NÄIN KIERRÄTETÄÄN POTKUPYÖRÄ! (JA VOITETAAN 800 EUROA)

sisältöyhteistyö Ekosankarit.fi:n kanssa Perheessämme on kierrättämiseen liittyvä ongelma. Se on, ettei lapsen mielestä saisi kierrättää ol...

sisältöyhteistyö Ekosankarit.fi:n kanssa


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Perheessämme on kierrättämiseen liittyvä ongelma. Se on, ettei lapsen mielestä saisi kierrättää ollenkaan, varsinkaan hänelle liian pieniä vaatteita, tavaroita tai mitään mihin hän on koskenut koskaan. Esimerkiksi vauvalelut olen pakannut useampaan kertaan kierrätyssäkkiin ja Kaamos on yhtä monta kertaa itku silmässä purkanut kassin. Vanhan, jo rikki menneen lastenteltan kepit ovat nykyisin taikasauvoja, joita ei saa heittää menemään (ilmeisesti uusiokäyttöä?) ja liian pienet vaatteet pitää antaa salaa eteenpäin, koska luopumisesta tulee itku. Ainoa tapa, millä tavarasta voi luopua lempeästi on sen lahjoittaminen jollekin pienemmälle lapselle niin, että Kaamos näkee kenelle se menee ja saa itse olla mukana antamassa tavaraa lahjana.


Sanoin kuukausi sitten, että eteisessä tukkeena ollut potkupyörä saa tänä keväänä uuden omistajan, koska Kaamos ajaa nykyään mieluummin tavallisella pyörällä. Ajatus ei miellyttänyt omistajaa ollenkaan, joten kirpparille sitä ei voinut viedä. Onneksi Isyyspakkauksen perheessä oli potkupyörän tarve, joten saatiin tänään pyörälle uusi koti ja juhlalliset luovutustreffit, jossa tavara vaihtoi omistajaa. Luopumisen kyyneleitä ei vuodatettu ja rauha on maassa muutenkin, eli kierrätystekniikkani toimii! Tarvitaan vain tieto, kuka rakkaan tavaran seuraavaksi saa ja kierrätyskiukulta vältytään. Ja parasta tässä on, että kierrätetty pyörä jatkaa eloaan perheessä, joka lupasi laittaa välillä siitä kuvia nettiin entisen omistajan iloksi!


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Opettajat, partionjohtajat, valmentajat ja muut yli 12-vuotiaiden nuorten kanssa harrastavat tai työskentelevät, tämä osa postauksesta on erityisesti teille! Toivottavasti mahdollisimman moni on jo kuullut #ekosankarit kuvakilpailusta, jossa voi voittaa 800 euron palkinnon nuorten harrastustoiminnan tukemiseen tai vaikkapa luokkaretkikassaan. Kilpailu menee lyhyesti niin, että nuoria kannustetaan etsimään arjestaan pieniä ja suuria ekotekoja ja jakamaan ne Instagramissa #ekosankarit @ecoverfinland. Osallistumisaikaa on 30.4. 2015 saakka, tarkemmat osallistumisohjeet löydät Ekosankarit-kamppissivulta! Itse laitoin asiasta jo vinkin partiolippukunnalleni, kannattaa muidenkin vinkata tästä huippuhyvästä mahdollisuudesta eteenpäin!


Ekosankarit-kuvakisan palkinto on hyvä, mutta tärkeintä on levittää ekotekojen sanomaa eteenpäin ja toivottavasti myös avata silmiä sille millaisia ekotekoja arjessamme voimme tehdä. Voittomahdollisuudet ovat tällä hetkellä enemmän kuin hyvät, joten osallistukaa nuortenne kanssa ja jakakaa tietoa kilpailusta myös eteenpäin!


ps. Kuulostiko kierrätyksenvastainen lapsi tutulle?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Meillä on pohdintana hankkia potkupyörä ipanalle. Ainoa vaan, että onkohan tänä kesänä vielä pieni siihen (2v) vai kannattaisko odottaa ens vuotta. Vai joko se silloin ajaa kunnon pyörällä? Vähän taas hakusessa mitä ipanat tekee missäkin iässä.. Käsikirjaa odotellessa!

  VastaaPoista
 2. Meillä hankittiin Pukyn potkupyörä (Pukyssa saa säädettyä ohjaustankoa ja satulaa hyvin) silloin 1v10kk pojalle viime kesänä ja oppi hetkessä ajamaan tosi hyvin. Lenkillä on kiva käydä porukalla kun poika nauttii vauhdikkaasta menosta ja äiti saa hölkätä vierellä. Eli 2-v on juuri passelissa iässä potkupyörää ajatellen! :-)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin toi oli jo 2veenä ja kahtena kesänä ajeltiin. Tälle vuodelle pyörä olisi kenties jo liian pieni, mutta myös kiinnostus potkupyöräilyyn on kohta 4 vuotiaalla vähissä ja oikea polkupyörä on nyt kiinnostavampi.

  Tää on Ipanaisesta ja siellä on nyt vaihdettukin valikoima Pukyihin, eli kannattaa tsekata sieltä!

  VastaaPoista
 4. mä teen sen salaa- otan salaa pienet vaatteet ylähyllylle, ja salaa vauvalelut pois (joo, 4v ei ehkä tarvii helistinleluja enää..) säkkiin vaatehuoneen hyllylle odottamaan vauvaa.

  VastaaPoista
 5. Löysin hyvän vinkin miten päästä turhasta tavarasta eroon vaikka ei haluaisi.... ottaa siitä valokuvan ja sitä voi sitten katsoa. Mulle ainakin toimii! Haluan ne muistot siitä tavarasta vaikka en halua itse tavaraa. Kokeilkaa jos on vaikea luopua jostain :)

  VastaaPoista
 6. Heh, olin lapsena itse kierrätyksen vastainen! Muistan edelleen elävästi kun yhdessä äitini kanssa pakattiin lelujani millä en enää leikkinyt, sain itse valita lelut ja pakata ne ja pääsin vielä mukaan viemäänkin ne seuraavalle omistajalle (kummitätini lapselle), mutta ollessamme heidän parkkipaikalla päätinkin etten ole valmis luopumaan leluista. :D

  VastaaPoista
 7. Kiinnitin huomiota tuohon, että Kaamos ajaa apupyörillä tavallista pyörää. Potkupyörien myyjät kamalasti mainostavat, että siinä kehittyy niin hyvä tasapaino, että apupyörävaihe jää välistä, onko Kaamos kokeillut ilman? Kiinnostaa, koska omassa perheessä on vasta yhden kerran potkupyöräilty kaksivuotiaan kanssa (tykkäsi!), joten omaa kokemusta seuraavasta vaiheesta ei ole. :)

  VastaaPoista
 8. No ei ainakaan meillä kehittynyt :D Ei olla testattu ilman appareita, mutta kun meno on pyörilläkin niin hidasta niin epäilen ettei toimisi ilman apupyöriä ollenkaan. Tosin nyt kun siirryttiin potkulautaan niin huomasin et tasapaino on tosi hyvä, menee kaksi jalkaa laudalla alamäkeä ja osaa toisella jalalla painaa jarruakin jo samalla. ELi jotain potkupyöräilystä opittiin :)

  VastaaPoista
 9. […] Mä taidan ladata tän kuvan ihan kannustusmielessä, sillä kirjoitinhan aiheesta taannoin yhteistyöpostauksenkin. Pienikin teko, vaikka vain roskien kerääminen on pieni tärkeä ekoteko. Ottakaahan tekin koppi, […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images