Onni on YLE

Olen ollut vannoutunut streamauspalveluiden kannattaja pitkään ja tilaan säännöllisesti ainakin Netflixiä, Viaplayta, Spotify Premiumia...

Olen ollut vannoutunut streamauspalveluiden kannattaja pitkään ja tilaan säännöllisesti ainakin Netflixiä, Viaplayta, Spotify Premiumia ja nykyään myös Lasten omaa satukirjastoa. Yksittäinen palvelu ei ole suurikaan satsaus, mutta kun tilattavissa on monta palvelua, nousee kuukausihinta melko isoksi, jos mukaan laskee myös jokaisen nakiksi napsahtavan Yle-veron. Oikeasti meillä on yhteiset tilit Kaamoksen isän kanssa, mutta päätettiin viimeksi Netflix-laskun erääntyessä, että eipä otetakaan sitä hetkeen. Samoin sanoimme tilapäisheipat Viaplaylle ja päätin satsata nyt vain mun Spotify-koukkuuni sekä Lasten omaan satukirjastoon. 

Etenkin Netflixistä on tullut meillä jonkinlainen automaatio, joka oli aluksi kiva, mutta lopulta huomasin etten itse katso aikuisten ohjelmia ollenkaan, vaan Netflixiä käytetään vain lastenohjelmiin. Lastenohjelmien vaihtuvuus taas on mielestäni Netflixissä todella hidasta ja samat My Little Ponyt pyörivät siellä kuukaudesta toiseen ja esimerkiksi suomalaisia lastenleffoja on tosi vähän. Lopetettiin siis Netflixin tilaus, mutta jotain piti saada tilalle lastenohjelmavajeeseen ja löysinkin mielenkiintoisen konseptin nimeltä Yleisradio...

Pakko myöntää, että olen vierautunut Ylestä viime vuosina ihan huolella ja muutenkaan lineaarista televisiota tulee katsottua tosi vähän. Tämän vuoksi lapselle konsepti nimeltä Pikku Kakkonen tuli ihan uutena juttuna, kun virittelin Yle Areenan pleikkarin kautta näkyville. Olipa virkistävä ohjelma! Vaikka Ylen sovellus onkin Netflixiä hankalampi käyttää ainakin pleikka kolmosella, löydettiin heti uusia suosikkeja. Ja onni ja autuus, näitä Ylen lastenohjelmia ei ole rajattomasti käytössä, vaan päivittäin latautuu lisää ja osa poistuu palvelusta samalla. 

Netflixin huippu ja ojanpohja on mielestäni juuri se, että kaikki on saatavilla heti. Huippu siksi, että sarjamaratonit toimivat itselleni nykyisin paremmin kuin viikottain samaan aikaan tv:n ääressä istuminen, mutta ojanpohja siksi, että lastenohjelmista löytyy jokaisesta se + 60 jaksoa, jotka lapsi tottakai haluaisi katsoa kerralla. Tv-ajan rajoittaminen käy huomattavasti helpommin kun tarjontaa ei kerralla ole vuorokausitolkulla. Pikku Kakkosta ei tule oikeasti katsottua kuin se yksi jakso päivässä, kun Netflixisssä johonkin lastensarjaan saattoi jämähtää ja katsoa sitä tuntitolkulla päivästä toiseen. Ja hei, nyt mekin tiedetään mikä se Ryhmä Hau oikein on! Muutenkin lastenohjelmat tuntuvat enemmän lasten ohjelmilta Ylellä kuin streamauspalveluissa.

Teeman puolelta löytyy myös paljon enemmän mua itseäni kiinnostavia ohjelmia mitä Netflixistä. Olen enemmän dokumenttityyppiä kuin jenkkisarjojen ystävä ja nyt kun tuota Areenaa voi tsiigata myös oikeasta televisiosta tietokonenäytön sijaan, on tv:n katselu ollut pitkästä aikaa kivaa. Voihan se olla, että maksullisiin streamauspalveluihin hypätään takaisin tämän Ylen kuherruskuukauden jälkeen ja viimeistään sitten kun Silta 3 tulee ohjelmistoon. Mutta nyt mennään Yle Areenalla ja YouTubesta löytyvillä Pekka Töpöhäntä-elokuvilla tovi. Suosittelen kokeilemaan!

