TALVI-IHON KOSTEUTUSVINKIT KOTIKÄYTTÖÖN

Talvi on mukavaa aikaa. Olemme jo tämän vuoden aikana päässeet kokemaan reissussamme yli 30 asteen pakkasen ja tänään rakensimme lumiukkoja ...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Talvi on mukavaa aikaa. Olemme jo tämän vuoden aikana päässeet kokemaan reissussamme yli 30 asteen pakkasen ja tänään rakensimme lumiukkoja loskassa. Mulla vaikuttaa kylmyys, mutta myös lämmönvaihtelut ihoon kuivattaen sitä kovasti. Hoitamatta jalkapohjat saattavat muuttua hiekkapaperiksi hetkessä, kyynärpäissä sama juttu. Niin ja huulissa! Käsissä kynsinauhat tuntuvat reagoivan ensimmäisenä kuivuuteen ja sitten kiristävä olo leviää käsiin, onneksi hiekkapaperiefektiltä olen välttynyt!


Paras apu kuivuudesta kärsiville käsille, jaloille ja huulille on tietenkin päivittäinen hoito. Kerran viikossa rasvaaminen ei vain riitä mitenkään. Oma taktiikkani on hyökätä kuivuutta vastaan usein ihanan tuoksuisin rasvoin, mutta aloitetaan ihan alusta. Samalla lähetän terveisiä Pumpkin Jamille, joka innosti mua tekemään tän postauksen :)


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Perjantaina Kauneushoitola Hillassa käydessäni Minna otti puheeksi asian, mitä en ollut ajatellutkaan. Ihminen pesee kätensä useita kertoja päivässä ja ei ole se ja sama, millä kätensä pesee. Pelkkä vesi saattaa kuivattaa entisestään, samoin myös liian tehokkaat käsisaippuat. Mulla oli sattumalta osunut hankinta oikeaan, kun oon jo jonkin aikaa käyttänyt Methodin Fresh currant-nestesaippuaa, joka sisältää niin e-vitamiinia kuin aloeta ja glyseriiniakin.


Käsien ja jalkojen hoito aloitetaan aina pesulla. Samalla n. kerran viikossa kannattaa käpälät kuoria, jotta vanha ihosolukku lähtee pois ja rasvojen tehoaineet imeytyvät paremmin. Sokerista ja oliiviöljystä sekoitettu pikakuorinta on helppo, reseptini löydät täältä. Itse en käytä raspia oikeastaan koskaan, kuorinta riittää kun sen tekee säännöllisesti.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Käsienhoitotuotteideni lempparini ovat Ekopharman kosteuttava vadelmakäsivoide, saman merkin suklaa-appelsiini kynsinauhaöljy sekä Burt's Beesin banaanikäsirasva. Isossa purkkipullossa oleva vadelman tuoksuinen käsirasva toimii aamuin ja illoin peruskosteuttajana. Parisen kertaa viikossa laitan illalla paksumman banaanirasvan ja kynsinauhaöljyn ennen nukkumaan menoa, yleensä kuorinnan jälkeen.


Jalkojen hoidossa mulla on käytössä niin ikään kolme tuotetta: Ekopharman sitruunainen jalkavoide, Burt's Beesin piparminttujalkavoide sekä Flow Cosmeticsin piparminttuinen jalkavoidepurkki. Homma toimii hyvin samalla tavalla kuin käsissäkin, Ekopharmaa iltaisin ja muita n. kerran, kaksi viikossa. Ainakin kerran viikossa on hyvä laittaa kunnon kerros rasvoja jalkoihin ennen unia ja puuvillasukat päälle.


Rasvoja voi käyttää tietenkin myös ristiin. Jaloille kevyt sitruunainen jalkavoide on käsille tuhtia tavaraa ja fiiliksen mukaan laitan sitäkin näppeihini, sillä voiteessa ei ole mitään viilentäviä ainesosia jotka ärsyttäisivät käsissä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Myös huulissa kuorinta on tärkeää ainakin talvisin ja siihen mulla on ihan superöveri ratkaisu Lushin syötävän Kiss-huulikuorinnan muodossa. Ystävänpäivän special edition -kuorinnassa on mukana pieniä sokerisydämiä ja paketin avatessa myös nomparellikuorrutus :D Toki huulet voisi kuoria oliiviöljy-sokerisekoituksellakin, mutta onhan tässä ihan eri fiilis! Huuliin laitan vielä vähän joka blogissa näkynyttä Hurraw-huulirasvaa, mikä on kyllä onnistunut tuote.


Käyttämistäni tuotteista suomalaiset Ekopharmat (saatu) löydät merkkiä käyttävistä kauneushoitoloista, Helsingissä siis esimerkiksi Kauneushoitola Hillasta. Burt's Beesit olen itse ostanut Viking Linelta, mutta niitä löytyy helposti myös ekotavarataloista ja netistä, sama juttu myöskin suomalaisen Flown jalkavoiteen kanssa.


Löytyikö yhteisiä suosikkeja?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

  1. Bodyshopin hamppukäsivoide on ollut tosi hyvä, vaikka sen haju on kamala. Laitan voidetta yöksi, kun en kestä sitä lemua päivisin. Silti aamupalalla vielä (pesujenkin jälkeen) välillä ihmettelen, miksi haisee kummalta. Ennen kuin tajusin hajun tulevan käsistäni, luulin usein syöväni jotain homeista. Hometta ei silti aamupalasta löytynyt vaan voiteen haisu oli jäänyt käsiin saippuapesunkin jälkeen...blääh!

    VastaaPoista
  2. Se muuten on hyvää ainetta mutta tuoksu...melko kauhea :D Oikeastaan tuo banaanivoide on mulla hamppuvoiteen korvike, ainakin melkein yhtä tehokas ja haju on ihana!

    VastaaPoista
  3. Kiitti hani muistutuksesta!! Toi Lushin huulikuorinta on ihana...mulla on ollu sitä eri tuoksusina...nyt täytys tilata tuo ;)

    VastaaPoista
  4. Tuo uus on tosiaan vain hetken kaupassa, joten tilaa ihmeessä, se on IHANAA!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images