VAALITORILLA EHDOKASTA ETSIMÄSSÄ

Tämän päivän agenda oli löytää mulle sopivin eduskuntavaaliehdokas huomiseksi. Olen ensimmäistä kertaa Helsingissä eduskuntavaalien aikaan k...

demari ilmapallot kaamos2demarinaiset pallotvihreat pyora laatikkootso kivekas pyöratarrafatbathe koirafatbatthe palloylaukku vaaliesitteetdemari ilmapallot kaamosvihreat vaalimainokset 2015


Tämän päivän agenda oli löytää mulle sopivin eduskuntavaaliehdokas huomiseksi. Olen ensimmäistä kertaa Helsingissä eduskuntavaalien aikaan kirjoilla ja vaikka muissa vaalipiireissä on kavereita ehdokkaana, Helsingistä en tunne henkilökohtaisesti ketään ehdokasta. Tämä tuskin tulee kenellekään yllätyksenä, jos nyt tunnustan olevani vasemmalle kallellaan, mutta riippuu ihan vuodesta kuinka paljon.


Kampin vaalitorilla kävimme jututtamassa ehdokkaita ja puolueita, Kaamos siirtyi demariksi ilmapallojen takia (äiti kielsi siniset pallot...ja Faden pinkit, haha) ja olisi ehkä voinut liittyä RKP:henkin koska heillä oli tarjolla Brunbergin suukkoja. Itse jututin lähinnä Vasemmistoliiton, SDP:n ja Vihreiden ehdokkaita, mutta kyllä me myös RKP:n tyyppien kanssa ajatuksia vaihdettiin. Nyt on hyvä rivi ehdokkaita, mistä valita se paras.


Nyt voi vielä vaikuttaa päätökseeni, joten jos joku tuntemasi hyvä tyyppi on Helsingissä ehdolla, anna palaa ja kerro ihmeessä miksi juuri häntä tulisi äänestää!


ps. Päivän pelottavin hetki oli se, kun Kaamos huikkasi Leo Straniukselle, että "hei hei, nähdään illalla". En ole ihan varma haluanko mä Straniuksen kaltaista kovanluokan hippiä kotiini näin lauantai-iltana, mutta ehkä hänelläkin on muita suunnitelmia tänään ;)


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. Ja kypäräkyttääjille tiedoksi, että olen tilannut K:lle toisen kypärän, kun tuo ei pysy paikoillaan millään. Että homma hoidossa, kiitos huolenpidosta :)

  VastaaPoista
 2. Maria Ohisalo, 77. Siinä on samassa paketissa rautainen ja asiantunteva poliitikko valmiina ihan mihin tahansa, toisaalta empaattinen ja lämmin ihminen. Punavihreä feministi Maria tutkii työkseen leipäjonoja, ja vaaliteemana on köyhyyden torjuminen. Harmittaa hitosti, että olen itse väärässä vaalipiirissä.

  VastaaPoista
 3. Ääni menee Otso Kivekkäälle. Aikaansaava poliitikko. #75

  VastaaPoista
 4. Kaamos verkostoituu heti pienestä pitäen. Ihana :D

  VastaaPoista
 5. Kuten kuvistasikin jo näkee: Otso Kivekäs, 75, Vihreät ;)

  Syyt:
  - Ymmärtää kokonaisuuksia
  - Perehtyy asioihin perusteellisesti
  - Saa todistetusti aikaan
  - Parhaat vaalipyörät

  otsokivekas.fi

  VastaaPoista
 6. Kannattaa tutustua tällaiseen tyyppiin kuin Binar Mustafa #39. Hieno vasemmistolainen vaihtoehto!

  www.binar.fi

  VastaaPoista
 7. Samaa olen miettinyt kuumeisesti jo pitkään. Olin jo melkein päättänyt äänestää Erkki Perälää tai Pekka Haavistoa tai Hannu Oskalaa, mutta viime hetkessä hermostuin Ylen puheenjohtajien vaalitenttiä katsellessani puku-ukkojen pönötykseen. Missä ovat naiset? Miksei yhdelläkään puolueella ole alle 40- tai edes alle 50-vuotiasta naispuheenjohtajaa? Nuoria naisia on saatava päättäjiksi enemmän, jotta heistä voi kasvaa vanhempia, entistä pätevämpiä naisia, jotka pystyvät haastamaan ukkokerhon miehet. Ääneni menee siis naiselle, en tosin vielä tiedä kenelle. Emma Kari vihreistä tai Mai Kivelä vasemmistoliitosta ovat tällä hetkellä vahvimmat suosikit. Jään mielelläni seuraamaan kommentteja. Ja kiitos, kun avasit keskustelun, omaa puoluekantaansa kun ei moni välttämättä kertoisi.

  VastaaPoista
 8. Tänä vuonna olen perehtynyt varmaan enemmän oman ehdokkaan etsimiseen. Syynä on oma sairauteni ja haluan ehdokkaan, joka ajaa meidän asiaa. Tämä on se ainoa hetki taas moneen vuoteen, kun voi itse vaikuttaa ;)

  VastaaPoista
 9. Suomessa käytössä oleva vaalijärjestelmä toimii niin, että ensin kannattaa valita puolue ja sitten sen sisältä ehdokas. Itselleni Vihreät oli itsestäänselvä valinta, mutta ehdokasta mietin pidempään ja päädyin Maria Ohisaloon, jolle köyhyyden torjuminen on ykköstavoite. Mutta koska tämä on perheblogi, niin voisin suositella sulle perheteemoissa aktiivisia eli esim. Emma Karia tai Erkki Perälää. Gallupeiden mukaan vihreiden viides paikka on ihan todella hilkulla, joten jokaisella äänellä on vaikutusta.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images