Lempee - vain Suomessa valmistettuja tuotteita

yhteistyössä Lempee Toivottavasti mahdollisimman moni on kuullut Sinivalkoinen jalanjälki-kampanjasta , jossa kannustetaan suomalai...

yhteistyössä Lempee


Toivottavasti mahdollisimman moni on kuullut Sinivalkoinen jalanjälki-kampanjasta, jossa kannustetaan suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostoon. On laskettu, että jos jokainen suomalainen satsaisi 10 euroa enemmän kuukaudessa suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, se tarkoittaisi 10 000 uutta työpaikkaaa. Tämä ei tarkoita, että ulkomaalaisista palveluista tulisi luopua kokonaan tai ettei niitä saisi käyttää - vain sitä, että noin pieni sijoitus kuukausitasolla on jo maanlaajuisesti merkittävä juttu. Koska itse työskentelen useassa suomalaisyrityksessä viestintähommissa, toivon tottakai jo oman työni puolesta, että suomalaisen työn tukeminen olisi pinnalla. Ja ei, en ole itsekään hanki kaikkea suomalaisena, mutta tarkoitus ei olekaan, että yksi ihminen tekisi kaiken, vaan me kaikki yhdessä.

Yksi helpoimmista tavoista satsata suomalaiseen on ostaa suomalaisista kaupoista. Varsinkin verkkokauppapuolella se on helppoa ja usein kannattavaakin. Esimerkiksi lastentavara ja vaateostoksia tehdessä on kiva, että suomalaisen verkkokauppiaan saa usein nopeasti kiinni ja tuotteiden palautus on helppoa ja ripeää. Parhaimmassa tapauksessa suomalainen verkkokauppias mittaaa housujen lahkeenpituuden pyynnöstä ja palautukset hoituvat lähes aina sutjakammin, mitä isoilla kansainvälisillä ketjuilla.


Vaikka verkkokauppapuoli kasvaa Suomessa koko ajan, on kiva huomata, että myös kivijalkaliikkeissä tapahtuu ja tulee uusiakin yrittäjiä, jotka haluavat verkkokaupan lisäksi palvella asiakasta liikkeessä. Yksi tällainen liike avattiin viime viikolla Helsinkiin Eerikinkatu 9:ään. Osoitteesta löytyy nykyään Lempee - kauppa, joka myy vain Suomessa valmistettuja tuotteita. Valikoima on vielä pieni ja keskittyy lasten- sekä naistenvaatteisiin ja asusteisiin. Kävimme eilen Riikan kanssa tutustumassa Lempeeseen ja toivonpa tosiaan, että muutkin Helsingissä nyt tai vaikka kesälomalla tallailevat löytävät puodin.

Lempeen merkkejä ovat tällä hetkellä Höö, Melli, Kimperi, Johanna K design sekä byPinja-korut. Lasten malleja löytyy vauvakokoisista aina kokoon 140cm saakka. Hööltä ja Melliltä löytyy myös naistenmalliston tuotteita, paitoja, hameita ja mekkoja valikoimista. Ja kaikki tuotteet on tosiaan valmistettu Suomessa. Näin kevään korvalla ihastuin itse Höön monitoimimekkoon, jonka pystyi kietomaan monin eri tavoin nauhalla, mutta jättää myös kaftaaanimaaisesti auki.


Mekko jäi vielä ostoslistalle, vaikka jotain pientä tuli hankittuakin. Höö-merkki on mulle tuttu Kaamoksen vauvavuodelta ja olin oikeastaan unohtanut koko merkin hetkeksi. Nyt kun Kaamos on kasvanut yhtäkkiä tosi paljon pituutta, on vaatekaapin sisällöstä puolet liian pieniä ja siksi ostinkin Höön housut ja paidan kevätvaatteiksi. Musta-punainen on Kaamoksen lempiväriyhdistelmä, jos väri pitää valita niin se on yleensä aina musta tai punainen. Musta-punaisena löytyy mm. potkulauta, pyöräilykypärä ja sadetakki - ja nyt nämä Höön vaatteet. Mukaan tarttui myös Kimperin retrohenkinen t-paita, jossa oli junapupuja! Ennustan retron paluuta lastenvaatteisiin hetkenä minä hyvänsä, ainakin mulla on ykskaks tosi kova himo nostalgisiin kuoseihin vuosien tauon jälkeen.


Lempee-puodin avautumisen kunniaksi Lempee tarjoaa lukijoilleni -10% tutustumisalennuksen Eerikinkatu ysissä. Alennus on voimassa maaliskuun loppuun saakka. Lempee on auki myös pääsiäislauantaina.5 kommenttia

 1. Marssin tuosta ohi just yhtenä iltana myöhään ja näytti kyllä tosi houkuttelevalta :) Ja JohannaK.! Juuri kun noihin rakastuin!

  VastaaPoista
 2. Tähän pitää ehdottomasti käydä tutustumassa!

  VastaaPoista
 3. Oliko siellä Johanna K:n villahousuja? Mun on ollut tarkoitus tilata sellaiset, mut en ole saanut aikaiseksi (niiden verkkosivut on aika kököt). Kuulostaa muutenkin mahtavalta kaupalta!

  VastaaPoista
 4. Pistäydyin tutustumassa Lempee-puodin tarjontaan. Paljon on oikein kauniita ja käytännöllisiä lasten vaatteita, enimmäkseen alle kouluikäisille ja ala-asteikäisille. Mekkoja äideille.

  Näitä vaatteita voi mielestäni suositella hyvin lahjaideoina vauvalahjoiksi, ristiäislahjoiksi, synttärilahjoiksi ja joululahjoiksi. Näissä vaatteissa on mukana ripaus jotain hyvin yksilöllistä erikoisuutta ja samalla ovat täydellisen käyttökelpoisia ja varmasti kestäviä pitovaatteita kaikkiin arjen tilanteisiin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images