PAINOTYÖ JA PARIT ATELIERI-KUVAT

Tänään keskustassa asioita hoitaessa päädyimme Mimmin kanssa pienelle tauolle Päivälehden museoon ottamaan valokuvia eteisen "ateljee...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tänään keskustassa asioita hoitaessa päädyimme Mimmin kanssa pienelle tauolle Päivälehden museoon ottamaan valokuvia eteisen "ateljeessa". Muistin samalla, että mulla on esittelemättä teille yksi juttu, mikä me Kaamoksen kanssa tehtiin edellisellä vierailullamme. Uusimman Sakari Topeliuksen satuihin pohjautuvan näyttelyn avajaisissa yleisö sai kokeilla Weilin & Göös'in ensimmäistä painokonetta, samaa konetta jolla Hesarin esi-isiä painettiin aikana käsikäyttöisesti 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Ja me tietenkin halusimme kokeilla vekotinta, jonka historiasta kuulimme museossa monta tarinaa.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Painamisen jälkeen valmiin painotyön musteen piti kuivua muutama päivä ennen kuin painotuote oli kosketuksen kestävä. Siksi mekään emme saaneet painamaamme kuvaa heti mukaan, vaan se lähetettiin täysin kuivuneena meille ja kaikille muille printin tehneille kotiin. Melkoinen palvelu! Ja tuo työ on nyt tässä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


On se hieno! Samoin on nuo mukaan saadut Momenttikuva Atelieerin valokuvat, joita tosiaan saa mennä ottamaan itsestään ilmaiseksi. Tässäpä taas siis pari lisäsyytä miksi Päivälehden museo on vaan niin kiva paikka kaikenikäisille kävijöille.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images