ITSE TEHTYJÄ PAPERIKUKKASIA (sis. ohje!)

Kävin taas viime viikolla Papershopissa yhden illan mittaisessa työpajassa. Tällä kertaa aiheena oli paperikukka-askartelu.  Paperikaupan m...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kävin taas viime viikolla Papershopissa yhden illan mittaisessa työpajassa. Tällä kertaa aiheena oli paperikukka-askartelu.  Paperikaupan muutaman tunnin pikkukurssit ovat ennenkaikkea yhdessä tekemistä ja inspiroitumista uusista jutuista, joita voi sitten jatkaa kotona mikäli innostus riittää. On paljon helpompaa kokeilla asiaa kerran ohjatusti, kuin hankkia (yllättävän kalliita) askartelukamoja ja sitten todeta ettei kiinnostakaan. Ja porukassa tekeminen on hauskaa, vaikka en tiistaina paljon puhellutkaan muille. Tuli askartelumania ja väänsin kukkasia pää höyryten ja hullun kiilto silmissä :D


Innostuin siis itse paperikukista kovasti ja kävin eilen hakemassa vähän tarvikkeita kotiinkin kukka-askartelua varten. Ajattelin, että jaan nyt yhden helpon kukkaohjeen teillekin, jos vaikka pääsiäisenä olisi aikaa askarrella kevätkoristeita kotiin!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Paperikukkiin tarvitset erilaisia papereita, sakset, kirkasta teippiä ja vihreää washiteippiä, kuumaliimaa ja oksan, johon kukka kiinnitetään.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ensiksi tehdään kukan sisälle heteet kuvan mukaisesti paperista leikaten. Ne teipataan rullalle kirkkaalla teipillä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Terälehdet tehdään silkkipaperista. Terälehdet voivat olla isoja tai pieniä ja mallikin voi vaihdella mielen mukaan. Kurssilla tein pyöreitä ja paksuja lehtiä, nyt tuli ohuempia suippoja. Kaamoksen mielestä nämä ovat Helinä-keijun kukkia :)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Silkkipaperi pyöritellään heteen ympärille ja kiinnitetään vihreällä washiteipillä juuresta. Kukkien kaveriksi voi leikellä lehtiä vihreästä pahvista ja lopuksi kukat je lehdet kiinnitetään puunoksaan kuumaliimalla, joka pitää hyvin ja kuivuu tosi nopeasti. Yksikin kukka kepin päässä on kiva, tosin kauneimmillaan paperikukat ovat laumassa.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jos innostuit, mutta tiedät ettet käyttäisi kuumaliimapyssyä muulloin eikä kodin täyttäminen askartelutarvikkeilla kiinnosta muutenkaan, kannattaa ilmottautua supersuositulle paperikukkakurssille. Ainakin nettisivujen mukaan tiistaina 21.4. olisi vielä kurssilla tilaa!


Ja näitä voi askarrella myös lasten kanssa, tosin lopputulos on ainakin meillä hieman erilainen. Laitoin juuri kuvan Kaamoksen kukasta Instagramtililleni, käykäähän kurkkaamassa sekin!


Mukavaa pääsiäistä!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Ihania kukkia! Tuli ihan lapsuus mieleen: Me askarreltiin noita ala-asteella virpomaoksiin, meillä oli vähän sellainen HC opettaja, jolle ei ihan mikä tahansa sulka liimattuna oksaan riittänyt, vaan piti tosiaan tehdä monenlaisia kukkia, eikä sitä oksan varttakaan saanut näkyä vaan piti päällystää kreppipaperilla..

    VastaaPoista
  2. Mäkin olen nuorempana tällaisia tehnyt! Nyt tosin ovat kevätkoristeita, en raaski ottaa pois pääsiäisen jälkeen :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images