Ensikertalainen kajakissa

yhteistyössä: Natura Viva Olen aika fiiliksissä! Kävimme nimittäin Anna-Marian kanssa melomassa kajakilla eilen, ensimmäistä kertaa kumpiki...

yhteistyössä: Natura Viva


naturaviva kajakit ranta elsaopetus naturaviva kajakkianamaria elsa kajakit rannassa rastila naturavivavanhat sorel kengat vuosaari naturavivakartta naturaviva vuosaarinaturaviva kajakit rastila meriannamaria elsa vuosaari naturaviva melakajakki ryhma aloittelijat vuosaari naturaviva


Olen aika fiiliksissä! Kävimme nimittäin Anna-Marian kanssa melomassa kajakilla eilen, ensimmäistä kertaa kumpikin! Olen halunnut pitkään kokeilla melontaa, mutta jännittänyt samalla lajia tosi paljon: entä jos kajakki kääntyy vahingossa ylösalaisin? Entä jos en osaa meloa ollenkaan? Entä jos pyllyni ei vain mahdu kajakkiin? Entä jos... jään kivasta harrastuksesta paitsi vain siksi, että jännitän liikaa?


Itä-Helsingissä, Vuosaaressa sijaitseva Natura Viva järjestää kuitenkin joka maanantai ohjattua tutustumista melontaan ja pääsimme kurssille kokeilemaan, millaista melonta on. Kahden tunnin melontaan tutustuminen piti sisällään ihan ne alkeellisimmat alkeet ohjatusti, opimme pujottamaan itsemme pelastusliiveihin ja aukkopeitteeseen ja pienellä näpräämisellä aukkopeitekin opittiin kiinnittämään kajakkiin niin, että jalat pysyivät koko melonnan ajan kuivina. Myös melan asentoa harjoiteltiin niin kuivalla maalla kuin kajakissakin ja merellä matkassamme oli ohjaajat Toni ja Julius, jotka pitivät huolen että kukaan ei jäänyt yksin siksakkaamaan, vaan etenimme hitaasti mutta varmasti eteenpäin.


Mulla oli ennakkoajatus, että opettelisimme melontaa ihan melontakeskuksen rannassa ja lähtö oikealle melontaretkelle oli pieni yllätys, tosin mukava sellainen. Aluksi kauhistelimme Anna-Marian kanssa, että kuinka pitkälle meidät viedään ja jaksammeko meloa takaisin ollenkaan. Anna-Maria järkyttyi jopa siitä, että kyseessä olikin oikea liikuntamuoto, hän kun oli ajatellut vain lipua tyylikkäästi kajakilla ilman hikipisaraakaan... Pari tuntia ja nelisen kilometriä melontaa oli kuitenkin ihan sopiva tahti.


Aluksi melominen tuntui tosi raskaalle ja pärskin melalla vettä päälleni yllättävän paljon (onneksi oli vedenkestävä takki!). Kädet jännittivät liikaa melan pitämistä ja käsien uusi liike tuntui vaikealle. Jännitin myös omaa jaksamistani, mutta kun ymmärsin ettei n. 16 hengen porukkaamme ollut tarkoitus melotuttaa toiselle puolelle Helsinkiä, vaan etenimme hitaasti välillä taukoja pitäen, pystyin rentoutumaan. Rentoutuminen olikin avain jaksamiseen, kun melan kanssa ei tehnyt teatraalisia liikkeitä, ei eteneminen tuntunutkaan enää niin raskaalta. Meri oli täysin tyyni ja kun ilta-aurinkokin pilkisti pilvien takaa ja joutsenet uivat vastaan, oli fiilis ihan mahtava. Ja ei, kajakki ei kipannut minua veteen ja pyllykin mahtui hyvin reiästä sisään :)


cannon mela naturavivaelsa kajakki naturaviva asennesurfkaislikossa naturaviva elsaannamaria sillan alla elsa naturaviva


