ME ROSVOLAT LEFFAJATKOT HAKANIEMESSÄ

Huh heijakkaa mikä leffanäytös takana! Odotin tosi kovasti, että pääsemme tänään katsomaan Me Rosvolat-leffan ennakkoon. Olin oikeasti varau...


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huh heijakkaa mikä leffanäytös takana! Odotin tosi kovasti, että pääsemme tänään katsomaan Me Rosvolat-leffan ennakkoon. Olin oikeasti varautunut paremmalla mekolla ja suoristin jopa tukkaani ennen lähtöä ja puin pojankin präniköihin vaatteisiin. Koska Me Rosvolat-kirja oli vaan niin hyvä ja oikein odotin, että Kaamos pääsee mukaan katsomaan Rosvolan perheen seikkailuja.


Eipä käynyt mielessäkään, että kaikki leffahirviöt ja örkkimönkiäiset esikuvikseen ottanut jätkä saattaisi olla ihan liian herkkis leffalle. No, olihan se ja tämä tuli selväksi kyllä koko katsomolle. Noin viiden minuutin leffankatselun jälkeen tyyppi purskahti itkuun, hyppäsi syliin ja kiljui että äkkiä ulos. Ja niin lähdettiin, jätettiin kaverini Paula katsomoon ja painuttiin pihalle. Ulkona huomasin, että Kaamoksen rakkaista rakkain krokotilikaulahuivi oli jäänyt leffateatteriin, laitoin Paulalle asiasta viestiä ja sanoin, että nyt kotiin. Lapsi pisti jarrut pohjaan, että ei käy, krokotiilihuivi on saatava mukaan ja fiksuna ehdotti, että mennään mun työhuoneelle odottamaan Paulaa.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ja niin me pidettiin oma Me Rosvolat juhla duunipaikallani, hypittiin sohvilla, juotiin teetä ja syötiin viinirypäleitä sekä leffakarkkia. Niille, jotka eivät Rosvoloita tunne, tiedoksi, että karkki on yksi suurimmista Rosvoloiden rosvousmotiiveista ja paatuneinkin herkkuvihaaja alkaa taatusti himoamaan hyvää makumaasta tutustuttuaan heihin. Paula liittyi jossain vaiheessa mukaan jengiimme ja kertoi elokuvan olleen ihan hyvä, mutta hänkin Rosvolafanina oli toivonut vielä vähän enemmän. Kuulemma kerronta oli hieman hidasta ja vanhanaikaista, mutta Kari Väänänen isä Rosvolana oli ollut loistava. Mun on ihan pakko päästä katsomaan tuo leffa lähiviikkoina, jotta saan muodostettua oman mielipiteeni.


Joku kyselikin luenko mä Kaamokselle ääneen näitä isompien lastenkirjoja kuten vai luenko vain omaksi huvikseni. Kyllä mä tällä hetkellä ihan omaksi huvikseni luen, sillä kolmevuotiaalla ei vain keskittymiskyky riitä pitkiin kuvattomiin kirjoihin. Esimerkiksi Puluboin ja Ponin kirjat ja Me Rosvolat on musta itsestäni tosi kivoja, mutta lapsen kanssa luetaan oikeastaan vain kuvakirjoja tai lyhyitä tarinoita.


Eilen Itiksen Kids Design Block pop-upista saadut Mainion housut ja takki pääsivät siis juhlimaan Rosvoloita alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Vain bileet olivat hieman erilaiset mihin olin valmistautunut. Mutta selvisikö joku muu kutsarista lopputeksteihin saakka? Montako tähteä Me Rosvolat saa?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. Me käytiin katsomassa Finnkinon lastensunnuntaissa ennakkoon Me Rosvolat. Mun leffaseurana oli 6-vuotias poika, jolle tämä sopi hyvin, osui ja upposi. Hän oli ihan riemuissaan leffasta. Jälkeenpäin puhui siitä paljon ja haaveili, että hänetkin ehkä ryöstettäisiin, niin kuin elokuvan Vilja. Sitten jouduimme vähän keskustelemaan, ettei rosvotuksi tuleminen oikeasti ole kiva juttu.

  Mutta itse pidin todella paljon elokuvasta, se oli viihdyttävä myös aikuiselle (ainakin minulle) ja viihtymistä lisäsi se, kun näin vieressä istuvan pojan riemun ja mukana elämisen. Ihan huippu. Olen kahteen uusimpaan Risto Räppääjään ollut vähän pettynyt, joten oli kiva nähdä taas hyvä kotimainen lastenelokuva. (No olihan viime talvena Onneli ja Anneli, josta myös tykättiin muttei näin paljon ja onkos muita kivoja ollut...)

  VastaaPoista
 2. Jotenkin nuo näytellyt elokuvat menevät lapselle ihan eri tavalla ihon alle. Me käytiin jouluna katsomassa Paddington ja neljävuotias, joka katsoo animoituna tyytyväisenä vaikka mitä hurjasteluja pelkäsi ihan tosissaan takaa-ajokohtausta jossa ihmiset juoksivat katon harjalla. Eli omalla tavallahan tämä myös tukee esimerkiksi sitä että vaikka lapsella on hyvä mielikuvitus niin se liian realistinen esitystapa saa vasta kunnolla tajuamaan mitä tapahtuu.

