PIENEN POTKULAUTA!

Autottomassa perheessä on haasteensa, joista yksi isoimmista on lapsen kanssa liikkuminen ja matkustaminen. Pitkät kävelymatkat eivät tieten...

Autottomassa perheessä on haasteensa, joista yksi isoimmista on lapsen kanssa liikkuminen ja matkustaminen. Pitkät kävelymatkat eivät tietenkään kolmevuotiaalta onnistu, pyörää ei voi matkoille ottaa mukaan, rattaissa istuminen on tylsää, eikä meillä tietenkään ole seisomalautaa, kun ei ole toista lastakaan. Mietittyäni minkä ihmeen kulkupelin hankin Kaamokselle kesäksi, jotta pääsemme mahdollisimman mukavasti pitemmillekin retkille päädyin potkulautaan. En siis alunperinkään etsinyt lelua, vaan hyvää kulkupeliä ja ensimmäinen ajatus oli ostaa Mini Micro Scoot tai Maxi Micro Scoot, mutta päädyinkin ekan laudan kohdalla Stigan Mini Kick Scooteriin, joka löytyi XXL:n superalesta alle 20 eurolla! Stigan skuutti on alumiinirunkoinen ja siinä on hyvät PU-renkaat (3kpl) sekä helposti käytettävä jarru ja se kääntyy helposti. Ei siis mikään rimpula lelu ollenkaan.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mietin pitkään onko n. 110cm pituiselle lapselle hölmöä ostaa miniskuutti, kun luultavasti viimeistään ensi kesänä siirrymme isompaan ja jämerämpään. Nyt kuitenkin mietin vain tätä kesää, 20 kiloisen lapsen kestävä lauta on huomattavasti isoa kevyempi ja sillä on helppo opetella skuuttailun alkeet. Kevyt pieni skuutti on myös helpompi ottaa mukaan esimerkiksi lentokoneeseen ja tällekin taatusti löytyy ottaja, kun meillä siirrytään isompaan. Huonona puolenahan tässä on tuo 20 kilon painoraja sekä ohjaustanko, jota ei voi säätää pidemmäksi.


Mä olen ihan häkeltynyt kuinka helposti ja nopeasti potkulaudan kanssa käy vaikka kaupassa (puolet nopeammin mitä apurataspyörällä) ja ylipäätään kuinka helposti Kaamos löysi oikean tekniikan. Esimerkiksi jarrutus ja potkulaudan ohjaus on jo parin päivän harjoittelulla hallussa! Näin muutaman päivän käyttökokemuksella tää on ihan loistava peli! Haluatteko nähdä tyylinäytteen? ;)


https://www.youtube.com/watch?v=VJIdEmUr2yg

Jos olette hankkimassa potkulautaa pienelle, kannattaa kyllä ehdottomasti tarttua tuohon XXL:n tarjoukseen. Jos jollakin on kokemusta tuosta 5-vuotiaasta ylöspäin tarkoitetusta Maxi Micro Scootista, niin olisi kiva kuulla siitä enemmän! Se kun on sellainen malli, jota pidän silmällä tulevaisuutta ajatellen ja luultavastihan se olisi sopiva jo nyt.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Meillä on molemmat Micron scootit. Eli ostettiin kaksi vuotta sitten Mini Micro ja nyt päivitettiin 116 cm lapselle Maxi Micro. Kumpaankin ollaan oltu todella tyytyväisiä, koska potkulauta toimii hyvin "seisomalautana" tällaiselle ainokaiselle. Usein poika vetää potkulaudalla itse, mutta kun puhti loppuu keskin vedetään me vanhemmat aisasta ja tuossa Maxi Micro on loistava kun tangon saa mukavalle talutuskorkeudelle. Mini Micro on tosiaan kevyempi ja myös helpompi pistää kahteen osaan. Maxi Microkin irtoaa hyvin osiksi, mutta on paljon jäykempi käyttää, mutta eiköhän sekin käytössä notkistu.

  Meillä potkulauta on kulkenut mukana kaupunkireissuilla ja juuri kotiuduimne Berliinistä, jossa lauta oli matkassa mukana. Parhaana päivänä aktiivisuusranneke näytti aikuisille 22 000 askelta ja lapsi oli koko päivän kurvaillut potkulaudalla matkassa. Meillä lauta kulkee myös mukana pyöräretkillä, joilla lapsi kulkee peräkärryssä.

  Ainoa ongelma potkulautailussa on se, että tietyissä paikoissa potkulaudat ovat kiellettyjä. Esim. Korkeasaaressa lauta piti jättää parkkiin ja myös kaupoissa potkulaudat ovat ymmärrettävästi pannassa vaikka kuinka vanhempi lautaa taluttaisi. Maxi Microkin kuitenkin kulkee yllättävän kettärästi olalle heivattuna ja mietin, että kesää varten ompelisin kuljetuskassin/hihnan tuolle, jotta saisimme laudan vielä helpommin kantoon juurikin kauppakeskuksia yms silmällä pitäen.