Mietimme Anna-Marian kanssa meloessamme, että parin tunnin melontaan tutustuminen oli meille tosi hyvä juttu ja uskaltaisimme kyllä vuokrata näillä taidoilla kajakin jatkossakin itsellemme pieneen meriseikkailuun. Puhuimme myös alkeiskurssista ja siitä tarvitsisiko tällainen "sunnuntaimeloja" kaikkia niitä taitoja, mitä kurssi tarjoaisi. Vastauksen sain valitettavasti yöllä, kun oikea käteni alkoi säteilemään kipua ja makasin tuskaisena hereillä monta tuntia särkylääkkeitä napsien ja katsoen leffaa. Kipu oli oikeasti tosi kova ja mietin jo, että näinkö Berliinin reissukin peruuntuu sen takia, mutta onneksi sain aamuyöllä muutaman tunnin nukuttua ja käsi näyttäisi voivan paremmin, tosin vieläkin siihen säteilee jostain pientä kipua. Tällainen kipu ei ole ilmeisesti mitenkään yleistä ensikertalaisella ja luulenpa sen johtuvan pitkälti siitä, että jännitin käsiäni liikaa ekalla kerralla. Anna-Marialla kipuja ei ollut tullut, mutta mulle ainakin tekniikkakurssi tulisi kyllä itselleni tarpeeseen, sillä mulla on valitettavasti kokemusta kropan jännittämisestä johtuvasta hermopinteestä. Enkä halua rampautua uudelleen puoleksi vuodeksi, ainakaan tekniikan puuttumisen takia.


Käsikivusta huolimatta voin kyllä suositella melontaan tutustumista kaikille, koosta ja kunnosta riippumatta. Melontaan tutustumista järjestetään Vuosaaren melontakeskuksessa maanantaisin (ilmottautuminen täällä) ja alkeiskurssejakin on vielä tälle kesälle jäljellä (kaikki kurssit täällä). Käsikin alkaa pikkuhiljaa vetreytymään, joten eiköhän mut saada uudelleen kajakin kyytiin tälle kesälle.


kajakkihommia vuosaari naturaviva


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. Äiti osti viime kesänä kanootin ja voi morjesta kuinka mukavaa hommaa se oli. Siis siinä vaiheessa, kun lakkasin pelkäämästä, että paatti kaatuu! :DD

  VastaaPoista
 2. Mua ei ihme kyllä pelottanut se kaatuminen juuri yhtään paatin sisällä. Ainoa oli, että jaksanko mä oikeasti meloa nooooooin pitkälle minne ohjaaja meitä johdatti. Lopputulos oli, et oisin voinut jatkaa vielä kauan. Onneksi en jatkanut, jottei tää käsi olisi ihan liian kipeä.

  Nyt mä oon jo ihan valmis uuteen melomisseikkailuun! oon kade, kun sulla se mahdollisuus on noin hyvä!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa mukavalle harrastukselle! Olemme tulossa Helsinkiin elokuussa, taidan myös kokeilla tuota maanantain kurssia, jos ukko suostuu mukaan.

  VastaaPoista
 4. Suurin osa osallistujista taisi olla juuri pariskuntia ja kaverin kanssa uuden opettelu on jotenkin mukavampaa. Käytännössä merellä ei silti keskustelukaveria tarvinnut, ei me A-M:n kanssa kovin paljoa edes juteltu koska a) oli pakko keskittyä itse asiaan b) oltiin aika kaukana toisistamme kun kajakit meni vähän minne sattuu aluksi ;)

  VastaaPoista
 5. Melonta on ihanaa. Itsekin kävin toukokuussa melomassa. Edellisestä kerrasta olikin jo pitkä aika.

  Asiasta kukkaruukkuun. Ostin eilen sitä soijaraparperijogua ja se maistui koko perheelle. Ihan parasta! Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 6. Melonta oli kyllä ihanaa! Ilmottauduin juuri alkeiskurssille, jotta oppisin paremmin tuota tekniikkaakin :)

  Ja oih, meidän kaupasta on edelleen se raparperisoijajogutti loppu! Ärsyttävää!

  VastaaPoista
 7. […] Natura Vivan melontaretkelle, joka oli tarkoitettu meille ihan ensi kertaa kajakilla meloville (postaus täällä!). Retki oli tosi mukava ja tykästyin niin paljon melontaan, että aloin miettimään viralliselle […]

  VastaaPoista
 8. […] Natura Vivan melontaretkelle, joka oli tarkoitettu meille ihan ensi kertaa kajakilla meloville (postaus täällä!). Retki oli tosi mukava ja tykästyin niin paljon melontaan, että aloin miettimään viralliselle […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images