  Me ollaan tuota Me Rosvoloita mietitty, mutta noloa kyllä mulla on vähän ongelma kotimaisia elokuvia kohtaan, mutta pitää nyt kysellä pieneltä mieheltä haluaako se lähteä leffatreffeille.

  VastaaPoista
 3. Lasten kanssa oppii kohtaamaan yllättäviä tilanteita :) Tämä elokuva oli ihan uus juttu, en ole kuullutkaan aiemmin. Täytyypä katsoa tuleeko se meidän kylälle esitykseen, lapset on kyllä ruukanneet käydä katsomassa monet leffat. Viimeksi käytiin katsomassa uusin Räppääjä ja mukana oli hieman yli 2v superinnokas Risto fani, vähän jännitti miten hänen kanssa menee, mutta hienosti jaksoi katsoa koko leffan. Ei tietenkään sylissä koko ajan, mutta hyvin rauhallisesti metrin säteellä penkistä.

  Ja jos tämä kerran on kirjana, niin täytyypä kysästä kirjastosta.

  VastaaPoista
 4. Olikos leffaan ikäraja mikä?

  Piirretyt ja näytellyt on ihan eri asia, varmasti näytelty on paljon todempi kuin piirretty. Kirjana/satuna saattaisin lukea mutten veisi alle ikärajasuositusten katsomaan.

  VastaaPoista
 5. Ikäraja 7. Mikä tarkoittaa, että vanhemman seurassa 4v. En ehkä kovin pienen kanssa lähtisi ko. leffaan, mutta 6-vuotiaalle (joka itse asiassa täyttää jo 3kk päästä 7), oli oikein sopiva.

  VastaaPoista
 6. Niin, jos elokuvan ikäraja on 7, se tarkoittaa että sinne voi viedä nelivuotiaan, mutta sitäkin harkitsisin todella tarkkaan. Toki lapset on erilaisia, ja vanhemman on tunnettava lapsensa.
  Myös elokuvateatterin lipunmyyjän on tunnettava ikärajalaki ja velvollisuutensa tarkistaa lapsen ikä. Ainahan vanhempi voi valehdella, koska alle viisitoistavuotiaalta ei voi edellyttää henkilöllisyyspapereita.

  Mutta nuo ikärajat on tosiaan lakiin perustuva juttu, eikä niitä huvin ja urheilun vuoksi määritetä, vaan suojaamaan lapsia haitallisilta ilmiöiltä.

  Pisteet toki siitä, että lapsi vietiin pois paikalta, kun pelottikin liikaa.


  Ja muuten, Me Rosvolat- kirjoja on ilmestynyt viisi, suosittelisin suunnilleen samalle ikäryhmälle kuin elokuvaakin ;)

  VastaaPoista
 7. Juu, Ristoista olen kuullut nyt huonoa niin en ole uusimpia edes katsonut.

  VastaaPoista
 8. Me ei olla paljoa katsottu näitä näyteltyjä elokuvia, siihen pitääkin tulla muutos. Lotta, Peppi ja Eemeli-leffat taitaa olla ainoita. Ja Stuart Little.

  VastaaPoista
 9. Meillä on kaikki muut leffakerrat mennyt tosi hyvin, tää nyt oli selkeesti liian jännä alussa, ainakin etupenkistä katsottuna :)

  VastaaPoista
 10. Juu, en edes katsonut mikä on ikäraja kun k 7:ssa se tarkoittaa tosiaan vanhemman kanssa 4v:n suositusta. Kaamos on katsonut niin monet leffat leffateatterissa k7 ikärajoilla mun seurassa, etten edes osannut varautua etei tää leffa sopisi. Tosin kuten yllä todettiin, menee noi näytellyt enemmän ihon alle.

  VastaaPoista
 11. Noi ikärajat on kyllä hyvä juttu. Mutta sitten taas, ei niitäkään päätetä minkään ison otoksen perusteella, vaan jos leffassa on tarkastamon mielestä liian jänniä juttuja, se k7 tulee tosi helposti. Esimerkiksi viimeisin Helinä-keiju ja Late Lammas olivat k7 elokuvia ja niissä lapsen kanssa käytiin ihan iisisti. Eli koska tunnen lapseni, pystyn kyllä ainakin piirrettyjen suhteen tietämään jo etukäteen mikä on liikaa ja mikä ei. Nää näytellyt leffat vaan taitaa olla ihan oma juttunsa, ne jännittää enemmän.

  Noi leffan 5 minuuttia ovat selkeästi jääneet nyt mieleen, koska K haluaa nyt katsoa netistä Rosvoloiden kuvia ja leikkii Me rosvoloita, joka sieppaa tytön (tyttö olen minä :D). Mutta katsotaan elokuva hieman myöhemmin sitten kokonaan ja keskitytään nyt leikkiin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images