11 kommenttia

 1. mä niin inhoan NETFLIXIN JUMITTAVIA LASTENOHJELMIA! PIKKU KAKKONEN JA YLE parhaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä jumittavia osa. Mutta löytyy kivoja, esim Pikkukummitus Lapanen.

   Poista
 2. Meillä on Yle Areena päivittäisessä käytössä. Telkkarissa on kiinni Cromecast (älä kysy siitä enempää), jonka ansiosta voin käyttää älypuhelimen sovellusta tv:n kaukosäätimenä. Meidän lapset eivät tiedä muista kuin Pikku Kakkosen ohjelmista mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut Apple tv, toimii ilmeisesti samoin. Annoin sen pois ja nyt sit valitan kun ei oikein homma toimi ;)

   Poista
 3. Chromecast on mokkula, joka kiinnitetään sitä tukevaan televisioon ja johon sitten lähetetään puhelimesta/tabletista/tietokoneesta ohjelmaa tai musiikkia. Vaatimuksena on chromecast -tuki ja WLAN, jossa molemmat laitteet on - samalla periaatteella toimii myös esimerkiksi AppleTV.

  Meillä striimataan kaikki musiikki (pl. vinyylit) ja ohjelmat chromecastia kautta, se on ihan supernäppärä systeemi. Vielä kun YLE Areenan lastenversioon tulisi chromecast-tuki, niin alkaisi olla melko lailla täydellistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emmi! Pitää googlettaa vielä et tarviiko telkussa siis olla wifi, sillä meidän vanhassa telkussa ei ole, onneksi on sentään kuvaruutu.

   Poista
 4. Meilläkin ovat vanhemmat alkaneet ärsyyntyä Netflixin lastenohjelmista. Ylen tarjonta tuntuu rauhallisemmalta ja jotenkin vain pienelle lapselle sopivammalta. Lapsi tietysti rakastaa Netflixiä ja valitsee sen aina ensisijaisesti.

  Koska aikuiset katsovat Netflixiä, emme ole luopuneet siitä, mutta lapselle yritän aina suositella mieluummin Yleä. Ryhmä Hau on hyvä houkutin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lapsi valitsisi Netflixin kyllä mieluummin. Mutta nyt ei onneksi ainakaan hetkeen VOI valita :D

   Poista
 5. Me ollaan varmaan hiukan vanhanaikaisia, kun meiltä ei löydy mitään sovelluksia... Mutta toisaalta ei kyllä ole tällä hetkellä aikaakaan katsoa muuta kuin ne pari sarjaa joita seuraan. Isompi lapsi on pienestä saakka katsonut juurikin Pikku kakkosta, siinä on hyviä ohjelmia ja juuri pienille lapsille sopivia. Tälläkin hetkellä Hän katsoo Pikku kakkosen lähes päivittäin, satunnaisesti dvd-ltä sitten lisää. Itselläkin on taas kone jolla areena pyörii hyvin ja löytyi muutama englantilainen sarja katsottavaksi, nykyisin ne tuntuvat paljon miellyttävämmiltä ja kotoisemmilta katsoa kuin jenkkisarjat. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhanaikaisuudessa ei ole mitään vikaa. Itse tykkään Spotifysta, koska kuuntelen paljon musiikkia ja haluan tietää mitä levyjä ostan etukäteen. Mutta noi streamauspalvelut on ihan kiva lisä vaikka sairaana ollessa, löytyy helposti Frozenia ja muuta. Mutta ei me kyllä Netflixiä nyt selkeestikään kaivata.

   Poista
 6. Yle, Areena. Lasten Areena ja Pikku Kakkosen nettisivut on huippuja! Riemumielellä maksan yleveron, kun saan monipuolista laatua vastuneeksi!

  suosikkejani:
  - Areenan radiopuolelta puhe-ja musiikkiohjelmien kuuntelu
  - Nuottiniitty-peli/leikki. Koukuttaa lapset ja aikuiset (+ on kaunista ja taiteellista...)
  - Hertan Maailma -pelit pienille lapsille
  - Areena-leffat : laatuleffoja kerran viikossa
  - Yle Puhe!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images