Kevään herkuimmat mineraalihuulipunat

Valon määrän kasvu vaikuttaa kyllä ihmeellisesti ihmismieleen. Eilen vetäisin vihreän Lumoan-mekkoni pitkästä aikaa päälleni ja nyt vaa...


Valon määrän kasvu vaikuttaa kyllä ihmeellisesti ihmismieleen. Eilen vetäisin vihreän Lumoan-mekkoni pitkästä aikaa päälleni ja nyt vaan odottelen lumen sulamista! Jo viikko sitten oli vähän kevättä rinnassa ja vaikka ei aurinko näin paistanutkaan, haastoin Anna-Marian kanssani testaamaan uusia huulipunia.

Sain hetki sitten Handmade Cosmeticsilta kuusi virolaista Ontic Mineralsin mineraalihuulipunaa ja koska en ihan koko settiä tarvinnut, teimme Anna-Marian kanssa tasajaon: kolme minulle, kolme Anna-Marialle. Syy, miksi halusin kuvata kaikki sävyt kasvoillamme oli Ontic Mineralsin omat tuotekuvat, jotka olivat todella epäselvät ja vähän nuhjuisetkin, kun taas huulipunat itsessään ovat ihan huippua kamaa. Ajattelin, että otetaan nyt edes vähän paremmat kuvat, ihan vain hyvien huulipunien kunniaksi. Ongelma näiden punien kanssa kun oli myös, että osa punista näyttää pakkauksissaan ihan samalle!


Kuten jo kerroin, Ontic Minerals on virolainen mineraalikosmetiikkamerkki. Jos ihmettelette virolaisten kosmetiikan määrää, ette ole ainoita. Ihmettelen itsekin miten tuohon pieneen naapurimaahamme mahtuu kymmeniä kosmetiikkamerkkejä, joista valtaosa vieläpä luonnonkosmetiikkaa. Ja kun Suomessa luonnonkosmetiikkamerkit keskityvät lähinnä ihonhoitotuotteisiin, löytyy Virosta myös laadukasta värikosmetiikkaa (juu, on meilläkin Flow!). Eikä mitä tahansa värikosmetiikkaa, ainakin nämä huulipunat saivat minut ja Anna-Marian tosi vakuuttuneiksi laadusta.

Ontic Mineralsilta löytyy kuusi huulipunasävyä, jotka ovat kaikki tosi mageita huulilla. Tuntuma on tosi pehmeä ja huulirasvamainen, mutta sen verran kova, että levittäminen onnistuu helposti myös suoraa puikosta (jotkut luonnonkosmetiikkapunat ovat jopa liian voimaisia ja siksi sotkuisia levittää). Pigmenttiä löytyy ja punat pysyvät huulilla hyvin. Kissproofeja nämä eivät toki ole, mutta yläkuvan käsiswatcheja poistaessani piti käsi pestä putsarilla kahdesti ennenkuin sain pigmentit irti.

Alla olevissa kuvissa punat ovat juuri samassa järjestyksessä, missä ylhäällä puikoissa ja käden swatcheissa, vasemmalta oikealle luettuna tottakai. Kuvien jälkeen on tietoa huulipunien raaka-aineiden vaikutuksista, eli ehkä se kiinnostavin juttu!


MiMiMi

Eikö muuten muutakin huulipunan sävy mimmejä melkoisesti? Harmi vain, että ollaan Anna-Marian kanssa niin saman sävyisiä, että ihan kaikki sävyt eivät olleet juuri meille parhaita. Suokiksi Anna-Marialla nousi Surrender to me ja mä tykkäsin sekä Plum sensationista että tuosta barbiepinkistä MiMiMi:stä kummastakin yhtä paljon. 

Sisällön puolesta Ontic Mineralsit ovat tykkiä kamaa. Pääraaka-aine on luumunkiviöljy, joka sisältää paljon E-vitamiinia sekä oleiini ja linolihappoa. Punissa on myös arvokasta moringaöljyä, joka sisältää mm. 18 eri aminohappoa, jotka toimivat ihokudosten rakennusaineina sekä granaattiomenauutetta, mikä mm. stimuloi kollageenituotantoa sekä suojaa päivällä UV-vaurioilta. Se, mikä näissä punissa maksaa ei todellakaan ole merkki tai mineraalipigmentit vaan laadukkaat ja ihoa hoitavat raaka-aineet. Mitään valaan rasvaa ei näihin ole laitettu!

Ainoa miinus Ontic Mineralsin punissa on nuo valkoista muovia ja kultaa sisältävät hylsyt. Tässä varmaan tullaan virolaisen ja suomalaisen tyylisilmän eroihin, sillä mun ja Anna-Marian mielestä nuo hylsyt on aivan kamalat. Mieluummin levittelisin punaani jossain "hieman" yksinkertaisemmasta hylsystä ja tällaisten laaturaaka-aineiden pakkaaminen halvan näköiseen muoviin on kyllä häväistys :D

Mutta ehkäpä virolaiset tykkää enemmän krumeluurista. Ainakin paikallinen lehdistö on ylistänyt tuotteet maasta taivaisiin ja virolaiseen tyyliin Ontic Mineralsin pakkauksia komistaa ainakin Cosmopolitanin, Anne& Stiilin sekä Buduaar-lehden vuoden paras kauneustuote-tarrat.

Ontic Mineralsin huulipunat on nyt -15% alessa Handmade Cosmeticsilla ja nyt yhden laatupunan hinta jää alle 20 euron. Handmade Cosmeticsilta vinkattiin myös, että kuun loppuun saakka tilaukset, joihin sisältyy vain Ontic Mineralsin tuotteita (huulipuna tai muita meikkejä!) toimitetaan postimaksutta. Selvyyden vuoksi loppuun, että minulle ja Anna-Marialle ei ole maksettu tästä postauksesta emmekä saa myöskään komissiota ostoksistanne. Postaus on tehty puhtaasti pelkästä innosta, jonka nämä huulipunat meissä herättivät. 

4 kommenttia

 1. Ai vitsi, mitä värejä - uusi huulipuna on kyllä varma kevään merkki! Mä olen yleensä koettanut malttaa toukokuulle saakka ja ostanut huulipunan itselleni nimpparilahjaksi. Seuraava vois kyllä olla luonnonkosmetiikkaa, kun sitä kuitenkin tulee syötyä...

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää. Huulipunia ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
 3. Ihania ootte! :D Kauniita on punatkin. Tykkäsin eniten capuccinosta ja MiMiMistä. Tosi nätit sävyt.

  VastaaPoista
 4. Tilasin itselle Irresistible chick ja Surrender to me-sävyt, ensimmäisestä tuli heti ensikokeilulla lemppari "arkipuna" ja toista käytinkin sitten viikonlopun kaikki illat ulkona. Kuivahuuliselle aivan mahtavat tuotteet.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images