BONGO ROCK

Kävimme viime viikolla uimahallissa juuri samaan aikaan kun mummot vesijumppasivat viereisessä altaassa. Kaamos totesi, että meidän aamumusi...

Kävimme viime viikolla uimahallissa juuri samaan aikaan kun mummot vesijumppasivat viereisessä altaassa. Kaamos totesi, että meidän aamumusiikki soi ja havahduin itsekin samaan. Reino Nordinin Bongo rock on soinut meillä aamuisin jo pitkän aikaa, rentoihin positiivisiin rytmeihin on mukava herätä ja hauskaa, että samaa musiikkia kuuntelee niin monen ikäiset ihmiset, vesijumppamummoista lähtien.


Olisi hauskaa tietää, kuinka paljon 3.5-vuotias lapsi tulee muistamaan näitä lapsuuden musiikkikokemuksia vanhempana. Uskon, että ainakin kiinnostus musiikkiin lisääntyy mitä enemmän musiikkia kotona kuunnellaan. Ennen meillä ei lastenlaulut soineet juuri ollenkaan, mutta nyt kuunnellaan sulassa sovussa Reinoa ja tiettyjä lempilastenlauluja. Esimerkiksi lintulaulut ovat nyt kovassa nosteessa, eli Bongo rockin kilpailijoita ovat mm. Tiu tau tilhi, Peipon pesä sekä Pöllörock. Omasta lapsuudesta poiketen lapsi osaa kertoa lempilaulunsa ja olettaa, että se löytyy aina ja heti Spotifysta tai youtubesta, kun taas itse joutui kelailemaan Jonna Tervomaan kasettia aika ahkerasti, jotta se Minttu ja Ville saatiin kuuluville. Kaamos myös kuvittelee, että lähes joka aihepiiriin löytyy laulu netistä ja välillä tulee hankaluuksia, kun hän haluaisi kuulla esimerkiksi My little pony-sarjaan liittyvän laulun - suomeksi :D


Huvittavinta on kuitenkin ehdottomasti näiden "aikuisten laulujen" diggailu, kun pieni poika hoilaa esimerkiksi Reinon Sun kaa biisiä "pliis en enää kestä tätä fiilistä, pitkään aikaan ollut mistään näin liekeissä..." Meillä onkin Kaamoksen isän kanssa tapana lähetellä näitä spontaaneja lauluesityksiä toisillemme, sillä ne ovat niin sympaattisia. Pitäisi vain muistaa laittaa noita videoita myös talteen koneelle, jotta niihin voisi palata myöhemmin.


https://www.youtube.com/watch?v=2GR6MTETuwY

Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. MITÄ! :D Julkasin just meidän soittolistan. Aika Reino-painotteinen sekin... :D

  VastaaPoista
 2. hahaha, ei me ollaa ees puhuttu Reinosta varmaan ikinä oikeen? Miten sä samana iltana päätit siitä kirjoittaa :D

  VastaaPoista
 3. Olin itseasiassa tehnyt ton listan jo eilen, nyt menin julkasee ja sitten tulin etusivulle kattoo et kaikki ok ja olin että hetkinen :D !

  VastaaPoista
 4. Musta on välillä tosi ihana kun näkee lapsia bussissa, ja lapsillahan ei tunnu välillä olevan minkäänlaista suodatinta laulamisen suhteen. Jäi elävästi mieleen yksi pikkuinen pellavapääpoika, joka hoilasi tunteella Kylmästä lämpimään- biisiä ruuhkabussissa :D Ja se oli muuten HYVÄ! Pysyi tosi hyvin nuotissa ja muisti sanat just oikein.

  Meillä lapset olettaa, että autossa voi aina kuunnella Brontosauruksen, ja että jos kappale on hyvä, sen voi soittaa uudestaan, vaikka tuliskin radiosta.

  VastaaPoista
 5. Tässäpä My Little Ponyyn liittyvä biisi suomeksi.

  Kyllä, ihan oikeasti. Ei ole läppä.

  Kuunteleminen omalla vastuulla, Nordic Agapio on ihan omalla (paskuus)tasollaan dubbauksissa :D

  https://www.youtube.com/watch?v=nO_1gWdDmD8

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images