Retkellä Uutelan Nuottaniemessä

Aamulla kävi niin mukavasti, että lapsi leikki yksin pikkulegoilla ja sain puuhailla hetken omiani. Seuraavan kerran kun tsekkasin olohuonee...

Aamulla kävi niin mukavasti, että lapsi leikki yksin pikkulegoilla ja sain puuhailla hetken omiani. Seuraavan kerran kun tsekkasin olohuoneen matolle, oli siinä edelleen pikkulegot, mutta myös roskiksesta löytyneitä papereita silputtuna saksilla sentti kertaa sentti palasiksi sekä kruununa kaksi pakettia Lushin muovailtavaa saippuaa murusina, osaksi legoihin tungettuna. Ei auttanut edes Rudolf Steinerin ajattelu, muutama voimasana livahti kyllä suusta samalla kun pistin lapsen siivoamaan jälkensä. Olin jo perumassa tälle päivälle lupaamaani luontoretkeä, mutta onneksi ymmärsin, että poissa kotoa = vähemmän luovia yllätyksiä. Lähdimme siis Uutelaan seikkailemaan kallioille ja makkaraa grillaamaan.


uutelan kartta kaamos wilhe uutelauutela kartta sormikaamos jumittaa mamma vetaa uutelametsa kukkia uutelakaamos wilhe uutela kallio 65kaamos rannassa uutela raitapaitauutela ranta heinakuu kaamos juokseelevaa meressa elsa uutela soreluutela vesi ranta ommkaamos uutela ranta kaatuiuutela makkarat w k 2015maria wilhe uutela eratyypitsorel kesakengat uutelawilhe kaamos uutela roskisluonnon orvokki uutela


Päivästä muodostuikin oikein mukava, mitä nyt lapsi tippui rantaveteen (taas kerran) vaatteisillaan ja lopulta hyppeli alasti takaisin keittokatokselle. Onneksi oli kuivat uimahousut repussa, niin sai jotain kuivaa päällensä. Evääksi oli helpoimman kautta vain salaattia, mansikoita sekä tietenkin grillimakkaraa. En monestikaan jaksa harrastaa mitään erikoiseväitä luonnossa liikkuessa, mikä tahansa kun maistuu ulkona hyvälle.


Monet ovat kyselleet tuon eniten käyttämämme grillauspaikan perään, joten tässä olisi infoa. Uutela sijaitsee Itä-Helsingissä, Vuosaaressa, jonne on metroyhteys. Metroasemalta voi kävellä Aurinkolahteen (n. 1km) tai ottaa 78 bussin ja jäädä Aurinkolahden uimarannan päässä, Kahvila Kampelan lähellä pois (Siwalta seuraava pysäkki, jos oikein muistan). Kampelalta on alle kilometrin matka ensimmäiselle keittokatokselle Nuottaniemeen. Katoksen pöytä oli nyt viime kertamme jälkeen yritetty polttaa (haloo!!), mutta katoksessa olevan ilmoituksen perusteella grilli remontoidaan parempaan kuntoon  ensi viikolla 16.-17.7. Tällöin katos ei luonnollisestikaan ole käytössä.


Grillikatoksessa on tällä hetkellä vain ritilä ruuille, joten omat pihdit yms. kannattaa ottaa mukaan. Myöskään puita ei löydy ja mukaan kannattaa ottaa joko omat puut tai kevyemmin grillihiiliä sekä tietenkin tulentekovälineet. Koska keittokatos on suosittu retkeilijöiden parissa, suosittelen paistamaan lähinnä makkaraa tai muuta nopeaa ja antamaan tilaa myös muille luonnossa liikkuville. Eli neljän ruokalajin illalliset ovat ehkä hieman ylimitoitettuja yleisille ruuanlaittopaikoille ylipäätään. Ja alleviivataan vielä: siivoathan jälkesi ja laitat ROSKAT ROSKAKORIIN, ei sen viereen.


grillikatos vuosaari uutela omm9736


Kaikkien ei tietenkään kannata lähteä grillaamaan juuri Vuosaareen, vaan etsiä kotinsa lähistöltä parhaat mestat luontoseikkailulle. Helsingin kaupungin ylläpitämät grillikatokset, keittokatokset ja ulkoilumajat löydät täältä!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Onko Uutelan polut sellaisia, että siellä voi kulkea tarvittaessa myös rattaiden kanssa?

    VastaaPoista
  2. Juu, ainakin tonne katokselle pääsee hyvin ja palstoille myös! En oo ihan varma kaikista poluista, kun yleensä liikutaan rannoilla, ei virallisilla poluilla.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images