Kun äitiä leikittää

Kuten olen kertonut, asuu meillä todella kova leikkijä nimeltä Kaamos. Mutta myös toinen leikkijä, minä. Vaikka ohuiden Legopalikoiden irrot...

lego-ice-castle


Kuten olen kertonut, asuu meillä todella kova leikkijä nimeltä Kaamos. Mutta myös toinen leikkijä, minä. Vaikka ohuiden Legopalikoiden irrottelu käy lähes päivätyöstä, ovat myös omat lelusuosikkini Legoja. Mulla on salainen pahe tilailla Ebaysta hassuja minifiguureja eikä mua siksi haittaa, että piipahdamme tuon tuosta tavaratalon Legohyllyillä ihailemassa uutuussettejä. Hyvä vain, että löytyy kaveri leluhyllyillä kuolaamiseen.


Nyt kuitenkin tuntuu, että meneekö tämä leikkiminen vähän jo yli, jos ihan tosissani harkitsen tilaavani Legojen Frozen-sarjan jäälinnan itselleni. Ja kyllä, Frozen on musta hyvä leffa ja kuuntelen tässä kirjoittaessanikin sen soundtrackia. Jos totta puhutaan, tekisi mieli tilata kaikki Disneyn prinsessat Legoina, mutta se kuulostaa ihan hullulle, sillä kuka äiti tilailisi itselleen Legoja ihan vain huvin vuoksi? Kenellä äidillä on ylipäätään aikaa leikkiä, kun pitää tehdä niin paljon muita juttuja: siivota, laittaa ruokaa ja pestä pyykkiä. No mulla on aikaa tehdä hauskoja asioita, joihin lasken Legoilla leikkimisen. Sitä on vaan vähän nolo sanoa ääneen.


Jotenkin tämän itsenikin yllättäneen Legolinna-halun myötä aloin miettimään asiaa vähän toisesta vinkkelistä. Nimittäin siitä, että jos olisin mies ja haluaisin hankkia itselleni kaikki Star Wars legopaketit, se tuskin ihmetyttäisi ketään. Itseasiassa, jos olisin mies, mulla olisi Star Wars legojen lisäksi pleikkarissa Star Wars peli, jota pelaisin lapseni kanssa Jedi-kylpytakeissa juoden samalla maitoa Star Wars pillimukeista, eikä kukaan ihmettelisi. Mutta jos saman kääntäisi naismoodiin, ja hengaisin illat katsoen Frozenia ja rakentaen Frozenlinnoja Elsaksi pukeutuneena, se kuulostaisi ainakin minusta pikkuisen oudolle. MIKSI?!


Valitettavasti musta tuntuu, että oma reaktioni nolostua leikkimisestä johtuu siitä, että olen nainen. Mä en haluaisi ajatella näin, mutta minusta tuntuu, että miehille on oikeutetumpaa olla välillä pikkupoikia kuin naisten pikkutyttöjä. Ja se on musta ihan hemmetin väärin, sillä todella monet tutkimukset osoittavat leikin positiiviset vaikutukset myös aikuisilla. Kenenkään ei tietenkään tarvitse väkisin leikkimään Legoilla tai muilla leluilla, mutta useiden viime vuosina julkaistujen juttujen mukaan jonkinlainen leikkiminen kuitenkin kannattaisi. Asiasta löytyy tietoa mm. täällä, täällä ja täällä.


Ehkä me naiset ollaan kuitenkin matkalla kohti leikkisämpää huomista. Ainakin zen-värityskirjojen suosio osoittaa, että myös naisilla on tarve uppoutua välillä tekemiseen, missä ei näennäisesti ole mitään järkeä. Mulla ei kestäisi pää värittää yhtäkään zen-kuvaa, mutta en oikeasti vitsaile kun sanon pienen legopalasen etsimisen isosta laatikosta olevan mulle terapeuttista. Pakko kuitenkin myöntää, ettei Elsan kimalteleva jäälinna varmastikaan olisi pakollinen leikkimisen hyötyjen saavuttamiseksi. Se vain olisi tosi kiva ja hauska. Ja mä haluun sen.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

16 kommenttia

 1. Hei pliis, mulla on nurkat väärällään Disney-sälää ja olen sentään lapseton mies :D. Anna mennä vaan, tuun joskus teille leikkimään!

  P.S. Toi Frozen-linna menis muuten melkein joulukoristeesta... Pitäis ehkä itsekin harkita.

  VastaaPoista
 2. Osta, osta! Jos joku tuollainen harmiton juttu piristää elämää, niin miksei sitä saisi hankkia? Harrastuksensa/mielenkiinnonkohteensa kullakin. Mun mielestä frozen-linnan rakentelu kuulostaa paremmalta kuin esim golffaus. :D ja mun pojalle tulee tasan tarkkaan leikkikeittiö mun iloksi! Jusu saa ehkä tiskata.. ;)

  VastaaPoista
 3. No sähän ootkin käynyt meidän kanssa Stockkan lego-osastolla fiilistelemässä :D ehkä mä toivon tota joulupukilta... Jotenkin on kynnys mennä ostamaan ITSELLE legoja.

