Appelsiinia vartalolle, käsille ja varpaille!

Meillä jokaisella on varmasti kausittaisia himoja - naisilla viimeistään raskaana ollessa. Mun säännöllisiin himoihin kuuluu mm. tonni...


Meillä jokaisella on varmasti kausittaisia himoja - naisilla viimeistään raskaana ollessa. Mun säännöllisiin himoihin kuuluu mm. tonnikalapasteija, kananmunakastike, hapankorput sulatejuustolla ja kurkulla, kondensoitu maito suoraa tölkistä ja joka keväinen himo appelsiiniin ja mustaherukkaan. Nyt appelsiinin himo on käynyt niin kovaksi, että syömisen lisäksi imppaan makean appelsiinin eteeristä öljyä aamuin illoin kuin puutostautinen. Hmm...voihan olla, että mulla oikeasti onkin c-vitamiinin puutos, sillä näin kovaa appelsiinikautta en kyllä muista ennen olleen. Appelsiini, tuo heviosaston tutuin ja mehuosaston halvin hedelmä on jotenkin kärsinyt tavanomaisuudessaan inflaation, johon aion nyt puuttua. Syökää ihmiset appelsiineja!

Himo appelsiiniin tuoksuun lähti vahingossa virolaisen (no ylläri!) Signe Seepidin appelsiinivartalokuorinnasta, mikä on ihan jumalaista. Parempaa tuotetta talven kuivattamalle iholle ei ole kuin tuo öljykuorinta, joka poistaa kuolleet ihosolut hellävaraisesti ja ravitsee ihoa öljyn, e-vitamiinin ja glyseriinin avulla. Ja se tuoksu, voi pojat se on hyvä. Kuorinnan päälle olen vielä valellut ehkä maailman parasta vartalovoidetta, Sohvyn porkkana-appelsiinivoidetta lähes ekstaasissa. Ja syönyt päälle kilon appelsiineja, ihan kaiken varalta.

Voiteita en osaa tehdä, mutta koska vartalokuorinnat ovat tuttu juttu, päätin kokeilla voisiko tuosta Signe Seepidistä tehdä dupen eli alkuperäistä vastaavan tuotteen, edullisemmin tottakai. Kokkauskaveriksi pyysin verkkokauppa LimePop:n Annen, jonka liikkeestä raaka-aineet on saatu tätä postausta varten. Raaka-aineiden hinnaksi/ ohjeen annos jäi alle 4 euroa, eli jos vain jaksaa sekoittaa itse ainekset, tulee kuorinta tosi edulliseksi.

Signe Seepidin appelsiinikuorinta on nerokkaan yksinkertainen. Siinä on vain sokeria, viinirypäleen siemenöljyä, glyseriinia, e-vitamiinia sekä makean appelsiinin eteeristä öljyä. Incistä puuttui merkintä väristä, mutta jotain luonnollista väripigmenttiä tuotteessa oli, epäilisin micaa. 


Raaka-aineiden vaikutukset:

Viinirypäleen siemenöljy: Sisältää öljyjen saippuoimattomia osia, 90% monityydyttymättömiä rasvahappojam flavonoideja ja e-vitamiinia. Öljy estää ihoa kuivattavien entsyymien toimintaa, elvyttää vanhenevaa ihoa ja toimii antioksidanttina*

Sokeri: Kuorii ihoa

Glyseriini: Eli glyseroli, sitoo pieninä pitoisuuksina vettä ihoon  ja estää veden haihtumista, jolloin iho tuntuu kimmoisammalta *

E-vitamiini: Suojaa ihoa sekä uv-säteilyltä että otsonin aiheuttamilta soluvaurioilta. Parantaa immuunijärjestelmää, estää vanhenemista, parantaa verenkiertoa ja estää ikäpigmenttien syntyä. E-vitamiini toimii luonnonkosmetiikassa myös säilyvyyttä lisäävänä aineena*

Makea appelsiinin eteerinen öljy: aromaterapeuttinen rentouttava ja mielialaa kohentava sekä lämmittävä tuoksu

