KALEVALA KORUN PALUU (SYDÄMEENI)

Mainitsinkin käyneeni Kalevala Korun bloggaaja-aamupalalla viime viikon lopulla. Kutsu saapui sopivasti, sillä olen fiilistellyt Kaleval...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAkalevala koru paivan staili


Mainitsinkin käyneeni Kalevala Korun bloggaaja-aamupalalla viime viikon lopulla. Kutsu saapui sopivasti, sillä olen fiilistellyt Kalevala Korun vanhoja malleja vuosien tauon jälkeen. Villitys liittynee osittain tähän meneillä olevaan nuoruushaihatteluuni, missä Ck One, R-Collection, Suede, Dr Martens ja nyt siis Kalevala Korukin on cooleinta ikinä. Tai siis cooleinta sitten 90-luvun lopun.


Mulla on historiaa Kalevala Korun kanssa jo vuodesta öööh...1995? Joskus noilla main sain ensimmäisen Kalevala Koruni, pronssisen Perniön sormuksen. Pidin sitä ja paria muuta Kalevala Korun pronssisormusta vuosia niin että sormet vain vihersivät ja sitten tuli stoppi. Stoppi jatkuikin pitkään kunnes viime vuonna aloin haaveilemaan samaisesta Perniön sormuksesta hopeisena. Pronssia en valitettavasti enää voi käyttää, saan siitä hieman ihottumaa, mutta hopea tekisikin oivaa pesäeroa teinivuosiin. kalevala koru kollaasi ihanimmat hopeatEtsiessäni Kalevala Korun Pohjois-Esplanadin liikkeestä uusia lemppareita päädyin aina vain näiden neljän mallin luo, yksikään niistä ei ole uusi vaan ollut tuotannossa vuosikymmeniä. Näistäkin ne lempparit ovat edelleen samat vanhat Lapin sormus ja Perniön sormus, mallit jotka killuivat sormissani jo yläasteaikana pronssisena. Kumpikin viehättää paljon ja luultavasti jomman kumman nappaan vielä kevään aikana sormeeni!


Aamupalalla tapasin myös yläkuvassa koruja tiirailevan Home at last-blogin Tarun, jonka ruskea huulipuna jäi niin mieleeni, että jouduin kyselemään perästä mikä merkki ja väri kyseessä oikein olikaan. Mä olen niin mennyttä aina kun joku 90-luvun juttu on tulossa takaisin muotiin ja kuullessani Tarun käyttävän Wet n Wildin Mega Last - punaa, pistin noita parin euron punia muutaman tilaukseen. Aloitetaan siis ysärikevät niillä ja Kalevala Koruilla! (Ruskeaan huulten rajaukseen nudepunalla en silti vielä ole ihan valmis)


Kalevala Koru taitaa jakaa paljon mielipiteitä. Miten on, iskeekö teihin yhtään tänä keväänä?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

18 kommenttia

  1. Olen saanut joskus isosiskoltani lahjaksi tuon Perniösormuksen sekä tuon, missä roikkuu sydän, hopeisena kumpainenkin. Joskus pidinkin niitä paljon, mutta niitä alkoi näkyä vähän jokaisen sormessa, joten jäivät lopulta käyttämättä. Raskausajan sormiturvotusten jälkeen en pitkään aikaan käyttänytkään sormuksia. Mutta loppuvuonna pidin mm. tummaa kivistä sormusta (Keskiaikamarkkinoilta ostettu), kunnes mies paiskasi sen seinään ja se hajosi, sormus siis. :D
    Tuo sydänsormus tuntuu jotenkin liian krumeluurilta tällä hetkellä ja Perniö taas hirveän isolta näin taaperoarkeen. Enkä ikinä jaksa ottaa sormuksia pois käsiä pestessä ja vihaan, kun sinne alle jää vettä.

    VastaaPoista
  2. Yläasteella minulla oli pronssisia pitkiä riipuksia ja roikkuvia korviksia kalevala korulta. En ole niitä vuosiin käyttänyt. Vihkisormukseksi valikoitui 10 vuotta sitten ikikulta sormus. Siitä tykkään kovasti edelleen, mutta se ei enää mahdu neljännen lapsen jälkeen. En ole vielä selvittänyt onnistuuko suurennus. Lisäksi minulla on lapsikoru kultaisena. Tosin siitä puuttuu vielä neljäs hela.

    VastaaPoista
  3. Minulla on myös tuo sydänsormus hopeisena, ostin sen ihan itse 16-vuotiaana =) Se on kokenut hieman kovia kun se lensi sormestani auton ikkunasta ulos kadulle ja jäi auton yliajamaksi =D Ihan oli littanana mutta onneksi saivat kultasepällä sen lähes pyöreäksi ja täysin käyttökelposeksi. Minulla on myös kirppikseltä löytämäni hopeinen Perniön sormus vanhempaa mallia, joka sitten osoittautuikin kopioksi, mutta eroa ei kyllä ilman leimoja olisi huomannut. (ei siis ollut KK:n leimaa)Onneksi ei ollut kallis ostos =D VAstikään lahjoin itseäni Lumihiutale-sormuksella, se on niiiiiin ihana <3 Talon sydän-sormuksen myin pois koska olin saanut sen hääpäivälahjaksi ex-mieheltä enkä halunnut sitä enään muistella, muuten olisi kyllä ollut aivan ihana sormus sekin.