  VastaaPoista
 4. Musta tuntuu et suurin syy Kaamoksen Lego-hulluuteen olen minä. Tässä Frozenissa on vaan ongelma, ettei lapsi halua ikinä katsoa sitä. Ja se siis tulisi oikeasti vain mulle. Mikä tuntuu pöljälle.

  VastaaPoista
 5. Hei, mäkin olen hankkinut "pojalle" jo kaksi sarjallista Simpsons-minifiguureja, eikä se kyllä ole poika, joka niitä himoitsee. Lisäksi ostelen yksittäisiä, makeita hahmoja, lähinnä just noita Star Warseja. Leikkimisessä olen kuitenkin vähän huono - tai ainakin liian lyhypinnainen -, mieheltä se luonnistuu paremmin.

  VastaaPoista
 6. Osta. Pöljyys on vaan sun kuvitelmaa. :D

  VastaaPoista
 7. Mä tykkään just tosta rakentamisesta ja mielellään ohjeiden mukaan. Legot on vähän niinkuin palapeli, mutta mielenkiintoisempi. Kaamokseltahan piilotan ohjeet heti, koska saisin olla sitten koko ajan rakentamassa jotain (niitä kototöitäkin kun on tehtävä) mutta yksin tykkään värkätä noita legojuttuja. Pari arkkitehtipakettia mulla odottaa avaamista kaapissa, Pisan kaltevaa tornia säästän jouluöiksi :D

  VastaaPoista
 8. Mää tuun heti leikkiin sun kanssa jos hommaat tommosen! Mutta mää haluan sitten leikittää Anna-legoa..;DD ♥_♥

  VastaaPoista
 9. Meidän lasta ei kiinnosta legot. Olen siksi pyytänyt itselleni jonkun Creators-talon joululahjaksi. Ja jos olisi extrarahaa, niin ostaisin heti jonkun ison Elves-paketin. Ja niitä Hobitti-legoja! En ole edes tajunnut ajatella, että tämä olisi noloa... :D

  VastaaPoista
 10. Oh no. Mä tiedän yhden "pikku-Elsan", joka halkeaisi tästä. Toinen on sellaiset "official" leikkihahmot, joita myytiin New Yorkissa Disney Storessa. Setissä oli ehkä viisi tai kuusi hahmoa, jotka maksoi yhteensä jotain 15 USD. JA MÄ EN OSTANUT!!! Mä olen harkinnut matkaa New Yorkiin ihan vain niiden vuoksi :D:D:D

  VastaaPoista
 11. Joo! Mä kerron heti kun oon hankkinut ton :D

  VastaaPoista
 12. Huh, ehkä se ei sit ole! Onneksi teitä on muitakin samanlaisia!

  VastaaPoista
 13. Legoilla rakentaminen on parasta! 8-vuotiaalle esikoiselle on legoja kertynyt aivan hirveä määrä ja nyt alkaa nuorempikin olla siinä iässä, että pikkulegot kiinnostaa enemmän. Onnekseni hän toivoi joulupukilta Elsan linnaa, ja tonttuhan oli heti valppaana ;) Vielä kun malttaisi antaa lapsen itse edes yrittää rakentaa se linna. Vaikeeta se tulee olemaan...

  VastaaPoista
 14. Mä oon jo useana jouluna ostanut pojalleni ja itselleni lego-kalenterit. Ne lego-friendshahmot on niin ihania :) Tänä vuonna poju saa Lego Cityn ja minä Friends-kalenterin jälleen kerran♡Yhdessä leikitään sitten :)

  VastaaPoista
 15. Mullakin on hobitti-legoja! Ne on mökillä ettei mene kuopuksen legokaaoksen jatkeeksi. Mä en halua että yksikään hobitti menee hukkaan. Niillä saa kyllä leikkiä lapsetkin, mutta kaikki on kerättävä talteen sitten. Mulla ei (vielä - en tiedä tuleeko noita lisää) ole kaikkia kääpiöitä mutta just tuli mieleen että ehk niitä vois legolta tilailla :-)

  VastaaPoista
 16. Mä olen ihan vakavasti harkinnut, että hankin itselleni jonkun sellasen rakennussarjan, esim. geomagin, mitä voin sitten itsekseni kasailla. Täällä kun ei lapsia ole ollenkaan. Se vaan ON tosi rentouttavaa jotain tuollaista räplätä. Vaikka harrastan käsitöitä ( ja niitä väristyskirjojakin), niin jotain tuollaista rentoa näpertelyä kaipaisin. Toinen hyvä voisi olla hamahelmet, tosin en tiedä mitä sitten tekisin kaikilla niillä hienoilla teoksillani =)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images