  VastaaPoista
 2. Hei

  ihan uteliaisuuttani kysyn miten ton saa pakattua lentokoneeseen? Ollaan kesällä reissuun lähdössä ja rattaat melkein 4 vuotiaalle ei houkuta kun neiti ei sit kävele itse yhtään :) oon potkulautaa mukaan miettinyt mutta miten sen saa koneeseen on kysymysmerkki, kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
 3. Miten tuota Maxi Micro Scootia voi vanhempi vetää tai mistä lapsi pitää kiinni? Toimiikohan pitkälle vanhemmalle myös. Meillä on myös potkulauta harkinnassa 4,5 vuotiaalle (116 cm ) ja varmaan tuo isompi olisi parempi jo. Meillä pyöräillään jo 16 tuumaisella ilman apupyöriä ja varsinkin kaupunkiolosuhteissa matka taittuu vähän turhankin nopeasti, jos aikuinen on kävellen liikkeellä eikä pyörää saa tietenkään mukaan joka paikkaan. Rattaissa on viimeksi istuttu joskus 2-vuotiaana, joten joku välimuoto kävelylle ja pyöräilylle olisi kiva olla.

  VastaaPoista
 4. Me ollaan lähdössä kesällä myös Berliiniin ja se matka mua erityisesti nyt mietityttää, pystytäänkö olemaan ilman rattaita yli viikko reissussa.

  Me muuten mentiin pässinä kauppaan ton laudan kanssa :D En tajua miten sen saisi järkevästi lukittua, joten en kyllä halua ottaa riskiä et se on kohta jonkun toisen lauta.

  Maxi Micro kuulostaa tosi hyvälle, eiköhän se ole seuraava hankinta. Vai onko 3 rattainen ihan tylsä isomman lapsen mielestä? Well, mietitään! Olisi hauska päästä kokeilemaan maxia joskus, juurikin tuo seisomalautaominaisuus on kyllä yksi plussa.

  VastaaPoista
 5. Tuon saa kahteen osaan, ajattelin pistää ihan matkalaukkuun :) Tanko ei vie käytännössä yhtään tilaa ja ei tuo lautaosakaan tule olemaan ongelma kun hyvin pakkaa. Tämä lauta (kuten ilmeisesti myös tuo Mini Micro) on helppo laittaa palasiksi matkustamisen ajaksi.

  VastaaPoista
 6. Mua aina kiinnostaa miten joku 3-vuotias pärjää ilman rattaita, kun meillä on nukuttu näihin päiviin asti päiväuniakin (nukutaan edelleenkin) matkoilla rattaissa ja ilman rattaita me ei oltaisi edes ehditty minnekään :D 2 kilometrin matkaan menee lapsella tosi kauan aikaa, eikä nopeista kauppareissuista tulisi mitään ilman rattaita. Pyörä apupyörineen on tosi hidas myös, eli vasta tää skuutti saa meidät liikkumaan suurinpiirtein samaa nopeutta ja jaksamaan pitempiäkin matkoja (eilen potkuteltiin n. 5km, mikä olisi kävellen tai pyörällä ihan mahdoton ajatus)

  Mä yritin etsiä Maxi Microsta jotain videopätkiä missä näkyisi miten sitä voi vanhempi vetää, mutta en löytänyt! Kiinnostaa!

  VastaaPoista
 7. Me lukitaan potkulauta tällaissella lukolla: http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Lisavarusteet/Lukot/Yhdistelmalukko-27843/ On kevyt ja pieni taskuun ja vaijeri mahtuu skootin renkaista läpi, jotta lukitus onnistuu.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä, käytiin tänään XXL:ssä ostamassa 3-vuotiaalle pojalle samanlainen pinkki (ei ollut muita jäljellä, mutta oi miksi nämäkin pitää niin vahvasti sukupuolikoodata?) ja samalla 6-vuotiaalle Micron temppuscootti kun edellinen joku halpispotkulauta hajosi viime syksynä. Meidän 3-vuotias painaa vasta 14 kiloa joten menee vielä pitkään, mutta varmasti tuo kestää yli 20 kilon painonkin, eiköhän ne kilorajat ole vähän varman päälle ilmoitettu.

  VastaaPoista
 9. […] Helsingissä on kyllä toinen toistaan hienompia lastentarvike/lelukauppoja. Vaikka olen käynyt jo useampaan kertaan Fredrikinkadulla Papershopissa työpajoissa, en ollut edes huomannut seinän toisella puolella sijaitsevaa Ziccoa. Saimme kuitenkin viime viikolla kutsun tulla piipahtamaan Ziccossa, sillä siellä myydään sveitsiläisen Micron suosittua  Mini Micro potkulautaa sekä isompien lasten Maxi Micro-potkulautaa, mistä utelin käyttökokemuksianne edellisessä potkulautapostauksessani. […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images