Keltainen ja tulenpunainen mica: väri


Kuorinnan tein näin: n. 1 dl viinirypäleen siemenöljyä, n. 10 ml glyseriiniä, n. 1ml e-vitamiinia ja n. 20 tippaa makean appelsiinin eteeristä öljyä sekoitetaan kulhossa. Raaka-aineiden määrien kanssa on oltava huolellinen, glyseriinia voi laittaa öljyyn nähden vain n. 5-10%, jotta se toimii kosteuttavasti, liika glyseriini aiheuttaa ihon kuivumista. E-vitamiinia 0.2-1% öljystä, eli hyvin vähän. Appelsiinin suhteen taas ei tarvitse kitsastella, sitä voi lisätä oman maun mukaan kunhan muistaa ettei käytä eteeristä öljyä koskaan raakana suoraa iholle.

Lopuksi öljyseokseen lisätään halutessa mica-väriä ja lopuksi sokeri. Sokeriksi valitsin ihan tavallista hienoa sokeria, joka toimii mielestäni iholle parhaiten. Seos kannattaa jättää mieluummin kosteahkoksi kuin kuivaksi, liian kuivaa sokerikuorintaa on hankala käyttää vaan se lähinnä tippuu lattialle.

Käyttö: sokeriöljykuorintaa hierotaan iholle pyörivin liikkein ja annetaan vaikuttaa hetki. Kuorinnan jälkeen iho pestään, mutta se saa jäädä pehmeän öljyiseksi.

Vinkki 1:  Raaka-aineta tilatessa kannattaa viinirypäleensiemenöljyä tilata kerralla enemmän kuin tuo käytössäni ollut 100ml. Itse ajattelin hankkia seuraavaksi 500ml pullon, sillä öljy säilyy kohtuullisen hyvin (valolta suojattuna) ja on isommissa erissä hankittuna suhteessa edullisempaa. Sitä voi käyttää myös sisäisesti vaikkapa smothien seassa ja öljyn maku sopii hyvin myös salaatteihin.

Vinkki 2: Vaikka lasipurkit ovat kauniita, niiden käyttö voi olla hankalaa. Välikannellinen 200ml muovipurkki on edullinen ja hyvä vaihtoehto, jota voi halutessaan piristää kanteen liimattavalla kauniilla etiketillä.


Harmi, etten ihan ehtinyt ystävänpäiväksi näitä tekemään, mutta voihan ystäviä muistaa muulloinkin. Sopiva annoskoko lahjaksi lienee juurikin tuo 100ml öljypohjaan tehty satsi, joka menee kätevästi 200ml purkkiin. Jos vain yhtään kiinnostaa, suosittelen kokeilemaan, tämä cocktail kun on parantanut ainakin minun kuivat sääreni talvikuivuudelta ja ilahduttanut tuoksullaan tosi paljon! Myös Kasvokkain-blogissa oltiin vastikään huomattu kuorinnan vaikutus ihon kosteutuksessa, joten en ole edes ainoa kuorinnalla kosteuttaja!

*) tiedot Una Nuotion kirjasta Kerro kerro kuvastin, kauneudenhoidon käsikirja

4 kommenttia

  1. Wau you did it! Signen kuorintavoide on iiiihaanaa, enkä epäile tippakaan, etteikö tämä sinun keittämä olisi aivan yhtä ihanaa. <3 Olen niin huono valmistamaan yhtään mitään mihin liittyy niin minkäänlainen kädentaito, joten arvostan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, se on tosi ihana. Ja tää on siis täysin identtinen, noita raaka-aineiden suhteita ei voi paljon muuten laittaa ku just mun mallin mukaan, muuten se ei olis iholle hyvä. Mun pitää ehkä hieman lisätä tota appelsiinia et on yhtä tuju tuoksu ku esikuvassa.

      Poista
    2. Lisäys: tämä on niin helppo tehdä, että osaisit varmasti!

      Poista
  2. Ehkä vielä yritän, tätä voisi olla kivaa tehdä kamujen ja tyttöjen kanssa. <3

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images