Neljä kirjaa syksyyn

Eiliseen tuoksuöljytunnelmointiin tulee nyt jatko-osa kirjatunnelmoinnista. Olen kuin se ruuansulatusjogurttimainos taannoisilta vuosilta, j...

kirjat yopoydalla syksy 2015yopoydalla kirjat syksy 2015


Eiliseen tuoksuöljytunnelmointiin tulee nyt jatko-osa kirjatunnelmoinnista. Olen kuin se ruuansulatusjogurttimainos taannoisilta vuosilta, jossa nainen fiilistelee jäävänsä kotiin vällyjen alle. Musta vaan puuttuu se loppuhuipennus, jossa ruuansulatusjogurtin avulla painetaankin syksy tiukasti urheillen. Kyllä musta syksy on juuri se aika, jolloin saa vähän höllentää tahtia ja jos tuntuu, että sohva kutsuu, niin mikä jottei.


Parasta sohvalla lojumisessa on tietenkin lukeminen ja mielikuvitusmaailmoihin uppoutuminen. Televisio-ohjelmista ainoastaan tänään alkava Vain elämää ja kuun lopussa alkava Silta saavat mut pistämään kirjan syrjään. Tällä hetkellä yöpöydällä odottaa neljä kirjaa, joihin olisi tarkoitus uppoutua tarkemmin.


1.Leena Lehtolaisen Kuparisydän. Luin Berliinissä kesällä elämäni ensimmäisen Maria Kallio-dekkarin ja ihastuin tosi kovasti. Harmittaa, etten ymmärtänyt aloittaa ensimmäisestä kirjasta, Ensimmäinen murhani, vaan luin Harmin paikan. Jossain vaiheessa oivalsin, että Maria Kallio- dekkareissa on jatkumo, eli ne kannattaa lukea ilmestymisjärjestyksessä. Kuparisydän on kolmas Maria Kallio-kirja ja löysin sen Cittarista muutamalla eurolla.

2. Antti Holman Järjestäjä. Antti vaan on niin hauska tyyppi, että Järjestäjä on pakko lukea. Tämän kirjan lukemisen aloitin jo kaupassa pokkarihyllyllä ja ensimmäisen sivun jälkeen olin myyty. Järjestäjästä tulee etäisesti mieleen nuoruuslempparini Erlend Loen Supernaiivi, mutta Järjestäjä on paljon hullumpi ja mustempi. Tämä on siis nyt kesken, mutta ensivaikutelman perusteella tosi hyvä kirja!

3. Outi Pakkasen Helle, uusin Maria Laine-dekkari. Pakkasen yleensä Helsinkiin sijoittuvat dekkarit ovat mun suosikkejani, vaikka  melkein koko tuotannon lukeneena kirjojen juonissa on vähän liikaa samankaltaisuuksia. Kuen silti uskollisesti uuden Pakkasen dekkarin, aina. Ne ovat jännittäviä, mutta samalla ihanan hömppämäisiä, vähän niinkuin dekkarien Harlekiineja, mutta ehdottomasti hyvällä sanottuna. Kirja kuului syyskirjalähetykseen, jonka sain viime viikolla Otavalta.

4. Vege! Alex Niemisen ja Riikka Sukulan kasvisruokakirja. Sain kirjan jo keväällä, mutta vasta nyt olen innostunut tutkimaan sitä tarkemmin ja testailemaan reseptejä. Kirjassa on paljon italialaishenkisiä reseptejä ja sen selailusta tulee nälkä. Onneksi myös innostus kasvisruokaa kohtaa kasvaa kohisten. Paksusta kirjasta riittää fiilisteltävää ja testattavaa pitkään.

kirjat yopoydalla syksy 2015 2

Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Kyllä!! Näköjään tulee Maria ekasta dekkarista kummittelemaan :)

  VastaaPoista
 2. Lehtolaisen dekkarit on kulutuksessa täälläkin :D Pikku vinkki muuten niihin liittyen: uusin painos on kamala. Kannet on ihan kivat, mutta ainakin joissakin uusimman painoksen Maria Kallio- kirjoissa on niin järkyttävä määrä kirjoitusvirheitä, että lukunautinto kärsii. Yritän parhaillaan lukea Tuulen puolella- kirjaa (oiskohan viides kirja), ja voi tuska! Seuraavan kerran lainaan vanhemman painoksen :D

  VastaaPoista
 3. Oho! Kuulostaapa oudolle et noi virheet on jäänyt kirjaan saakka!

  VastaaPoista
 4. No eikö vaan! Etenkin kun muissa painoksissa ei vastaavaa määrää kirjoitus- ja painovirheitä ole. En ole ikinä ajatellut että painoksissa olis noin iso ero.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images