Ennakkolaskiainen Alppipuistossa + burgeribrunssi

Huomenna sunnuntaina on laskiaissunnuntai ja tänne Helsinkiin on luvattu plussakeliä. Pulkkamäkeen ei ehkä siis huomenna...


Huomenna sunnuntaina on laskiaissunnuntai ja tänne Helsinkiin on luvattu plussakeliä. Pulkkamäkeen ei ehkä siis huomenna kannata suunnata, mutta tänään meillä oli mitä parhain ulkoilukeli lohjalaisen Plastexin järjestämässä laskiaisriehassa. Ennen pulkkamäkeen menoa saimme esittelyn Plastexin monenmoisista ulkoiluleluista ja valitsimme omat Suomessa valmistetut suosikkimme mäkeen. Meidän perheeseen valikoutui musta tavallinen ahkio isälle, pinkki Snow Fly laskuri mulle ja vihreä käsikahvallinen pulkka Kaamokselle. Hyvin kulki kaikki pelit, mutta ylivoimaiseksi suosikiksi taisi nousta tuo käsikahvallinen pulkka, jota pystyi ohjaamaan ja jonka kantaminen mäen päälle oli helppoa kahvan vuoksi.

Vaikka mäenlasku oli pääasia, mulle päällimmäisenä ulkoilusta jäi mieleen nuo tosihauskat mäkihyppääjäukot. Mäkijoukkueemme miespuolisilla edustajilla oli niistä kokemusta jo lapsuudesta, mutta mulle mäkihyppääjät oli ihan uusi juttu. Muovisilla mäkihyppääjillä on jalassaan painavat ja liukkaat metallisukset ja vaikka lapset laittoivat mäkihyppääjiä hyppäämään jopa portaista, ne useimmiten tulivat alas oikeinpäin. Hyppääjät jopa kellahtivat ja nousivat itse ylös! Harvemmin nykyään tulee sellaista wow-efektiä mistään lelusta mitä näistä tuli. Pyörää ei selkeästi tarvitse keksiä uudelleen vaan jatkaa - tässä tapauksessa siis mäkihyppääjien - valmistamista vuodesta toiseen. 

Muovileluilla on vähän paha kaiku, mutta nämä Lohjalla valmistetut tavarat ahkiosta säilytyskoreihin ja juomapulloihin tehdään elintarvikemuovista. Esimerkiksi bisfenoli-A:ta ei ole missään Plastexin tuotteessa, vaikka sen käyttö olisikin sallittu muissa tuotteissa paitsi tuttipulloissa.


Pulkkailun jälkeen mäkijoukkueemme muonitettiin brunssilla Alppilan kirkon kahvilassa , jossa juhlittiin samalla kahvilan uutta ilmettä sekä tuota vehreää muraalia. Näyttääköhän tuo seinämaalaus kenenkään mielestä etäisesti tutulta? Jos näyttää niin syykin on selvä, maalauksen tekijä, taiteilija Maikki Rantala on nimittäin tehnyt myös blogini yläbannerin. Alppilan seurakuntalaisten blogi, Kallion kulma, avaa muraalin syntyä ja kertoo Maikista vähän enemmänkin, kannattaa kurkata!

Ja tuttuun tapaan kirkon brunssi oli hyvä kuin mikä. Ruuasta vastasi jälleen kerran monista suosituista ravintoloista tuttu huippukokki Manuel Alvarez Sanchez eli Manu ja brunssia rytmitti Radio Helsingistä tuttu Dj Bunuel. Tällä kertaa brunssin teemana oli burgerit, joita tarjoillaan jatkossa keskiviikosta perjantaihin lounasaikaan. Jos kahvilasa käydessänne päivän listalta löytyy portobello-burgeri, suosittelen kokeilemaan.

Nyt on masut täynnä ja mieli korkealla!

9 kommenttia

 1. Haa, mullakin on muistikuva mäkihyppääjistä! Tosin me kyllä askarreltiin tarhassa myös omat mäkyhyppääjäukkelit vessapaperirullista - voiko kasarimpaa olla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä muistan tehneeni ite mäkihyppääjiä paperista. Mäkihyppääjiä :D Jo pelkästään mäkihyppääjä on niin kasaria, tuo vessapaperirulla kruunaa sen. Mutta hitsin pimpulat nuo hyppääjät oli hauskoja, tosin kehittelin jo sellaista keilaratatyyppistä hissiä niille, et sais vain hyppäyttää eikä aina tarvitsisi juosta perään!

   Poista
 2. No nyt mäkin muistan että tehtiin lapsena, ehkä kerhossa, tämmösiä paperista. Ei liukunu eikä pysyny pystyssä. Näitä aitoja en oo nähnyt ennen tätä päivää. Ehkä oli niin poikien juttu ettei rantautunut meille asti. Mutta mies oli tosiaan ihan liekeissä näistä lapsena ja nyt. Ja Joona nyt kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Kaamoskin on liekeissä ja mä tietenkin innostuin ihan kympillä. Suunnittelen jo herättäväni lapsen heti aamulla, et päästään rakentaan hyppyreitä ennen lumen sulamista!

   Poista
 3. Matilla on niitä muovisia mäkihyppääjiä, joilla on metalliset sukset. Aivan parhaita! ☺️ Mä en oo ehtinyt vielä pulkkamäkeen, mut laskiaispullia oon vetänyt siitäkin edestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä täällä jo googlailen kuviosahaa ja filmivaneria et teen noille kesämäenkin...

   Poista
 4. http://www.plastex.fi/makihyppaaja.html Tuolta saa tilattua suoraan Plastexilta mäkihyppääjiä ja kelkkiksiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkihyppääjät oli kyllä hitti heti käteen saatuaan, tänään lelupäivänäpäiväkotiin lähti kaksi, jotka kirjaimellisesti vietiin käsistä heti päiväkodin ovella!

   Poista
 5. Mä muistan nuo mäkihyppääjäukot kans! Tosin ei niitä meillä itellä ollut, vaan yhdellä äidin kaverin lapsella oli semmoisia, ne oli ihan mahtijuttu :D
  Ja kymmenisen vuotta sitten meidän isä hankki semmosia omille sudenpennuilleen syystä x. Iskällä on aina näitä kaikenlaisia koottuja selityksiä, miksi se haluaa tehdä lasten kanssa jotakin pöljää :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images