Piparkakku-jäätelö sandwich

Laiska leipuri tässä hei! Kokeilin itsenäisyyspäivän kunniaksi 3 Kaverin jäätelön facebooksivuilta löytämääni piparkakku-...


Laiska leipuri tässä hei! Kokeilin itsenäisyyspäivän kunniaksi 3 Kaverin jäätelön facebooksivuilta löytämääni piparkakku-jäätelö sandwichin ohjetta, mikä osottautui niin helpoksi ja hyväksi, että jaan sen täälläkin. 

Jätskisändäreiden tekeminen on ohjeen mukaan hyvä aloittaa jo edellisenä iltana pipareiden pehmentämisellä, ja laittaa tarvittava määrä pipareita ja vaaleaa leipää pussiin. Kostea leipä pehmentää yön aikana pipareita juuri sopivan haukattavaksi, mutta ei liian kosteiksi. Sitten vain pehmenneet piparkakut täytetään jäätelöllä. Meillä löytyi pakastimesta 3 Kaverin Juhla Mokka jätskiä ja se sopi piparin kanssa hyvin yhteen. Mietin, että jäätelötehtaan uusin maku, paahdettu pähkinä & kinuski, voisi toimia myös loistavasti mausteisen piparin kombona. 

Noista pipareista tuli mieleen, että suosin yleensä paljon ohuempia pipareita ja kaupan pipareista suosikkejani ovat Annasin tosi ohuet ja manteliset versiot. Paksut piparit sopivat kuitenkin tosi hyvin näihin jätskiherkkuihin, sillä ohuet piparkakut vettyivät yön aikana liikaa ja murtuivat täyttäessä. Eli vaikka alussa totesin ohjeen olevan helppo, kyllä mä sen ekalla kerralla mokasin tietenkin :) Onneksi jäätelöpurkista riitti vielä toiseenkin satsiin!

Ajattelin, että voisin valmistaa näitä piparkakku-jäätelö sandwichejä vähän isomman satsin valmiiksi pakkaseen, sillä nämä ovat  nopeita ja heti valmiita tarjottavia joulun aikana. Ja tosi hyviä!


2 kommenttia

 1. No mutta isosti nam ja miten voi tapettikin noin mahtavasti sopia jädeen, wau! Kivaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi nam :) mutta takana ei ole tapetti, vaan papershopista hankittu iso lahjapaperi, jonka laitoin pöydän päähän koristeeksi :D

   Mukavaa viikkoa!

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images