Äidin tärkein tehtävä (Kaamoksen mielestä)

Kaamos ollut nyt kahteen otteeseen viikon aikana oksennustaudissa ja olemme joutuneet viettämään ihan liikaa aikaa kotona. Käytännössä laps...

kaamos leikkii duplo legoilla3 kaamos leikkii duplo legoilla2kaamos leikkii duplo legoilla1


Kaamos ollut nyt kahteen otteeseen viikon aikana oksennustaudissa ja olemme joutuneet viettämään ihan liikaa aikaa kotona. Käytännössä lapsi on kyllä terve, mutta esimerkiksi tarhaan ei kannata mennä, ettei ensi viikolla ole koko ryhmä kipeä. Niinpä me yritämme keksiä tekemistä kotona. Voisi luulla, että aika kuluu hitaasti lapsella, mutta näin ei onneksi ole käynyt. Pelastuksemme on olleet legoleikit.


Jotta en huijaisi, nämä kuvat löytyivät koneeltani ja ovat ainakin kuukauden vanhoja. Leikit ovat kyllä edelleen samat, vain palikat ovat muuttuneet pienemmiksi kuukaudessa. Kaamos oli kesällä pitkään mökillä, mistä löytyi isän ja hänen veljien vanhat pikkulegot ja pikkulegoasia on ollut nyt puheissa niin paljon, että kävimme hakemassa Anttilasta ison kasan pikkulegoja. Ne ovat nyt syrjäyttäneet Duplot ainakin hetkeksi, vaikka kyllä noilla Duploillakin toki leikitään. Uutuudenviehätys pikkulegoihin on silti tosi iso nyt.


Pikkulegoihin siirtyminen on vaatinut multa vähän enemmän, mitä Duplot. Joudun pitämään tosi tarkasti kiinni siitä, että pikkulegot kerätään joka aamu ennen päiväkotiin lähtöä sekä illalla, ettei yksikään tärkeä pala mene hukkaan. Silti esimerkiksi Lego Moviesta tutun Tyyli Lyylin tukka on hukassa ja aina tuntuu löytyvän se tärkein palanen on kadonnut. Sen lisäksi pienet ohuet palaset jumittuvat toisiinsa kiinni ja joudun erottamaan palasia kynsilläni vähintään kolme kertaa tunnissa valveillaoloaikana. Kaamos spontaanisti totesikin aamulla, että äidin tärkein tehtävä on legopalikoiden irrottaminen. Se on kyllä nyt niin totta.


On oikeastaan melko nostalgista uittaa käsiään ääriään myöten täynnä olevassa legolaatikossa ja etsiä jotain muutaman millin kokoista tosi tärkeää palasta. Melkein sanoisin, että terapiavaikutus on sama, mikä zen-värityskirjan värittämisessä. Asiaan pitää todellakin upota ja kun legopalikat kolisevat toisiaan vasten, on ääni aika rentouttava. Epäilen legopalikoiden äänen resonoivan kehon kanssa, ei se muuten voi tuntua niin hyvälle!


Peruspalikkapaketin lisäksi meiltä löytyi muutama erillinen paketti pikkulegoja kokoamisohjeineen. Huomasin kuitenkin, ettei ohjekirjojen näyttäminen etenkään pikkulegojen osalta ole millään tapaa järkevää. Jos nyt olen jo virallinen ohuiden palasten irrottaja sekä hukkaan menneiden palasten etsijä, ohjekirjan ollessa esillä olen myös se virallinen rakentaja. Luovuuden nimissä laitoin siis ohjekirjat omaan talteen, palataan niihin sitten ala-asteella :D


Osa kuvissa näkyvistä Duploista ( Metsäpuisto ja Tyrsky) saatu.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Siis toi irrottaminen on kamalaa! Siihen on kuulemma työkalu, lego separator! En oo kuvia kummemmin googlaillut, mistä sais, ja olisko hintansa väärti. Mutta omien ja lapsen kynsien kannalta voisin väittää, että ois.. :D

  VastaaPoista
 2. Mulla ainakin on kynnet liuskottuneet kuukaudessa paljon. Ja hampaiden kiille kulunut... Pitää googlettaa millainen peli toi separaattori on :)

  VastaaPoista
 3. Hei, Millainen tuo Kaamoksen 2xvatsatauti ollut? Oma samanikäinen lapsi heräsi viime viikolla yhtenä aamuna todella voipuneena, halusi vaan syliin, valitteli niin mahaa kuin jalkojaan eikä aamupala maistunut. Reilun tunnin kuluttua oksensi ja sen jälken palasi täysin normaaliksi. Kuumeton, söi hyvällä halulla ja leikki koko päivän. Olin hyvin hämmentynyt, voiko vatsataudista toipua sanmantien..? Ruokamyrkytyskään ei voinut olla kun samaa ruokaa söimme.. Onko Kaamos sairastanut vatsatautinsa yhtä nopeasti kun viikossa kaksi eri tautia ehtinyt potemaan? Ihana tuo "äidin tärkein tehtävä"! :) Meillä vielä lapsi "tyytynyt" duploihin. Kiitos mukavasta blogistasi! Taisin kommentoida ekaa kertaa..

  VastaaPoista
 4. Juu, vatsatauti kuulostaa just samalle! Kaamos oksensi edellisenä lauantaina ja nyt perjantaina, kumpanakin päivänä vain pari kertaa ja päivän aikana tauti pois. Ja mulla oli kanssa eilen ihan hirveä olo, en oksentanut mutta tuskan hiki otsalla makasin ja vaikeoin päivän - tänään paljon parempi olo. Tosi outoa!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images