KEVÄTHANGILLE!

Nyt jos koskaan kannattaa aurinkoisena päivänä pakata eväät ja lähteä luontoon. Talvi on nyt parhaimmillaan, kun lunta vielä riittää ainaki...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Nyt jos koskaan kannattaa aurinkoisena päivänä pakata eväät ja lähteä luontoon. Talvi on nyt parhaimmillaan, kun lunta vielä riittää ainakin metsissä ja kevään tulon pystyy aistimaan kerta kerralta paremmin. Itse käymme eväsretkellä säännöllisesti lähimetsässämme, mukana on reput, eväät, juomista ja joskus myös muutama luontokirja. Toki joskus on mukava mennä myös kauemmas, vaikka Nuuksioon, mutta lapselle onneksi metsäksi käy luonnonpuiston sijaan myös pieni lähimetsä, missä sielläkin näkee ja kuulee kaikenlaista. Tällä kerralla vastaan tuli melkoinen orava-armeija!


Kohta alkaa myös Luonto-Liiton vuotuinen kevätseuranta-aika, ja tänä vuonna mennään meille kaupungissa asuville tutulla urbaani kevät-teemalla. Pitääkin vinkata kun kevään 2015 seurantalaput ovat taas printattavissa. Ideana on siis bongailla kevään merkkejä luonnosta pitkin kevättä aina alkukesään saakka ja raportoida niistä seurantalapuilla, netissä sekä tänä vuonna halutessaan myös Instagramissa. Lapsille on olemassa myös omat seurantalaput ja odotan jo kovasti, että saadaan tämä ilmainen keväthuvi taas startattua. Viime vuonna  seuranta päättyi siihen, että emme vain löytäneet sisiliskon tai rupikonnan jälkeäkään. Tosin nipin napin kolmevuotiaan kanssa se retkeilykin kävi ihan työstä ilman bongailua. (Kevään 2015 nettiseuranta on muuten jo valmiina täällä)


Muistutan tässä samalla ainakin meille molemmille ajankohtaisesta asiasta eli aurinkovoiteiden käytöstä. Varsinkin jos liikumme lumella auringonpaisteella, on meidän molempien ihan pakollista käyttää jo nyt helmikuussa aurinkosuojia ihollamme. Punapigmenttiset kun palaa helposti ja lumi vielä heijastaa auringonsäteitä entisestään. Myös aurinkolasit pitäisi kyllä muistaa aina ottaa mukaan myös lapselle, vielä kun pysyisivät mokomat päässä ja tallessa!


Tosin tänään näyttää pahasti siltä, ettei aurinkolaseja ulkoillessa tarvita. Jo kolmas harmaa päivä putkeen, toivottavasti ensi viikolla paistaisi taas täälläkin päin Suomea.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images