ASMR-KOUKUSSA

Ne joiden hörhöjuttukiintiö on tältä viikolta täynnä, tämä on varoitus! Käänny pois ennen kuin on liian myöhäistä. Ne joille mahtuu vielä yk...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ne joiden hörhöjuttukiintiö on tältä viikolta täynnä, tämä on varoitus! Käänny pois ennen kuin on liian myöhäistä. Ne joille mahtuu vielä yksi hörhöilyjuttu mukaan, jatkakaa toki ihmeessä.


Mulla on ollut aina piirre, että lumoudun joidenkin ihmisten puheesta ja jään siihen ikäänkuin koukkuun. On ihmisiä, joiden ääni saa aikaan kummallisia pään sisällä kutkuttavia tuntemuksia. Samanlaisia tuntemuksia, joita esimerkiksi päänahkahieronta tuo mukanaan, mutta ilman kosketusta. En ole ajatellut asiaa enempää vasta kuin viimeisimmän vuoden sisällä, kun olen koukuttunut entistä enemmän ääniin. Mulla on muutama tuttu, joihin haluaisin törmätä päivittäin ihan sen hyvänolon tunteen takia, jonka saan heidän puheestaan! Esimerkiksi eräs duunipaikallamme silloin tällöin näkyvä nainen on mulle tosi paha, sillä hän varmasti saisi mut myymään lapsenikin pelkästään äänensä takia. Voisin kuunnella sitä loputtomasti ja vaipua jonkinlaiseen transsitilaan vaikka viikoksi, jos hän vain jatkaisi puhumistaan. Alleviivataan nyt, että kyse ei ole millään tavalla seksuaalisesta fiiliksestä hänen tai kenenkään muunkaan kohdalla, vaan pelkästään miellyttävästä hyvän olon tunteesta mikä tuntuu ensisijaisesti päässä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Olen naureskellut yksin reagoinnilleni, kunnes Vikke heitti, että mun ääni kuulostaa ihan asmr-ääneltä videolla. En tiennyt yhtään, mitä asmr oli, mutta etsiessäni tietoa kirjainyhdistelmästä törmäsin youtubessa videoihin, jotka aiheuttivat sitä samaa olotilaa, mitä pehmeästi ja rauhallisesti puhuvat ihmiset mussa aiheuttavat. Selvisi myös, että asmr eli autonomous sensory meridian response-kokemukset ovat melko normaaleja ja niitä löytyy monilta ihmisiltä. Parasta asmr-kokemuksissa on tietenkin niiden mielihyvää tuottava fiilis ja monet puhuvatkin aivo-orgasmeista.  Kun tämä äänestä huumautumisen syy selvisi, olen ymmärtänyt miksi musta on ihan mahtavaa katsoa esimerkiksi meikkitutoriaaleja, vaikka en ole kiinnostunut meikkaamisesta juuri lainkaan - se on se asmr! Pienellä googlettelulla huomasin onnekseni, että yllättävän läheltä löytyy toinen asmr-reagoiva, kun Fitness Fuhrer oli jo viime vuonna tunnustanut kuuluvansa klaaniin.


Youtubesta löytyvät asmr-sessiot voivat tuntua melko omituisilta ja kiusallisiltakin, jollet tiedä niiden taustaa. Mikäli et ole asmr-reagoiva pidät taatusti paperia rapisuttavaa ja kuiskailevaa puhujaa vähintäänkin hulluna (älä välitä, reagointikyvystä huolimatta minäkin pidän), mutta jos reagoit, voi videoiden kautta saada esimerkiksi rentoutettua kehonsa ennen unia ja paremman unenlaadun. Mikäli haluat tutustua asmr-videoihin, kannattaa aloittaa esimerkiksi GentleWispering-kanavan Marian videoilla.


Tunnistaako joku muu asmr-reaktioita tutuiksi? Millaisia fiiliksiä nuo videot teissä herättävät?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. Olin erittäin skeptinen ja ärsyynnyin heti sen naisen alottaessa puhumisen. Mut sit jäinkin kuunteleen sitä kynsillä naputusta ja lopulta olin ihan pysähtyny koko videon ajan :)
  Kiitos informaatiosta, tätä täytyy kuunnella vielä lisää!

  VastaaPoista
 2. Varo vaan, jää koukkuun!

