Starbucks vartalokuorinta

Starbucks lanseerasi tässä kuussa omat kahvipakettinsa, joita myydään ainakin meidän lähi K-Marketissa. Oli ihan pakko ostaa kokeiluun paket...

starbucks kuorinta 3starbucks kuorinta 5


Starbucks lanseerasi tässä kuussa omat kahvipakettinsa, joita myydään ainakin meidän lähi K-Marketissa. Oli ihan pakko ostaa kokeiluun paketti, vaikka en mikään Starbucksin kanta-asiakas olekaan ja hyväähän se kahvi on, ei käy kieltäminen.


Kahvihan on tunnetusti aineenvaihduntaa kiihdyttävä juoma, jota käytetään paljon myös ihonhoitotuotteissa. Kahvi ja sen sisältämä kofeiini parantaa mikroverenkiertoa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja auttaa poistamaan myrkkyjä. Kahvipavuissa on polyfenoleja, jotka kuuluvat antioksidantteihin. Nämä ainesosat neutraloivat vapaita radikaaleja eli auttavat ihoa pysymään kimmoisana pidempään. Muun muassa näistä syistä kahvia kannattaa käyttää myös ihonhoidossa ja yksi helppo tapa on tehdä kahvinpuruista kuorinta. Tässä tapauksessa siis Starbucks vartalokuorinta :D


starbucks kuorinta 1starbucks kuorinta 2starbucks kuorinta 4


Käytän itse vartalokuorintaan ihan sitä kosteaa kahvimössöä, mitä suodatinpussiin jää kahvinkeiton jälkeen. Yleensä laitan kahvinpurujen joukkoon vain jotakin hyvälaatuista öljyä, mutta tällä kertaa sulatin vesihauteessa kaakaovoita. Myös kaakaovoi sisältää polyfenoleja ja antioksidantteja ja pehmittävän ja kosteuttavan vaikutuksen lisäksi kaakaovoi stimuloi fibroplastisoluja ja solumuodostusta. Luin juuri myös, että polyfenolit pystyvät pidentämään solujen ikää 80%, joten ei nämä mitään turhia aineita ole, vaikka ruokakaapista löytyvätkin.


Resepti kuorintaan menee yksinkertaisuudessaan näin: sulata pieni määrä kaakaovoita vesihauteessa ja sekoita se kahvinpurujen kanssa, kunnes seos on melko paksua. Käyttö on myös yksinkertaista, seos levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa tovi (itse pidän n. 5 minuuttia) ja vasta sitten iho kuoritaan pyörivin liikkein kauttaaltaan ja pestään pois.


Itse käytän kahvikuorintaa lähinnä vartalonkuorimiseen sekä käsille, sillä kasvoilla käytän mieluummin hedelmähappoja tms ei mekaanisia kuorintoja. Toinen syy, miksi itse en kuorintaa kasvoille laittaisi löytyy seoksen rasvasta/öljystä, joka on aina liian tuhtia kasvoilleni.


Onko teillä vinkata muista kotikuorinnoista ja muista helpoista diy-kosmetiikkatuotteista? Olisi hauska testata muidenkin ohjeita!


ps. on varmaan sanomattakin selvää, ettei kahvikuorinnan kahvin ole pakko olla Starbucksia? :D


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Mun on jo pitkään pitänyt testata kahvikuorintaa! On vaan jäänyt, kun olen pelännyt ettei viemäri kestä kahvi-öljymössöä, mut huoli taitaa olla turha? Mökin pihasaunaan olen siksi tätä säästellyt. nim. vanha talo, vanhat putket.

  VastaaPoista
 2. Olen itse tosi huono käyttämään vartalonhoitotuotteita, mutta jostakin syystä tiheimmälle käyttöasteelle ovat päässeet nimenomaan keittiönkaapista löytyvät tuotteet. Tätä aion siis ehdottomasti testata! Omat parhaat keittiökosmetiikkani ovat oliiviöljy sellaisenaan hiusten öljyhoitona (omat hiukseni pitää pestä kahdesti sen jälkeen) ja käsien kuorintaan hunajan ja sokerin (tai suolan) sekoitus.

  VastaaPoista
 3. No meillä ainakin on kestänyt, kun olen harvakseltaan näitä tehnyt. Yleensä mulla on muunlainen vartalokuorinta laiskoihin viikkoihin ja käytän kahvikuorintaa paljon harvemmin.

  VastaaPoista
 4. Mäkin oon hieronut kädet monesti sokerilla ja öljyllä, sen päälle vielä rasvannut jalat kovalla kookosöljyllä :)

  Kiitos oliiviöljyvinkistä! Pitääpä kokeilla tuota!

  VastaaPoista
 5. Miksi ihmeessä mainostat Starbucksia? http://www.getholistichealth.com/42689/celebrities-ditch-starbucks-after-company-openly-supports-monsanto/

  VastaaPoista
 6. Silläkin uhalla, että vaikutan välinpitämättömältä... mulla ei yksinkertaisesti ole aikaa googlailla mitä yrityksiä Neil Young boikotoi ja miksi. Luin ton linkin tekstin nopeasti ja jos ymmärsin oikein, Starbucks kieltää noi syytökset?

  Onko sulla jotain toista linkkiä, mistä selviää miten asia virallisesti on?

  Mulla ei ole muutenkaan tapana boikotoida yrityksiä, vaan ennemminkin suosia. Tässä postauksessa näkyvä kahvipaketti on ensimmäinen Starbucks-kahvipussi, jonka oon omistanut (ja ostanut itse), sen lisäksi olen käynyt Starbuckissa tasan kolme kertaa: Helsingissä, Berliinissä ja Köpiksessä. Kaupasta olen ostanut muistaakseni kerran valkosuklaisen jääkahvipurkin, joten en nyt suoranaisesti ole kanta-asiakas, vaikka kahvista kuorinnan teinkin :D

  Mutta kerrohan toki lisää asiasta, niin muodostan sitten OMAN mielipiteeni :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images