PYÖRÄILYKYPÄRÄBINGO

Pari vuotta sitten oli lapselle tosi hankalaa löytää kivan näköistä pyöräilykypärää. Nyt niitä löytyisi ihan liikaa! Oma suosikkini kypäräme...

nutcase bingo1


Pari vuotta sitten oli lapselle tosi hankalaa löytää kivan näköistä pyöräilykypärää. Nyt niitä löytyisi ihan liikaa! Oma suosikkini kypärämerkeistä on edelleen Nutcase, jonka kypärät ovat hauskimpia tietämiäni. Meillä on tälläkin hetkellä Nutcaselta saadut kypärät, Kaamoksella XS ja mun kuupassa L-kokoinen. Nyt kun pyöräillessä tarvitsee paksumman pipon, tuntuu Kaamoksen kypärä liian pieneltä ja siksi olemme nyt suosineet WARP:n versiota, joka on hieman isompi. Meidän kypärissä vaan ei ole tuota hauskaa irrotettavaa lippaa, joka olisi hyvä aurinkoisina päivinä polkiessa.


Tsekkaillessani Nutcasen sivuilta lasten kypärien kokoja erehdyin myös aikuisten puolelle. Mun pää ei ole parissa vuodessa kasvanut, mikä on kyllä todella harmi, sillä nyt ei ole mitään tekosyytä hankkia uutta kypärää. Siniseen mummiskaani kun sopisi erittäin hyvin eräs Nutcasen uusimmista malleista... tämä!


nutcase tatskakypara


Kaikki Nutcasen mallit eivät valitettavasti rantaudu aina Suomeen enkä tiedä mikä tämän sugarscull-kypärän kohtalo on. Melkein toivoisin, ettei tähän malliin törmää pyöräkaupoissa, sillä se ihan varmasti lähtisi mukaani. (suomalaisissa nettikaupoissa en siihen ainakaan törmännyt)


Tämän postauksen myötä muistutan taas kerran kypärän käytöstä. Valitettavasti oma kypäräkin jää välillä ihan vahingossa kotiin, mutta onneksi lapsi muistaa itsekin kypärän tärkeyden. Jo potkupyörällä saa sellaiset vauhdit, että pääpolo on suojaamatta todellisessa vaarassa. Tosin tänään meillä Helsingissä ei pahemmin pyöräillä tai potkutella, saimme nimittäin lumisateen vieraaksemme ja tunnelma on melko jouluinen. Mutta kyllä se sulaa ja silloin me taas rullataan!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Kyllä aikuisenkin kypärää on syytä päivittää muutaman vuoden välein (muovi väsyy ja sahan se kypärä ainakin mun arjessa pieniä kolhujakin ilman kolareita). Aktiivipyöräilijänä (helmi-joulukuu on yleensä ollut hyvää pyöräilykautta ja kilsoja kertyy arkiajosta pitkälle toista tuhatta) vaihdan kypärän uuteen 2-3 vuoden välein.

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää, kiitos tästä tiedosta! Mun kypärä on toissa kesäinen eli se ehkä menisi vielä tämän kesän hyvin, kun se on ollut aika vähällä käytöllä (noloa, mutta UNOHDAN sen monesti). Kyllä paljon pyöräilevää ilahduttaa jo ihan ulkonäönkin takia uusi kypärä, mulla tosin pyöräily ei ole niin säännöllistä että vaihtelu virkistäisi. Tuo sininen malli vaan on tosi kiva!

  VastaaPoista
 3. Minäkin olisin muistutellut siitä että kypärää kannattaa välillä päivittää. Mutta nyt päädynkin vain tunnustamaan että itseltäni saattaa löytyä kolme pyöräilykypärää ja pitkille reissuille otan yleensä käyttöön miehen kolmoskypärän joka on paremmin ilmastoitu. Kun pitäähän sitä olla erikseen keikistelykypärät ja sporttisemmat ratkaisut.

  VastaaPoista
 4. On erittäin hyvä huomio, että ihan turvallisuussyistäkin kypärä on hyvä ajoittain päivittää, mutta musta kypärä on asuste siinä missä silmälasit tai laukku. On hauskaa ja täysin oikeutettua, että on useampi kypärä, ihan vaan tyylisyistäkin! Mulla on vaan yksi, neonkeltainen, joka on hauska ja ihana, mutta ei sovi kaikkien asujen kanssa, varsinkaan kun pyöräilee vähän kaikkialle koulusta ja festareilta treffeille ja ravintoloihin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images