Hyvää tekevät lämminsavulohisandwichit

On aika outoa ajatella, että omassa kouluiässä koulun jälkeinen välipala oli useimmiten ranskanleipää, lauantaimakkaraa, juustoa ja kaakaota...

pagen kalaleipa omm98


On aika outoa ajatella, että omassa kouluiässä koulun jälkeinen välipala oli useimmiten ranskanleipää, lauantaimakkaraa, juustoa ja kaakaota. Meillä ei jääkaapista löydy ikinä noista muuta kuin juustoa. Luulen, että aika monessa perheessä välipalat ovat nykyään hieman paremmalla tolalla, leivästä löytyy kuitua ja makkarallekin löytyy monia korvaajia.


Saimme Kaamoksen kanssa haasteen suunnitella tämän päivän aktiiviselle koululaiselle sopivan välipalaleivän. Resepti syntyi oikeastaan itsestään, kun menimme kauppaan. Kaamoksen lempileipiä ovat kuiturikkaat Pågenin Oivallus-palat, joista vuosi takaperin teimme hauskoja muumileipiä. Tällä kertaa ajatuksena oli kuitenkin tehdä mahdollisimman helppo, maistuva ja mielellään terveellinenkin välipalaleipä joka sopii myös koululaisen yksin valmistettavaksi.


oivallus leipa omm2pagen kalaleipa omm3pagen kalaleipa omm4pagen kalaleipa omm5pagen kalaleipa omm6


Koska olimme muutenkin tekemässä uuniperunoita, päätimme tehdä täytettä isomman satsin, jotta meille jäisi valmista täytettä välipalaleipiä varten. Pyysin Kaamosta valitsemaan jotain vihannestiskiltä, jotain juustohyllyltä ja jotain kalaosastolta ja sain raaka-aineiksi kurkkua, fetaa ja lämminsavulohta. Hyvä kombo muuten! Yhdistimme täytteet kermaviiliin ja maustoimme mustapippurilla ja se oli sitten siinä. Leipiä kootessa lisäsimme vielä salaatinlehdet leipien väliin ennen kolmioiksi leikkaamista.


Parasta tässä täytteessä on, että sen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin, jolloin lapselle ei jää kuin täyttämisen ilo. Toisiksi parasta tällaisissa valmiiksi tehdyissä täytteissä on, että kasvisnirsokaan ei välttämättä huomaa syövänsä vihanneksia ;)


taytemosso pagenpagen omm4pagen omm78


Pågen on tänä vuonna Suomen Olympiakomitean kanssa mukana kannustamassa lapsia liikkumaan. Pågen on lahjoittanut 10 000 euron alkupotin ja lahjoittaa 2 senttiä jokaisesta myydystä Pågen Oivallus, Pågen Limpukka ja Pågen Oivallus Subs-leipäpussista lasten koululiikunnan tukemiseen. Tavoitteena on lahjoittaa 7000 liikuntavälinettä alakouluille ympäri Suomea.


Pågenin sivuilta löytyy myös paljon herkullisia voileipäreseptejä, myös minun vuosi takaperin ideoimat voileipä cakepopsit löytyvät sivuilta Merituuli Lindströmin tuunaamina!


pagen haukku


Itse toivon, että Leivästä virtaa koululiikuntaan kampanjan liikuntavälineitä lahjoitettaisiin erityisesti vapaaehtoiseen välituntiliikuntaan, jotta lapset saisivat omatoimisesti kokeilla uusia liikunnallisia juttuja. Olen itse huomannut, että liikkumisessa vapaaehtoisuus ja omat mieltymykset ovat tosi tärkeä juttu, niin lapselle kuin aikuisellekin. Myös hauskuus on tosi tärkeää. Meillä on ollut kesän aikana ihan hurjan hauskaa harjoitellessamme yhdessä skeittaamista ja potkulautailuhan on Kaamokselle ihan jokapäiväistä hommaa. Itse taas olen ajautunut lähiaikoina mm. aerialjoogaan riippumaan pää alaspäin katossa roikkuvasta liinasta. Aerialjooga ei todellakaan ole laji, johon uskoin ihastuvani, mutta kun löytyi sopivan lempeä treenauspaikka, olen ylittänyt itseni monta kertaa vähän vahingossa. Samanlaisia yllättäviä liikuntaihastuksia toivon koululaisillekin.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images