Paras parfyymi kymmeneen vuoteen!

Olen rakastunut täysin. Juuri, kun kerroin viikko sitten lempikukkani olevan kielo sen tuoksunsa takia, löysin kielolta tuoksuvan parfyymin...

ivana helsinki parfyymi vaaleanpunainen koteloivana helsinki parfyymi puulautasella ivana helsinki tuoksu 2015


Olen rakastunut täysin. Juuri, kun kerroin viikko sitten lempikukkani olevan kielo sen tuoksunsa takia, löysin kielolta tuoksuvan parfyymin. Pullo löytyi Ivana Helsingin liikkeestä ja ensi nuuhkaisulla tiesin, että tässä se oikea sitten on. Tuoksufriikkinä olen harmitellut, etten ole löytänyt lähes kymmeneen vuoteen uutta, täysin omiin tuoksumieltymyksiini sopivaa tuoksua. Hyviä on löytynyt toki, mutta ei täydellistä.


Kaksi edellistä, omaan makuuni täydellistä ja edelleenkin käytössä olevaa tuoksua olen löytänyt vuosia vuosia sitten: Miss Dior Cherie ehti jo muuttaa nimensä pelkäksi Miss Dioriksi sinä aikana, kun olen sitä käyttänyt. Toinen lempituoksuni vuosien takaa, Nina Riccin Nina taas on pysynyt ennallaan ja juuri kevään korvalla hankin uuden pinkin omppupullon Ninaa.


Ja nyt kolmas selkeästi lempituoksujen kategoriaan kuuluva tuoksu, Ivana Helsingin ilmeisesti "Lily of the Valley" nimeä kantava tuoksu on netin kautta lisätietoja etsittäessä melkoinen mysteeri. Paketissa parfyymi on merkitty simppelisti vain merkin nimellä, mutta Ivana Helsingin Twitteriä selatessa löysin tuon Lily of the Valley-nimen viime joulukuulta. Päätuoksua tai mitään muutakaan tietoa tuoksusta ei löydy edes Ivana Helsingin nettikaupasta ja myymälässä kerrottiin, että isompi tuotelanseeraus tapahtuukin vasta syksyllä 2015. Sen verran sain kuitenkin kaivettua tietoja parfyymistä, että tuoksu on tehty kielon ympärille, ajatuksissa lapsuuden kesät Suomen luonnossa. Tuoksu on kepeä, makeahko ja tosiaankin, melko suomalainen tuoksumaailmaltaan.


Ja suomalainen tuoksu onkin, se nimittäin on tehty Helsingissä ja tuoksun luomisessa apuna on ollut Suomen ainoa parfyrmööri Max Perttula. Kyllä, se Max Perttula. En tiedä miksi olen tästä asiasta hieman jopa yllättynyt, vaikka olen Maxin tuoksuista ennenkin diggaillut, sen mitä olen jossakin messuilla päässyt tuoksuttelemaan. Huvittavaa Ivana Helsingin tuoksussa on, että sekä tuoksun tekijä että pullo ovat täysin samat, mitä Lidlin Grillimaisteri-kiertueen nimikkotuoksuissa on. Ehkä pullo on olennainen osa Max Perttulan parfyymeja, tai sitten ei. Itseäni samanlainen pullo designmerkillä ja saksalaisen halpamarketin grillimerkillä ei haittaa tippaakaan, mutta toisaalta parfyymipullo on myös sisustuselementti ja olisi ollut hauska nähdä millaisen pullon Ivana Helsinki olisi itse tehnyt tuoksulleen. Luultavasti neliönmallinen pullo on kuitenkin taloudellisempi ratkaisu, ja hyvä niin, kipurajani hajuvesissa kun huitelee juuri siinä 70 euron hujakoilla. Tämän tuoksun nappasin tosin tutustumistarjouksesta 59 eurolla, mikä on kelpo hinta 30ml eau  de parfumille.


Jos kielo on sinunkin lempituoksujasi, voin melkein vannoa tämän tuoksun olevan puhdasta rakkautta. Kannattaa käydä nuuhkuttelemassa Ivanan liikkeissä.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Taatusti on! Mut Ivanalla on nyt elokuun loppuun liike itiksessä, hae sieltä tää mikä mullakin on :) pääset haistelemaan eka.

  VastaaPoista
 2. itiksessä! oon töissä, jos kävisin heti tänään kun täältä lähden... missä se on siellä?

  VastaaPoista
 3. Eli siis pääovista sisään tallinnanaukiolta ja oikealla kukkakaupan jälkeen.

  VastaaPoista
 4. kiitti, sopivasti tässä helpossa päädyssä (jonne osaankin) :D tiäts vuosia sitten myytiin tarjoustalossa sellasta puhdasta kielotuoksua, jollaista mun äitikin oli käyttänyt nuorena, siis tunnisti sen edelleen ja piti siitä (äiti on astmaatikko ja hajuherkkä, joten ei voi edes haistella yleensä mitään tuoksuja enää). sit puuilosta ostin ihan aidontuoksusta kielo-palasaippuaa. mitään kielofriikkejä tässä...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images