CHORIZO PYTTIPANNU

Sunnuntai on meillä usein jääkaapin tyhjennyspäivä, jolloin tsekataan mitkä ruuat pitäisi käyttää viimeistään seuraavalla viikolla pois. Vii...

Sunnuntai on meillä usein jääkaapin tyhjennyspäivä, jolloin tsekataan mitkä ruuat pitäisi käyttää viimeistään seuraavalla viikolla pois. Viime sunnuntaina kaapista löytyi kananmunia ja valmiiksi keitettyjä perunoita, joten ei ollut hankala keksiä mitä ruokaa tekisin. Pyttipannua tietenkin. Jääkaapista löytyi myös viimeviikkoisen Food for media-tapahtuman pressikassissa tulleita ruokia, joista Lidlin chorizo-raakamakkara kuulosti niin hyvälle, että päätyi myös pannulle. Harmitti, ettei kaapissa ollut yhtään kokonaista punajuurta, jotka olisi sopinut lohkoina hyvin pannulle, mutta menin nyt näillä aineksilla sekä tietenkin isolla kasalla lähes mustaksi paistettua sipulia.


luomu kananmunat pyttipannussachorizo pyttipannu elsachorizo tuoremakkara pyttipannu


Tuorechorizot olivatkin loistotuttavuus, johon varmasti tulee palattua kesän aikana uudestaan. Sain puristettua siskonmakkaratyyliin raa'asta makkaramassasta pieniä pötkylöitä, jotka paistoin sipulin kanssa kypsäksi. Perunat saivat mausteisesta, mutta ei liian tulisesta makkarasta hyvin makua kun paistoin lopuksi koko setin pannulla lämpimäksi. Lopuksi rikoin parit luomukananmunat pannun päälle ja annoin niiden hyytyä ennen tarjoilua. Kaveriksi olisi sopinut joku raikas kaalisalaatti, mutta sekin puuttui jääkaapista eikä jämäruokapäivän henkeen kuulu hakea uusia aineksia kaupasta. Eli raskasta oli tottavie, mutta hyvää!


Tälle illalle olisi ruokapuolella taas hommaa, sillä sima pitää ihan viimeistään tänään pullottaa ja jostakin pitäisi taikoa ne pullotkin tähän puuhaan. Aina pitää jättää kaikki viime tippaan, mutta sentään sain eilen laitettua siman valmistumaan ja jos se ei ole vappuna valmista, on viikonloppuna simajuhlat.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images