Yin-joogaa

Tein kesällä aika paljon kotijoogaa nettijoogastudioiden kautta. Välillä olin pihalla joogaamassa, mutta useimmiten mut löysi olohuoneen mat...

jooga elsa 1askelmittari polar flowjooga yin elsalets flow joogajooga pullo elsa


Tein kesällä aika paljon kotijoogaa nettijoogastudioiden kautta. Välillä olin pihalla joogaamassa, mutta useimmiten mut löysi olohuoneen matolta. Ongelmaksi muodostui, etten oikein pystynyt keskittymään harjoitukseen, kun ympäristöstä tuli niin paljon muita virikkeitä. Varsinkin rentoutusharjoitukset sekä Yin-jooga olivat haasteellisia kotoa käsin tehtynä, kun niissä parasta olisi juuri se rentoutuminen. Ja eihän kotona vain voi mennä sellaiseen syvään rentoutustilaan, kun aina muistuu mieleen joku to do-juttu, pyykit vähintäänkin.


Olen käynyt joogassa ennenkin ja itselle sopivan joogastudion löytäminen ei ole kovin helppoa. Pienessä kaupungissa asuessani löysin itseni kansalaisopiston joogasta, joka oli täyteen ahdetussa luokkahuoneessa. Sisältö oli lähinnä mediaatiota ja tuli tylsää. Kuntokeskuksessani jooga oli enemmänkin lihaskuntotunti, joten sekään ei vastannut tarpeitani ja ohjattu jooga jäi pitkäksi aikaa. Onneksi Helsingissä on varaa valita ja tuntuu, että nyt loppukesästä aloittamani ohjattu jooga toimii juuri tarpeideni mukaisesti.


Käyn joogassa lähinnä rauhoittumassa ja hakemassa vastakohtia arjen hektisyydelle. Tämän hetken suosikkini on pitkät,1.5 tuntia kestävät yin-joogaharjoitukset, jotka ovat todella hitaita, rauhallisia ja joiden asanoissa viivytään pitkiä aikoja, parhaimmillaan jopa 10 minuuttia. Yin-joogassa keskitytään sidekudoksia ja ligamentteja, asanat edistävät sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudoksia on paljon alaselän ja lantion alueella, eli juuri niissä paikoissa jossa mulla on ollut hätäsektion jälkeen tosi suuria ongelmia.


Yin-jooga ei vaadi mitään sen kummempaa lämmittelyä pohjalle, eikä 1.5 tunnin jälkeen ole kuuma, viileä ennemminkin. Joogasaleilta löytyy yleensä matot, asanoita helpottavat palikat ja joogavyöt, joten tuntimaksu on oikeastaan ainoa satsaus, mikä tulee Yinin aloittamisesta studiolla. Jos hifistelemään lähtee, niin nuo Piruetin taitoluisteluun tarkoitetut thermoleggarit ovat kyllä hyvät jalassa, sillä ne lämmittävät jalkoja ihanasti.


Tämä on se mun syyssatsaus itseeni, ostin juuri eilen kymppikortin ja vähän säikähdin sen olevan voimassa marraskuulle saakka. Talvi on todellakin tulossa. Oletteko te löytäneet talveksi jotain omaa harrastusta, uutta tai vanhaa?


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Tuo yin-jooga on kyllä ihanaa. Kuntosalin lessmills-tuntien jälkeen yoogaiasta on löytynyt ihania kehonhuoltotunteja. Reippaampi tahtiset joogat on jääneet kesken, kun liian vaikeita tunteja (nopeita) olen erehtynyt kokeilemaan. Mutta yin, hyvin ehtii oikeaan asanaan -ihanaa.

    VastaaPoista
  2. Mullakin on käytössä Yoogaia ja sellanen tuntemattomampi ja suppeampi Yogobe. Mutta en mä oikeasti saa niitä rentoutuksia tehtyä netin kautta, selailen suurinpiirtein samalla tinderiä :D

    Kerran viikossa kunnon rentoutus livenä ohjattuna on aivan ihana juttu, varsinkin sunnuntaina viikon lopetukseksi ja uuden viikon startiksi.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images