    VastaaPoista
  4. Tarun huulipuna kiinnitti heti munkin huomion! Wautsi mikä sävy! <3

    Kalevala Korun aarteita löytyy munkin korulaatikosta, uusimpana rakkaimpana varmaankin ihana Tintti, joka lentelee kaulallani harva se päivä. :)

    VastaaPoista
  5. Minäkin hankin aikoinani omilla rahoilla (en käynyt riparia joten en saanut lahjojakaan) pronssisen tuon käärmekorun, jota pidin keskisormessa vuosia! Lopulta sen reunat kuluivat todella teräviksi, jolloin siitä oli luovuttava. Mutta hopeisena se olisi kyllä vieläkin aika hieno!

    Sain myös perintönä pari kaulaan ripustettavaa vanhaa Kalevala-korua, mutta niillä on enemmän tunnearvoa kuin mitään muuta. On ne hienojakin, mutta pidän lähinnä tunnesyistä juhlissa. Olen kyllä miettinyt uusienkin korujen ostoa, tämä olikin hyvä innoittaja :)

    VastaaPoista
  6. APUA, mikä toi on toi ekassa kuvassa näkyvä sormus? Se on ihana ja taidan tarvita sen mun elämään Sydänsormuksen vaihtopariksi, mutten löytänyt sitä Kalevalakorun sivuilta...? ;o

    VastaaPoista
  7. Mua jäi eniten mieleen kysymys miksi se sun mies heitti sormuksesi seinään? :D

    Ihan totta, Perniön sormus oli joskus ihan liian suosittu ja siitä meni sitten hohto, mutta nyt se tuli mulle takaisin!

    VastaaPoista
  8. Tuo karjaan sormus on muuten myös ihana! Ja Kalevala kestää aikaa, se ei ole turhaan maailman ainoa muinaisiin malleihin perustuva arvokorusarja :)

    VastaaPoista
  9. Uskoisin, että suurentaminen onnistuu kyllä. Mulla on suurennettu jotain sormuksia, esim mummoni vanha kamee.

    VastaaPoista
  10. Ihmeellisiä korutarinoita teillä, toisen mies heittää sormuksen seinään ja sulla se on ollut auton alla :D Kalevala Korujen nimet on muuten aivan ihania, pakko mennä heti etsimään millainen on Lumihiutale-sormus!

    VastaaPoista
  11. joo, mä tosiaan kysyin sitä myöhemmin ja tämähän se http://www.drugstore.com/wet-n-wild-megalast-lip-color-mocha-licious-914d/qxp405985. Oon aina pitänyt Wte n Wildiä jonain tosi huonona halpismerkkinä, mutta Taru kertoi näiden punien olevan supereita, ja hintakaan ei ollut paha!

    VastaaPoista
  12. Mulla tosiaan pronssi on alkanut aiheuttamaan kutinaa niin en mielelläni sitä käytä. Mutta haaveilen kovasti uudesta hopeisesta Kalevala Korusta, ehkä jopa tuosta Perniön sormuksesta joka on ehkä se kaikkein mieluisin itselleni.

    VastaaPoista
  13. Hups, unohtui laittaa siitä tarinaa. Kyseessä on siis vanha malli (olikohan tämäkin Lapin sormus, en muista tarkkaan) ja tulee myyntiin uudelleen tässä keväällä. Uutuutena se valmistetaan kierrätyshopeasta ja kaunis kuin mikä!

    VastaaPoista
  14. Olin laittanu sormuksen kiinni johonki pinniin/klipsuun, mitä ipana sai tutkia vaipanvaihdon yhteydessä. Unohdin sormuksen ja jossain vaiheessa ipana heitti sillä miestä päähän

    VastaaPoista
  15. ... ja sehän hermostu ja heitti systeemin seinään seinään ennenku ehti ees tajuta, mikä se on! Mutta ei, en saanu ees sillä tavalla siltä sormusta! :D jatkamme yrityksiä.. ;)

    VastaaPoista
  16. Ooh, huippua! Täytyykin siis tarkkailla tota verkkokauppaa, että millon ilmestyy sinne :)

    VastaaPoista
  17. Hei, täytyypä kaivaa omat pronssiset kalevat laatikosta, nämähän ovat taas kivan näköiset!

    VastaaPoista
  18. Nyt vasta pääsin tänne kurkkimaan, mulla on Bloglovinissa melkein 300 lukematonta postausta, kraaaaah.... :D Hei loistojuttu, että löysit noita punia, ne on oikeesti laadultaan ihan huikeita, eikä hinta kirpaise yhtään! Hullu juttu on vaan se saakelin korkki, joka onnistuu lohkaisemaan melkein joka kerta punasta palasen, mutta jos hinta on 2 e, niin ei voi odottaa täydellistä. ;) Oli mukava tavata sut! :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images