Maailman kestävimmät tennarit?

Kaikki varmasti tietää, että olen kenkäfriikki ja omistan aika monta paria kenkiä. Tiedän, että monelle riittää yksi pari tennareita, mutta ...

ethletic slider-1Kaikki varmasti tietää, että olen kenkäfriikki ja omistan aika monta paria kenkiä. Tiedän, että monelle riittää yksi pari tennareita, mutta itse tykkään vaihdella kenkien väriä ja mallia fiiliksen mukaan ja kaupungille on tietenkin ihan eri parinsa, mitä esimerkiksi harrastuksiin. On kuitenkin muutamia lempikenkiä, jotka sopivat kaiken kanssa ja joita käytän lähes päivittäin. Lempikengässäni on vähän vartta ja nauhat ja sillä on hyvä kävellä: siksi käytän vuodesta toiseen 8-reikäisiä Martensseja sekä Ethleticin tennareita.


Martenssit lienevät kaikille tuttu juttu, mutta Ethleticin tennarit eivät. Kyseessä on jo vuosia vanha eettisesti tuotettu tennarimerkki, jonka kengät ovat GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja pohjan kumista on maksettu reilunkaupan mukainen korvaus sen kerääjille. Luonnollisesti myös muu tuotanto on eettistä. Olen hehkuttanut näiden tennarien laatua ennenkin ja hehkutan nyt lisää: mustat tennarini ovat nyt viidettä kesää käytössä, valkoiset kolmatta. Kummatkin ovat hyvässä kunnossa, tosin valkoiset eivät enää niin valkoiset. Pohja on kevyesti muotoiltu, malli todella klassinen ja materiaali erittäin kestävää. Jokavuotiselle kesätennarien ostamiselle on joutunut pistämään stopin, kun ei oikeasti ole ollut tarvetta uusille.


ethletic slider-5


Olen harmitellut, ettei Ethleticejä oikein löydy Suomesta. Helunanetti lienee ainoa paikka, missä kenkiä myydään ja pohjoismaisen maahantuojan sivut niin surkeat, että olinkin pitkään luulossa, että kenkiä on vain kumikärjellä ja että lasten tennareiden valmistus olisi lakkautettu kokonaan. Onneksi merkki alkoi tykkäilemään kuvistani Instassa ja samalla löysin heidän viralliset kotisivunsa. Ja jumankekka, siellähän oli ihan vaikka mitä uutta, vaatteitakin!


ethletic PicMonkey Collage


Berliinissä ollessa Kaamos sai itselleen uudet tennarit ja harmittaa, etten silloin vielä tiennyt Ethleticien olevan Saksasta ja että lastenmallejakin olisi löytynyt. Ostettiin siis perus slip onit Vansilta, eikä siinä mitään, hyvät ovat! Kuitenkin slipareita jalkaan vedellessä mullekin on tullut fiilis, että olisipa kätevät kengät ja ilokseni klassista slip on malliakin löytyy nykyään Ethleticiltäkin. Ensi kesäksi ne!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images