LUONTOLAUANTAIT HALTIASSA

Yksi lempparipaikoistamme täällä pk-seudulla on Nuuksion kansallispuisto Espoossa. Viimeksi kävin Nuuksiossa ilman lasta partioretkellä ja s...

Yksi lempparipaikoistamme täällä pk-seudulla on Nuuksion kansallispuisto Espoossa. Viimeksi kävin Nuuksiossa ilman lasta partioretkellä ja sitä edellisellä kerralla lapsen kanssa päiväreissulla Suomen luontokeskus Haltiassa. Haltia on ihana paikka, missä voi viettää lasten kanssa tuntitolkulla aikaa suomalaista luontoa käsittelevän näyttelyn parissa. Lapsille Haltiassa on paljon koettavaa mm. äänimaisemahuone sekä erilaisia eläinten koteja kuten jättikokoinen linnunpönttö, minkä sisään voi mennä. Löytyypä Haltiasta myös ihan oikea täytetty karhu kolostaan!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA MG_3285OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ensi lauantaina 7.2. Haltiassa vietetään Talviluonnon päivää, joka samalla starttaa kuukausittaiset Luontolauantait. Talviluonnon päivänä Nuuksion alueeseen voi tutustua erilaisilla retkillä ja asiantuntijat kertovat paikan päällä vinkkejään luonnossa liikkumiseen. Lapsille Talviluonnon päivänä järjestetään muun muassa ohjattua askartelua, ulkoleikkejä ja retkiä, joilla opetellaan tunnistamaan eläinten jälkiä. Erityismainintana partiolaisten talviteltta kamiinoineen sekä partiotaitojen opastusta pienille!


Talviluonnon päivänä starttaavat Luontolauantait tarjoavat Haltian kävijöille elämyksiä joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Helmikuun lapsilähtöisen startin jälkeen myös maaliskuun ensimmäinen lauantai 7.3. on lapsille omistettu ja alustavaa ohjelmaa voit kurkata täältä. Myöhemmin keväällä Luontolauantait johdattavat kävijöitä muun muassa Nuuksion luoliin opastetuilla tutkimusretkillä. Kun Haltiassa on vielä ihan törkeän hyvä ravintola, on tämä urbaanin metsäläisen toteutunut unelma. Me ainakin pistetään jokainen Luontolauantai almanakkaan jo nyt, kuulostaa todella mahtavalle tapahtumasarjalle!


loimulohi-nuotio-tarpojat kaminateltta-pj-teltta OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jos ette ole vielä koskaan käyneet Haltiassa tai ylipäätään Nuuksiossa, suosittelen enemmän kuin lämpimästi vierailua! Me menemme yleensä paikalle junalla ja bussilla, Espoon keskuksesta lähtevä 85(a) vie perille saakka!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

  1. Kiitos kivasta jutusta! Minä lähden tänään tutustumaan Haltiaan ja mukaan lumikenkäretkelle. Hauskaa Talviluonnon päivää teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, me oltiin kanssa siellä! Kävitkö syömässä - mä oon vieläkin ihan täynnä sitä riistakäristystä :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images