Oy Äiti ohjelmatoimistona Ab

Voi luoja tämä kesäloma ottaa voimille. Sitä kun on arjessa tottunut erilaiseen rytmiin, ei tällainen kotiäiteilyrytmi ota heti onnistuaksee...

kaamos vuosaari aurinkolahti 2 pimea ilta


Voi luoja tämä kesäloma ottaa voimille. Sitä kun on arjessa tottunut erilaiseen rytmiin, ei tällainen kotiäiteilyrytmi ota heti onnistuakseen. Pienellä harjoittelulla varmasti onnistuisi puistoruokailut ja naapurin äitien kanssa hiekkalaatikolla istuskelu ynnä muut rutiinit, mutta yhden lomaviikon jälkeen kotona olo kyllä uuvuttaa.


Vaikka lapsia on vain yksi, tuntuu, että hänelle pitäisi olla koko ajan keksimässä tekemistä ja seuraa. Tiedän monen ajattelevan, että ei tarvitse, että lapselle tekee hyvää välillä tylsistyäkin. Mutta kun ongelma juuri onkin se, ettei hän tunnu tylsistyvän millään! Täällä on koko ajan käynnissä jonkinlainen luova sirkus, jonka aikana ei kannattaisi edes vessaan mennä. Kaamos ei ole ikinä ollut mikään hasardi lapsi, joka piirtelisi seiniin tai tekisi muutenkaan pahuuksia, siksi tilanne, jossa joogamattoni reuna on saksittu kolmioiksi tuntuu lähinnä huvittavalle, mutta samalla niin ärsyttävälle. Rauhoittuisi edes hetkeksi, loman kunniaksi.


Tänään ollaan tehty yhdessä ruokaa, käyty pihalla, käyty poimimassa mustikoita, katsottu leffoja ja loppuillasta käytin häntä vielä rannalla vesileikkimässä kun tuntui, että virtaa on edelleen kuin pienessä pitäjässä. Touhuilun lisäksi suu käy koko ajan, puheesta ei tule loppua millään. Onneksi lähdemme ensi viikolla Berliiniin ja odotan jo malttamattomana kaupunkilomaa, jossa myös minä saan vähän kotia enemmän virikkeitä päiviini.


Paitsi olihan mulla tänään tuo yksi virike mukana rannalla. Kippistin yhdellä Laitilan Oivalla sen kunniaksi, että ensimmäinen lomaviikko on lusittu ja seuraava viikko tuo mukanaan varmasti muutakin virkaa kuin ohjelmatoimistona olemista. Berliiniin on luvattu hyvää keliä heti keskiviikosta alkaen, joten kippis sille!


laitila oiva vuosaari ranta


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. Voi tuo ohjelmatoimisto nimike tuntuu niin tutulta. Meillä lapsen päiväkodinnovet meni kiinni muutama viikko sitten ja samoihin aikoihin jäin itse äitiyslomalle.... itse olen jo valaan kokoinen joten ohjelmatoimistoa pitäessä pitää vielä muistaa että jotain lepohetkiä on pakko saada päivään.
  Meidän kohta 4-v on myöskin kiinnostunut kaikesta ja vaatii jatkuvaa selitystä erilaisille asioille.
  Meillä tuleva viikko vielä ohjelmatoimistoa ja sitten mies astuu remmiin mukaan useamman viikon ajaksi. Syksyllä esikoinen jatkaa päivähoidossa käymistä lyjennetyllä päivällä. Tämän olen jo tämän yhteisen vapaan aikana todennut meille loistavaksi valinnaksi!
  Hauskaa ja rentouttavaa reissua teille!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Berliinin matkaa! Me kotiuduimme viime viikolla Berliinin superhelteistä, juuri olen kirjoitellut matkakertomusta blogiini.

  Itse olen jo kouluikäisten lasten äiti, ja toki heidän kanssaan ei niin enää itse tarvitse olla ohjelmatoimistona, mutta tunnistan tuon tunteen, kun itse haluaisi lomailla ja lekotellakin ja aika menee lasten perässä juoksemiseen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Ahhh - niin totta! Meillä kuopus 8v on onneksi nyt alkanut lukea kirjoja niin ei tarvitse ihan kaiken aikaa olla keksimässä tekemistä. Ja juurikin sorttia 'kun käännät selkäsi, mitä tahansa voi sattua'. Ja onneksi kavereitakin on kaupungissa pari, ja tänään tulee isosisko reissusta niin on joku seuralainen. Oikeastaan lauseesi 'vaikka lapsia on vain yksi...' sai minut tarttumaan näppikseen, nimittäin ihan oikeasti mitä isommaksi lapset tulee, sitä helpompaa on jos niillä on kaveri mukana. Tai hätätapauksessa edes sisarus. :-D

  Tsemppiä lomaan ja oikein hauskaa Berliininmatkaa teille! Me meinataan raahata lapset mökille, vaikka ilmat ei kyllä oikein näytä suosivan. Esikoinen tosin lähtee riparille isoseksi, vältyy tältä mökkikeikalta, ei enää 16-vuotiaan suosikkipaikka.

  VastaaPoista
 4. No niinpä. Nyt 7-vuotiaan lapsen äitinä olen sitä mieltä, että KOSKA lapsia on vain yksi, tarvitaan vanhempia rasittavan paljon ohjelmoimaan. Ja tämän ikäinen kaipaa niitä kavereita. Hänelle pitää järkätä mahdollisuuksia tavata ikäistään seuraa. Kaikilla menee hermot jos 7-vuotiaan ainoat sosiaaliset kontaktit on omat vanhemmat. Ja kun mä en jaksaisi koko ajan esim. mökillä heittää frisbiitä/pelata lautapelejä/lähteä metsään/uimaan/JOTAIN. Haluaisin välillä vain olla. Mutta lapsi ei halua vain olla. Nyt nautin olemisesta koneella, kun lapsi kirmaa pihalla kaverin kanssa. Se tässä on jo helpompaa 4-vuotiaan äitiin verrattuna, ettei tuo ihan jatkuvaa vahtimista ja silmällä pitämistä vaadi.

  VastaaPoista
 5. Sinkkuäitiyden huono puoli on juuri se, ettei kukaan ole jakamassa vastuuta. Lapsi on joko siinä tai pois kokonaan.

  VastaaPoista
 6. Menenpä heti lukemaan tuon juttusi! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Juu, kyllä mä välillä kaipaisin sitä toista lasta tähän sirkukseen. Olisi tosi kiva, että olisi leikkikaveri omasta takaa kotona, tosin tällä yhden lapsen taktiikalla kukaan ei sentään tappele joka päivä kodissani :)

  VastaaPoista
 8. Mä odotan sitä aikaa, että lapsi oppii lukemaan ja toivottavasti kiinnostuu kirjoista. Mikä olisikaan ihanampaa kuin lekotella yhdessä lukien. Toivottavasti tulisi kirjamiehiä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images