LASTEN HAAPSALU

Viime kesänä vietin juhannusta Virossa. Tälle vuodelle emme naapurimaahan lähde, sillä edellisestä reissustamme ei ole kuin muutama viikko a...


Viime kesänä vietin juhannusta Virossa. Tälle vuodelle emme naapurimaahan lähde, sillä edellisestä reissustamme ei ole kuin muutama viikko aikaa. Palataan siis siihen ennen uusia laivalippuja.


Haapsalusta kirjoitin jo aiemmin keskittyen herkkuihin, nyt esittelyssä olisi muutamat mahtavat lapsille sopivat aktiviteetit. Edellisessä postauksessa kävimme siis syömässä ja kahvittelemassa ihan Haapsalun keskustassa ja kahvilasta poistuttua löysimme ihan kulman takaa todella hienon leikkipuiston. Piispanlinnan leikkipuisto on tietenkin tehty paljon myöhemmin, mitä 1200-luvulla rakennettu piispanlinna, mutta keskiaikaisteemainen leikkipuisto sopii miljööseen hyvin. Ja se on tosi hieno! Ainakaan meidän vierailun aikana leikkipuistoon ja alueelle pääsi vain kävelemään ilmaiseksi sisään, virallisena kesäkautena näyttäisi olevan muutama euron pääsyliput.
Piispanlinnasta köröttelimme kaupungissa kiertävällä junalla ensin rannalle, sitten Haapsalun kauniille, mutta käytöstä poistetulle rautatieasemalle ja lopuksi Iloni Imedemaahan. Paikka on lastenkirjakuvittaja Ilon Wiklundin töitä esittelevä museo, jossa on hänen teoksiaan,  lasten sisäleikkipaikka, Katto Kassisen huone ja pihalla muun muassa Ronja Ryövärintyttären isän, rosvopäällikkö Matiaksen maja. Kuten Katto Kassisesta ja Ronja Ryövärintyttärestä saattaa arvata, Ilon Wiklundin tunnetuimmat työt ovat Astrid Lindgrenin satukirjan kansikuvitukset.
Näiden elämyksien jälkeen matkamme jatkui kohti Pärnua, minne on Haapsalusta noin 1.5 tunnin matka autolla. Pärnussa kävimme vielä illalla kävelemässä hiekkarannalla ja nukahdimme aikaisin. Pärnusta kuulette kuitenkin hieman myöhemmin lisää. Instagram-tiliäni seuraavat ehkä tietävätkin mikä niljakas ja pelottava eläin Kaamoksen sylistä seuraavana päivänä löytyikään (irvistysemoji tähän päälle).


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images