VIHANNESRUOKAA NIRPPANOKALLE

Tammikuu on kaikista vaikein. Vaikka kuinka rakastan lumista talvea, liian pitkä pimeä kausi alkaa näin tammikuussa ottamaan voimille. En ti...

Tammikuu on kaikista vaikein. Vaikka kuinka rakastan lumista talvea, liian pitkä pimeä kausi alkaa näin tammikuussa ottamaan voimille. En tiedä olisinko pirteämpi jos maassa olisi ollut lokakuusta asti lunta, mutta jotenkin lumen tulo jouluna auttoi vähän tähän horrostilaan missä olen. Uudenvuoden lupaukseksi lenkkeilyä ja uusi liikuntaharrastus? Ei kiitos, palataan asiaan maaliskuun alussa, itse pakotettu sauvakävely silloin tällöin on ainoa mihin suostun nyt. Ja vitamiinipitoinen ruoka. Jos totta puhutaan, tilaisin sosekeittonikin pizza onlinesta jos vain voisin.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Olemme alku talven syöneet paljon sosekeittoja. Eilen tein sitä tavallisinta: pottua, porkkanaa, sipulia paprikaa, mausteeksi basilikaa ja mustapippuria, vähän oliiviöljyä. Kumma kyllä myös lapsi diggaa keitoistani, vaikka ei muka muuten vihanneksia syö. Siksi mun tämän hetken repertuaariin kuuluu paljon ruokia, minne vihannekset uppoavat vähän salaa. Tomaatin lisäksi selleriä, porkkanaa ja sipuleita sisältävä bolognese on toinen suosikki, mistä kumpikin tykätään. Seuravaksi ajattelin kokeilla bataatti-kookoskeittoa ihan testimielessä.


Pimeysvalittamisen sijaan mun piti kysäistä, että millaisia vihannesruokia pienille periaatteellisille kasvisvihaajille voisi syöttää? Oikeastihan Kaamos rakastaa vihannesten makua, mutta jostain syystä nyt ei vaan suostu syömään niitä paljaaltaan. Paitsi kurkkusushia. Muuten kaikki pitää jotenkin naamioida, olisiko naamiointi-idiksiä? :)


ps. nyt paistaa kyllä AURINKO! Äkkiä pihalle, vielä kun lomaa on!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

  1. Tzastikiin uppoaa reilusti kurkkua tai vaikkapa porkkanaraastetta. Kasvispihveihin saa piilotettua vaikka mitä, meillä tykätään varsinkin quinoa-vege pihveistä.

    VastaaPoista
  2. Meillä taas (tytöt 3- ja 5-vuotiaat) lapsiin uppoaa vihanneksia vain jos ne ovat raakoina ja tunnistettavassa muodossa. Porkkanat, kurkut, paprikat sun muut on kiva dipata kermaviiliin (jossa sinappia, suolaa, mustapippuria) etenkin kun saavat itse tehdä sen dipin :)

    VastaaPoista
  3. Moimoi! :)

    Kasvissosekeitto, mmmmm, pitäisikin jaksaa tehdä joku päivä.. :) Oon tehnyt elämässäni vissiin kahdesti ja silloinkin hyvin simppelinä. Tein nimenomaan bataattisosekeittoa, johon laitoin sekaan semmosta lime-kookos ruokakermaa ja muistelen, että siitä tuli ihan älyttömän hyvää. Nyt en kyllä yhtään muista, et tuliko siihen jotain muutakin. o.O Toi ruokakerma on vaan hassu, että tosi harvoin sitä mistään kaupasta bongaan.. Kerran kun bongasin, niin kaikista hyllyssä olleista kolmesta purnukasta oli päivämäärä mennyt jo. :D

    Täytyyki kyl tehä!

    Meillä onneks kasvikset uppoo aika hyvin. Tänään syötiin meiän lemppari kanakastiketta: kanasuikaleita, reilusti kesäkurpitsaa ja paprikaa, kookosmaitoo, mausteita. NAM! Neljäveelle uppoo hyvin, vaikka ensiks aina sanoo, et "äääääää, kesäkurpitsaaaa" :D

    VastaaPoista
  4. Kasvissosekeitto on niin tammikuun ruokaa. Meillä syötiin eilen ja tänään. <3 Ja ajattelin, että ens kerralla vois koittaa tehdä vähän siitä (omasta) normista poikkeavaa ja toi paprika vois olla siihen "just se".

    Vinkkejä ei kyl oo antaa kun E syö vähän liian mielellään kasviksia. Ne pitää aina antaa vasta ns. jälkkäriksi. Muuten ei uppoo muu ruoka. Ja kasvisruokaa itsessään me syödään ihan liian vähän, mut kikhernepihvit (taikinaan lisään myös joskus pakastekasvissuikaleita) ja kasvissosekeitto uppoo hyvin. :)

    VastaaPoista
  5. Tuleekohan tästä yhtä kova suosikki kuin siitä pinaattipiirakasta :D Kiitos ohjeesta, jälleen kerran!

    VastaaPoista
  6. Piirakkareseptiin tulee edelleen päivittäin porukkaa, tuskin sen voittanutta on :) Mutta kokeile noita "pihvejä", niitä on tosi helppo varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy!

    VastaaPoista
  7. Meilläkin meni vielä hetki sitten, mutta nyt ei mene! Paitsi paprika, joskus kurkku ja päiväkodissa porkkana. Joskus.

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa ihanalle! Mä luulen et kookoslimekerman voisit korvata ihan purkilla kookoskermaa ja joko yhdellä limellä mehut + kuorta tai kaksi limeä mehuineen mutta ei kuorta setillä :) EI se voi ainakaan pahentaa makua et lime tulee tuoreena!

    VastaaPoista
  9. Laitoin ite kolme paprikaa ja vielä paprikajauhetta, se tulee ihanasti läpi, mutta ei maistu miltään gulassilta kun on porkkanapottupohja. Sain hetki sitten jostain sellaisen "spagettiraastimen", siis et saa vaikka kesäkurpitsasta pitkiä spagettimaisia soiroja leikattua. Oiskohan se huijaavaa jos vaihtasin spagetit kurpitsaan, hmmmm....

    VastaaPoista
  10. Kaveri teki kerran perunamuussin pelkästä kukkakaalista ja se oli menny lapselle ihan täydestä. Ite en oo kokeillu, mut luulis maun olevan ihan eri.. Vaikkakin varmaan hyvä! :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images