  Noissa videoissa on yhdistetty monia juttuja, mistä ihmiset saavat reaktioita. Puheääni, maiskutus, naputtaminen ja paljon paljon muuta. Kun niitä katsoo "normaalein silmin" ne on aika ärsyttäviä ja teatraalisia. Sulle voisi toimia vaikka hakusanalla asmr tapping löytyvät naputtelupätkät :D

  VastaaPoista
 3. ei toiminut mulla noi videot ollenkaan... musta on tullut tosi herkkäkorvainen ja ärsyynnyn liian kovista, mutta myös liian hiljaisista äänistä. pitäiskin mennä ehkä kuulontarkistukseen. mietin kyllä silloin kun teit jonkun videopostin vähän aikaa sitten, että sun ääntä/puhetyyliä oli tosi miellyttävä kuunnella. lisää vaan vloggausta :)

  VastaaPoista
 4. Whaat? Hämmentävää informaatiota. Tykkään kyllä kuunnella kuiskailua ja varsinkin erilaiset s-suhahdukset kiehtoo. Ehkä siksi tykkään kuunnella venäjän kielen puhetta, vaikken siitä juuri mitään ymmärräkään. Mutta nuo todelliset aivo-orgasmit tulee hyvin matalista miesäänistä. Varsinkin jos on kuulokkeet korvissa ja volat täysillä. Se tuntuu ihan kokovartalohieronnalta ja kihelmöi silmien takana.

  VastaaPoista
 5. Heh, ehkä munkin pitää harkita uraa kuiskuttelijana ;) kaikillehan nuo ei toimi, mutta reagoivia on kuitenkin enemmän kuin luulisi...tai mä luulin et oon ainoa.

  VastaaPoista
 6. Juu, sama fiilis mulla rapinasta ja pehmeästä puheesta. Noita videoita löytyy muuten venäjäksi ja myös miesvideoita on. Oon tutkinut tätä nyt jonkun aikaa...

  VastaaPoista
 7. Uuu, heti haluan ehdottaa yhtä täydellisen hurmaavaa matalaa miesääntä! Zach McGowan sarjassa Black Sails - täysin myyty! Pakko kokeilla kuulokkeilla!

  VastaaPoista
 8. Ei saatana :D mua nyt vähän harmittaa, kun nää ei toimi mulle yhtään, ois ollu kiva kans vähän hurahtaa. Katoin yhtä videoo, jossa se daami esittelee sormuskokoelmaansa, en pystynyt katsomaan enkä kuuntelemaan kauaa, koska mua alko suunnattomasti ärsyttää. Siis tyyliin se käsien liikehdintä, daamin puhetapa, kuiskuttelu, ihan kaikki. Yritin katsoa sanomalehden lukemista, se äänimaailma vasta alkoi ärsyttää. Tulee niinku fyysisesti paha olo. Oon vissiin anti-asmr.
  Mies taas tykkäsi, koki ton kuiskuttelun seksikkäänä :D
  Jännä juttu kyl. Mä en oo kovin meluherkkä, tykkään hiljaisuudesta kyllä, mut on myös esim. ihana nukahtaa telkkarin ääniin ja tykkään kuunnella äänikirjoja ja puuhailla samalla.

  VastaaPoista
 9. Hyi kamala, kun nuo kuiskausvideot teki tavallaan jopa pahaa. :D En pidä yhtään tuollaisesta kuiskauksesta, kun osa äänteistä kuuluu noin selkeästi/kovaa.
  Mulla miesäänistä toimii AW Yrjänä ja Samuli Putro, ihan sama mitä sanovat tai laulavat, niin kuuntelen!

  VastaaPoista
 10. Itse löysin asmr-videot viime kesänä,pidin ihan hihhulijuttuna ennen mutta mulla nuo toimivat.
  Kaikki videot ei miellytä tietenkään,meikkivideot,naputtelut,kuiskaukset on parhaita.Maiskutus ja syömisvideoista en tykkää.
  Kuulokkeet korville,sohvalle ja silmät kiinni ja eikun kuuntelemaan.
  Itse yleensä nukahdan noihin mutta päikkäreistä tulee jotenkin levollisempi ja olo on pirteä kun herää.Suosittelen kyllä kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
 11. Toimivat tosi hyvin! Löysin kanssa nämä videot muutama kuukausi sitten ja olen ollut aivan koukussa. Täältä näki hyvin kaikki tavat miten ASMR pysty saamaan: http://discoverasmr.com/what-is-asmr/asmr-triggers/

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images