YAAM Berlin - Jamaika Spreejoen varrella

Terveiset Berliinistä! Lensimme tänne eilen ja tänään oli siis toinen lomapäivä, jota vietimme lähinnä Friedrichshainissa ja mu...

yaam berlin suuntamerkit yaam berliini sillalta yaam fryed banana beac yaam house sunflower yaam berlin yaam berli tuolit 2015 yaam berlin image opas yaam miehet istuu berlin yaam porukka kids corner yaam yaam club mate puumaja yaam urban art yaam yaam berlin jengiyaam polku berlin


Terveiset Berliinistä! Lensimme tänne eilen ja tänään oli siis toinen lomapäivä, jota vietimme lähinnä Friedrichshainissa ja muutaman tunnin verran Kreuzbergissa. Tuttuun tapaan en ole tehnyt mitään virallisia lomasuunnitelmia, vaan ajelehdimme fiiliksen mukaan.


Eilen kerroin Kaamokselle hieman kesytettyä versiota Berliinin muurin historiasta ja tänään kävelimme aamupalan jälkeen Spree-joen varteen, East Side Galleryyn katsomaan nykyisin taiteilijoiden maalauksilla väritettyä muuria. Muuria on jäljellä East Side Galleryn alueella n. 1300 metriä ja kun olimme kävelleet tuon pätkän, päätin, että menisimme tauolle joenvarressa sijaitsevaan YAAMiin. Yaam eli Young African Art Market on mielenkiintoinen keidas, josta löytyy baari, taidenäyttely, pyörävuokraamo, ravintoloita, lastenalue ja rantamainen oleskelualue aurinkotuoleineen ja pelimahdollisuuksineen. Iltaisin YAAM:ssa järjestetään keikkoja ja klubeja ja huomisesta alkaen Reggae in Berlin-festivaali. Päivälläkin asiakkaita ilahduttaa reggaerytmit, mutta tunnelma on iltaa chillimpi. Paikalla on paljon lapsia ja muutenkin meininki on perheystävällinen, vaikka paikka ei mikään leikkipuisto olekaan.


YAAM:sta pääsee nopeasti lähellä olevan sillan kautta Kreuzbergin puolelle, jossa olisi tänään ollut Street Food Thursday ja päivän teemana olisi ollut kreikkalainen ruoka. Kävelimme itsekin Kreuzbergiin, mutta lopulta söimme puoliksi ison lautasellisen couscousia halloumin, hummuksen ja erilaisten kasvislisukkeiden kanssa paikallisessa shawarma-paikassa. Sen jälkeen olikin taas vaihteeksi leikkipuistohommia (kävimme tänään neljässä, jos YAAMia ei lasketa).


Huomenna ajattelin, että lähdettäisiin omalta mukavuusalueelta (Friedrichshain) ja käytäisiin Alexanderplatzin kupeessa vähän shoppailemassa. Ajatuksissa on tsekata ainakin Adidas Neon alet ja varmaan myös tsekata Weledan vartalorasvat jostakin paikallisesta marketista.


Onko kenelläkään mitään ajan tasalla olevia Berliinivinkkejä paikoista, joihin pitäisi ehdottomasti mennä? Meillä ei ole mitään suunnitelmia huomisen jälkeen!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Oi ihana Berliini! Me oltiin ko. kaupungissa koko kesäkuu ja voi kun tuli heti tämän postauksen jälkeen kova kinku lähteä takaisin...! Itsekin tykkäsin kovasti East Side Gallerystä ja sen jälkeen oli kiva jatkaa muurin tarinaa Checkpoint Charlien museossa, joka oli mielenkiintoinen myös nelivuotiaan mielestä. Samoin eläintarha on mielestäni vierailun arvoinen paikka, tosin siihen reissuun kannattaa varata reilusti aikaa. Ja kivoja ravintoloita ja puistoja on kyllä jokaisessa kadunkulmassa! Meidän lempparit olivat Monbijou Park, josta löytyy sekä leikkipuisto, maauimala että mahtavat näkymät Museosaarelle sekä läheinen Shiso Burger. Pysäyttävä paikka oli myös Sachsenhausenin keskitysleiri, mutta se ei ehkä ole mikään lapsiperhekohde. Omat Berliini-tärppini listasin viime viikolla näin: http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi/2015/07/berliinin-tarpit-kymmenen-karjessa.html

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavia kuvia! Ihana väripläjäys!

  VastaaPoista
 3. Sunnuntaisin Friedeichsheinissa on street food tapahtuma Neue Heimat. I h a n a ! Niin paljon hyvää ja edullista ruokaa ja juomaa ja erityishyvä meininki! Myös livemusiikkia oli viimeksi kun oltiin. Pakko päästä tänne vielä!! Lapsille oma leikkipaikka ja muutenkin lapsiystävällinen.

  VastaaPoista
 4. Kaykaa jatskilla Vanille und Marille jatskipaikassa, niilla on useampi myymala eri kaupunginosissa, googlaa lahin sijainti!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images