Apua, täitä päiväkodissa!

Huomenna avautuvat lähipäiväkodin ovet kesätauon jälkeen. Kaamoksella on jo päiväkotikavereita ikävä, mutta terveen kesän jälkeen päiväkotia...

free täikarkote omm1


Huomenna avautuvat lähipäiväkodin ovet kesätauon jälkeen. Kaamoksella on jo päiväkotikavereita ikävä, mutta terveen kesän jälkeen päiväkotiarjen tautikierteeseen ei tekisi mieli hypätä. Tuntuu, että meille (siis kirjaimellisesti molemmille) tulee joka ainoa nuha ja vatsatauti, mutta niin varmaan kaikista muistakin tuntuu. Flunssien ja vatsapöpöjen lisäksi heti ulko-ovessa varoitellaan muutaman kerran vuodessa täistä, mikä olisi se vihonviimeinen vitsaus. Täitartunnan hoito kun voi olla moniosaista ja myös esimerkiksi liinavaatteet, käytössä olleet pipot, kaulahuivit ym. pitää puhdistaa asianmukaisesti joko 60 asteen pesussa tai pakastaen useita vuorokausia. Kiitos ei tälle.


Mulla ei ole ikinä ollut täitä, eikä onneksi Kaamoksellakaan. Vaikka tiedän, ettei täit tartu hiusten pesemättömyyden vuoksi, olen huomannut pesukertojen lisääntyvän nimenomaan "täisesonkina" eli elo-joulukuussa. Kaamoksella on käytössä vain shampoita, joissa on samassa täitartuntoja ehkäisevä tuoksu. Harmi vain, että tuoksu ehkäisee myös lapsen jo ennestään minimaalista hiustenpesuintoa, ja tymäkälle tuoksuva takkusuihke on ihan no go.


Tähän täisesongin ongelmaan löytyi kuitenkin ratkaisu testiin saamastani Freen hajuttomasta täikarkoitteesta. Aluksi hippi sisälläni köhi tuotetta vastaan, sillä olen niin juurtunut valitsemaan lapselle aina kuin mahdollista luonnonkosmetiikkaa. Ymmärsin kuitenkin nopeasti, että täivaara lapun ilmestyessä päiväkodin oveen kannattaa oikeasti toimia Freen kanssa, eikä vain pestä tukkaa hippishampoolla. Kokeilua puolsi myös se, että Free Täikarkotteen vaikuttavana aine, IR3535, on niin WHO:n kuin Tukesinkin hyväksymä aine. Lisäksi sen tehon Suomen olosuhteissa on tutkinut Maa- ja elintarviketeollisuuden tutkimuskeskus.


free täikarkote omm2


Kokeilu ollaan aloitettu nyt ihan testaamalla tuotetta Kaamoksen ja mun hiuksiin, päänahasta latvoihin saakka. Ja totta se on, suhkepullossa oleva neste ei tosiaankaan tuoksu millekään! Etu entiseen suihkeeseen on silmin havaittavissa: lapsi ei riehu ja huuda pahan hajun takia, vaan antaa käsitellä hiukset. Tuotteen tehoaika on 48 tuntia, mikä sopii myös hyvin rytmiimme, jossa hiuksia ei pestä päivittäin.


Huomenaamulla tukkaan ei kuitenkaan sumuteta mitään, vaan täikarkotepullo odottaa sitä päivää, milloin päiväkodista tulee tietoa täitartunnasta. Parasta olisi tietenkin, ettei sitä tietoa tulisi koko syksynä, mutta todennäköisemmin tulee. Silloin on hyvä, että purkki löytyy käyttövalmiina kaapista, eikä tarvitse lähteä päivittäistavarakauppaan sitä erikseen etsimään.


Free-sumutteen lisäksi suosittelen päiväkotiin tietenkin omaa harjaa pitkätukille sekä minigrippussissa säilytettäviä omia hiuslenkkejä. Mukavaa päiväkodin alkua jokaiseen perheeseen!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Yyyyyyh, mullakaan ei ole koskaan ollut täitä enkä ole moisia edes nähnyt. Alkukesästä leikkikentän reunalla juteltiin toisen äidin kanssa lasten hiuksista ja tämä katsoi Amilaa sanoen ne kammottavat sanat: "Huh, varmasti inhottavaa, jos tuon hiuslaadun kanssa joutuu joskus taistelemaan täitä vastaan." Siitä lähtien olen halunnut sheivata Ampun klaniksi..

  VastaaPoista
 2. Mimmi jotain puhui, ettei afrotukkaan tulisi täitä...mä oon yrittänyt ottaa asiasta selvää, mutten ole löytänyt vastausta. Miksei tulisi?

  VastaaPoista
 3. Minulle on aina sanottu, että täit nimenomaan viihtyvät afrotukassa, koska hiukset ovat paksut ja hiusten juureen on helppo päästä piiloon.
  Minä myös kauhulla odottelun, koska saamme ensimmäiset vieraat. Olen kyllä koittanut pitää hiukset lyhyinä ja käyttää myös noita täikarkotteita.

  VastaaPoista
 4. Kertoisitko vielä ne hipimmät tuotteet täiden karkoitukseen? :)

  VastaaPoista
 5. Juu, mulla ei siis ole mitään tietoa aiheesta!

  VastaaPoista
 6. Juu! Pajunkuorisamppoo jättää hiuksiin tervamaisen tuoksun, jota täit kuulemma karttaa. Harmi vaan, et mun lapsikaan ei niin pidä siitä, tosin sillä me pestään tukkaa silti.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images