ENSIFIILIKSET LATE LAMMAS ELOKUVASTA

Oli päivän selvää, että kun Late Lammas elokuva tulee leffaan, me mennään sitä katsomaan. Late Lammas on yksi yhteisistä suosikeistamme ja t...

Oli päivän selvää, että kun Late Lammas elokuva tulee leffaan, me mennään sitä katsomaan. Late Lammas on yksi yhteisistä suosikeistamme ja tykkään itsekin katsoa sarjaa viikoittain. Kaamos oli eilen isän luona kaatunut ja nilkutti tänään jalkaansa niin, ettei pihaleikeistä olisi tullut muutenkaan mitään, pakattiin lapsi kärryihin ja huristeltiin ensi-iltaan.  Mua vähän jännitti, kun Late Lammas elokuva oli k7 ja vanhempien seurassa ikäraja oli tietenkin neljä vuotta, että pääseekö kärryissä kipeän jalkansa takia istuva lapsi edes sisään teatteriin. Pääsi! Huh!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ja niihin ensifiiliksiin! Mä tykkäsin ihan tosi paljon elokuvasta ja naureskeltiin Kaamoksen isän kanssa kumpikin hauskoille juonenkäänteille. Musiikki oli hyvää, juoni oli hauska ja jännittävä, muttei Kaamokselle lainkaan liian pelottava ja muutenkin leffa oli taattua Aardman studio-laatua. Late-pätkiksistä tuttu puhumattomuus toimi leffassakin hyvin ja ihan muutamissa kohdissa valkokankaalla näkyviä englanninkielisiä tekstejä suomennettiin, muuten mentiin sillä millä leffan kotimaassa Englannissakin. Oletettiin kumpikin, että myös lapsi tykkäsi 1h 20 mins kestävästä elokuvasta, onhan Late ihan suosikkihahmo. Ja kissan paskat! Kysellessäni oliko elokuva mukava, vastaus oli että ei ollut, ihan tyhmä oli. Tylsä ja tyhmä! Varmistin vielä moneen otteeseen oliko tämä viimeinen tuomio ja se säilyi, kysyin haluaisiko lapsi mennä uudelleen katsomaan Late Lammas elokuvan, vastaus oli että ei. Että mennään katsomaan Helinä-keiju, oli kuulemma ikävä Möröä (Mikä-mikä-hirviötä).


Että näin, aina ei vain voi voittaa! Kaksi kolmasosaa leffajengistä antaa siis elokuvalle ainakin neljä tähteä viidestä, nuorimman pisteet taitaa jäädä yhteen. En ymmärrä mikä meni pieleen, sillä kyllä se oikeasti ihan huippukiva elokuva oli! Tsekatkaa vaikka traileri ja päättäkää itse kumman mielipiteeseen uskotte :)


https://www.youtube.com/watch?v=tQvwiOWpj7o

Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Kiva, jos tämä leffa ei ole pelottava. Niitä meidän perhe on etsinyt kissojen ja koirien kanssa. Ja jänskää, miten paljon meillä vielä eskari-ikäisen kanssa mietittiin ja pelättiin Helinä-keijun Möröä leffan jälkeen, kun teillä se ei tuntunut missään!

  Meillä odotetaan kovasti jo seuraavaa Risto Räppääjää!

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. :D Ei voi ymmärtää, ei.
  Meillä sama juttu eilisen iltasadun kanssa. Lapsi on tykännyt kyseisestä iltasatukirjasta kuin hullu puurosta ainakin yli vuoden mut eilen sanoi, että tää on ihan tylsä. Virnisti vain, kun äiti kääntyi hölmistyneenä katsomaan. No, ehkä kirjasta tuli vihdoin yliannostus (äiti osaa tekstit ulkoa jo) vai mikä lie tähän johti...

  VastaaPoista
 3. No en voi tietty vannoa etteikö se myös pelottaisi, onhan siinä sellainen hyvä-paha-asetelma kun eläinten kiinniottaja on mukana tarinassa ja lampaat kaupungissa :)

  Joo, K rakasti sitä möröä ja just eilen kertoi kuinka se ukkoskohatus oli niin hyvä :D

  VastaaPoista
 4. Tylsistyisi tämä noihin My little pony sarjoihin vaan eikä Late Lampaaseen.... ja iltasadusta puheenollen nyt pitää mennä lukemaan!

  VastaaPoista
 5. Ei ehkä aikuisesta yhtään pelottava, mutta lapsesta kyllä. Meidän 5-vuotias oli tosi peloissaan rankkurin takia -eilen luin tästä blogista, että ei ole pelottava, joten rohkesin hänet viedä katsomaan, mutta ei aivan traumoitta sujunut. Aikuisesta oli mahtava leffa, mutta siis aremman lapsen kanssa täytyy ottaa tuo K7 vakavasti.

  VastaaPoista
 6. Jep, tää on just näitä lapsikohtaisia kysymyksiä. Kuten tossa yllä kommentissa toteankin, voi joku kokea sen kiinniottoasetelman pelottavaksi. Tässä juuri katsottiin pari jaksoa My little ponyja ja mietin, et se on osaksi paljon pelottavampi mitä monet k-7 elokuvat. EI ne ikärajoitukset toki turhaa tule, eli herkimpien lasten kohdalla ne varmasti kannattaa ottaa huomioon :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images