistään maanantaina 4.4. 2016.

31 kommenttia

 1. Arkiruokalempparini on makararonipöperö! Eli makaroni ja jauheliha sekaisin sekä ketsuppia päälle! Jos olen oikein viitseliällä päällä, saatan laitaa jopa sipulia paistumaan jauhelihan kanssa. hienokoru@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mun arkiruokalemppari on tacosalaatti eli jauheliha paistumaan ja sekotetaan päälle tacojauhetta. Salaattiainekset kootaan jäävuorisalaatista, kurkusta ja paprikasta, päälle murusteltuja tacosipsejä, jauhelihaa ja juustoraastetta. Sit vaan rouskuttamaan.

  tuire.leppanen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Oma arkiruokalempparini on nuudelikeitto: keitellään pussillinen Mama-nuudeleita, heitetään just ennen loppua mukaan porkkana kuorimaveitsellä suikaloituna ja vähän kaalia tai kukkakaalia tai kiinankaalia tai... No, jotain. Tää on ehkä siksi lemppari, että tätä tulee tehtyä suht harvoin, kun yleensä pitää tehdä isoja satseja. Perheen arkiruokalemppareita on just tuo yllä mainittu makaroni-jauhelihaseos, jota tehdäänkin sitten kunnon satsi kerralla ja aina sanon että "lopusta tehdään makaronilaatikkoa". Ai mistä lopusta? :D

  VastaaPoista
 4. Sipulia saa muuten pilkottuna pakasteena, josko pikkukokki sen kelpuuttaisi!

  VastaaPoista
 5. Yksi lemppari on maailman helpoimmat lihapullat (tai mureke)! Muovikulhoon sipulikeittopussi ja hiukan vettä ja pkt jauhelihaa, ei välttämättä tarvii muuta. 😀 yleensä laitan hiukan sweetchilikastiketta/juustonkäntyt/pestoa/yms mitä kaapista löytyykään. Nams! Näitä harvemmin jää seuraavaan päivään eikä tarvii taistella korppujauhokökköjen kanssa! (Kotsantuntien kauhu, hyi.)

  VastaaPoista
 6. keitto, yleensä kana/jauheliha/kala/ ja niin iso kattilallinen että syödään kaksi päivää, parin päivän arkiruokailu on siis pelastettu
  jaana.haarala@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Makaronimössö :D Eli makaronia, soijarouhetta, herkkusieniä purkista ja sipulia. Lastenkin suosikki ja valmista 10mnuutissa. Tästä ruuasta ei koskaan nurista eikä napista. Parasta seuraavana päivänä kun paistaa voissa pannulla :D Tunnetumpi varmaan jauhelihan kanssa,mutta maku sama. a.rantatulkkila(a)luukku.com

  VastaaPoista
 8. Munkin arkiruokalemppari on just toi Maggin spagettikastike, siihen lisukkeeksi joko spagetti tai sitten pottumuusi *nam* toinen on nakit ja muusi ��

  VastaaPoista
 9. Kinkkukiusaus, se on niin helppo ja nopea. Jäiset sipuli-perunat pussista ja sekaan kinkkusuikaleet ja mausteet ja uuniin. Myöhemmin kermaa tms kaveriksi ja vähän vielä uunia ja se on siinä

  VastaaPoista
 10. Spagetti ja jauhelihakastike. Ihan perus :P kyllästyy nopeesti jos joka viikko on, mutta jos taas ei pitkään aikaan, niin alkaa kaipaamaan ja maistuu taas niiiin hyvältä :D

  VastaaPoista
 11. Kyllä se ihana, nopea, helppo ja taatusti maistuva arkiruoka on tuo muutamaan kertaan mainittu makaronimössö täälläkin. Ylipäänsä jauheliha ja pasta osasto pelastaa ne päivät kun ei ehdi/jaksa/pysty. :) mmaira.en@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Lihapullat ja perunamuusi ja sitten aina miettii syödessä että miksi ei tee useammin ! Niin tavallista mutta niin hyvää.

  karotikka ät gmail.com

  VastaaPoista
 13. Velttohyppely eli makaronia jauhelihaa ja sekaan herne maissi paprika ☺

  VastaaPoista
 14. broileripasta :) jonna.tahvanainen@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Spagetti ja jauhelihakastike itse tehtynä on lempiruokaa, mutta olishan noita maggin pussejakin kiva joskus testata :)

  VastaaPoista
 16. Mukana kivassa arvonnassa! Mun arkiruokalemppari on miehen tekemät lihapullat ja muusi :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Olisiko pikkuapulaiselle vähän pienempää puukkoa? Tuo iso on aika hurjan näköinen. Esim meillä apulaiset pilkkovat ihan pikku vihannesveitsellä hyvin kurkut, paprikat, paprikat. Sellainen n 10 cm veitsi ja toinen ei ole edes kovin terävä, mutta tarpeeksi 5veelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio!ei käynyt mielessäkään, että niitä on tosiaan pienempiäkin :D pitääpä hankkia!

   Poista
  2. Hyvä huomio!ei käynyt mielessäkään, että niitä on tosiaan pienempiäkin :D pitääpä hankkia!

   Poista
 18. Broileria ja riisiä. Broilerinsuikaleet ruskistetaan, ja sekaan sulatetaan kanttarellituorejuusto. Samalla keitetään riisi. Valmis.

  VastaaPoista
 19. Makaronimössö on meidän perheen ehdoton arkiruokaherkku =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Jauheliha- ja siskonmakkarakeitto. Lihapullat ja muusi. Lasagne. Kanapasta. Yms. Ei osaa valita! Rupes vaan miettiessä tekemään mieli kaikkia. :)

  VastaaPoista
 21. No meilläkin menisi lapsille jauheliha-makaronimössö päivästä toiseen, mutta en nyt ihan jatkuvasti kehtaa sitä tehdä. Keitot ovat myös helppoja arjen ruokia.

  VastaaPoista
 22. Broileriä ja riisiä. Ruskistetaan broilersuikaleet, sulatetaan sekaan paketti kanttarellituorejuustoa. Samalla keitetään riisi. Valmis!

  VastaaPoista
 23. Aaw, mun isi käytti myös tuota kastikepussia. Tulee lapsuus mieleen sen mausta. <3

  Oma arkiruokalempparini taitaa olla perunat ja nykyään ah, niin kieroonkatsotut ja halveksitut kalapuikot. :)

  VastaaPoista
 24. Makaronipata, jonne voi upottaa mitä kaapista löytyy!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Spagetti ja jauhelihakastike on lempparini :)
  moonangel_(att)hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Paistettuja broilerisuikaleita nuudeleitten ja sweet chili saucen kera. Mä en myöskään osaa tehdä ruskeeta soosia.
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 27. Meidän arkiruokalemppari on lohikeitto. Helppo valmistaa ja maistuu kaikille :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Kaksivuotiaan kohdalla on vielä vaikea sanoa, mikä on todellinen suosikkiruoka, mutta eniten meillä taidetaan syödä kyllä makaroonilaatikkoa - joko jauhelihalla tai kanalla. :)
  mikaela.uoti@gmail.com

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images