ASKARTELUA JA DEMOKRATIAA

Tämän postauksen piti näyttää ihan erille, käsitellä ihan eri juttujakin, mutta tässä sitä ollaan kirjoittamassa jo toista kertaa viikon sis...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tämän postauksen piti näyttää ihan erille, käsitellä ihan eri juttujakin, mutta tässä sitä ollaan kirjoittamassa jo toista kertaa viikon sisään askartelusta. Jotkut jo näkivätkin yli kuukausi sitten Instagramissa julkaisemani kuvan pääsiäiskorteista, jotka askartelimme Kaamoksen kanssa Arlan Luonto+ jugurttipurkkien kuvista. Tykästyin noihin lintuihin niin paljon, että aloin keräämään Luonto+ jugurttipurkkeja jemmaan ja tänään askarreltiin hieman lisää niistä.


Se, mistä mun piti kirjoittaa oli päätöksenteko perheessämme. Ja siitä mä askartelun lisäksi ajattelinkin kirjoittaa, vaikka totta puhuttuna meillä kahden hengen diktatuurissa taloudessa päätän minä asioista ja kuulen lasta sen minkä pystyn. Esimerkiksi tänään mun ajatus oli lähteä aamusta kyläilemään, mutta koska Kaamos halusi askarrella, päätin että olkoon menneeksi, ehtii sitä kylään muulloinkin. Kaivoin kuukauden aikana keräämäni jogurttipurkit esiin ja mietittiin mitä niistä tehtäisiin. Kaamos ehdotti, että papalle syntymäpäiväjuhlakoriste ja mulle se sopi, tosin papan synttärit ovat kyllä elokuussa, mutta mitäs pienistä. Nämä voi olla myös vappukoristeita ennen syntymäpäivää.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Päätöksenteko on Arlan Hyvät eväät, hyvät uutiset- sivuston kuukausihaasteen aihe huhtikuussa. Tämä on osaltani viimeinen #hyväteväät kuukausihaaste, jossa toimin "blogikipparina" ja aiheista tähän mennessä haastavin. Olen pähkäillyt ja miettinyt miten voisimme perheessämme toteuttaa kuukausihaasteeseen kuuluvan perheen sisäisen äänestyksen, mutta ollessamme kaksin on neuvottelu äänestystä helpompi tapa päättää asioista. Joskus, kuten tänään mukana oli myös periksi antamista ja usein pidän vallan kahvasta kiinni kokonaan yksin. On silti enemmän kuin tärkeää, että lapsi tuntee olonsa kuulluksi ja että hänen mielipiteillään on oikeasti merkitystä ja kuulen ne päivittäin. Vaikka en ehkä toimisi aina toivotulla tavalla, syöttäisi jätskiä aamupalalla tai pitäisi päiväkotivapaita vain siksi, että lapsi haluaa nukkua pidempään :)


Mä siis vielä mietin, mistä äänestäisimme ja ketä äänestykseen osallistuisi. Jos teillä on perheenjäsenten lukumäärän puolesta helpompi tehdä pieni kotiäänestys vaikkapa iltaruuasta, se kannattaa ehdottomasti tehdä ja laittaa siitä kuva Instagramiin hashtagilla #hyväteväät. Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan hotelliviikonloppu perheelle (kaksi aikuista ja kaksi alle 16-vuotiasta lasta) vapaavalintaisessa Sokos Hotellissa. Katsokaahan siis alla oleva video, jonka lopussa kuukausihaaste esitetään! Edellisen #hyväteväät haasteen palkinnon voitti @studioloiste, suhun otetaan Arlan puolelta yhteyttä pääsiäisen jälkeen :)


https://www.youtube.com/watch?v=R5nqoS2Som0#t=10

ps. Askartelun ja äänestämisen lisäksi haluan vielä loppuun todeta, että kuten kuvastakin voitte päätellä, Luonto+ jogurtit ovat tulleet meidän arkijugusuosikiksi kertaheitolla. Söpöt linnut eivät ole ainoa syy miksi me syödään näitä päivittäin, ovat nimittäin ihan huippuhyviä ihan joka maku!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Oho :) voitto napsahti, tosi hienoa, tätä tarvittiin! Tämän kuukauden haastetta jo pähkäilin, että ei meilläkään äänestetä koska "äiti sanoo miten tehdään". Ja sen verran kerkesin, että laitoin tulille oman henkilökohtaisen insta-tilin, koska tuonne firman insta-tilille ei ihan kaikkea viitsi laittaa :D

    VastaaPoista
  2. En ole ehtinyt aiemmin kommentoida, mutta nyt tulee: Miten hieno koriste! Kyllä tuon kanssa kelpaa juhlia vappua ja synttäreitä. Tosi taitavia askartelijoita olette Kaamoksen kanssa :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images