LUKIJAKYSELYN TULOKSIA

Joululomalla innostuin yksi yö tekemään lukijakyselyn , jotta saisin hieman enemmän selvää ketä te lukijat oikein olette ja mitkä jutut teit...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Joululomalla innostuin yksi yö tekemään lukijakyselyn, jotta saisin hieman enemmän selvää ketä te lukijat oikein olette ja mitkä jutut teitä kiinnostavat. Olen pähkäillyt paljon mammablogi vai jotain muuta dilemman kanssa ja miettinyt millä tavalla voisin ottaa teitä lukijoita enemmän huomioon.


Esimerkiksi pääkaupunkiseutuun liittyviä asioita en haluaisi kauheasti hehkuttaa, jos suurin osa lukijoistani asuisikin muualla. Tai lastenvaatejutut, kiinnostaako ne ylipäätään ketään nykyään? Ovatko lukijani millaisessa elämäntilanteessa, kotona lasten kanssa vai töissä (kaksi niin eri maailmaa) ja vaikka ikä olisi "vain numero" kyllä mulle itselleni on kiva tietää ollaanko siellä ruudun toisella puolella enemmän lukiosta juuri valmistuneita vai jo 15 vuotta sitten koulunsa lopettaneita. Useampi vastaaja pyysi, että jakaisin tuloksia myös täällä blogin puolella ja nyt olisi niiden aika. Kyselyyn vastasi heti noin 600 lukijaa ja muutaman päivän sisällä sain vastauksia niin, että sulkiessani kyselyn niitä oli päälle 750 kpl. Hyvä saalis siis!


kyssari1 kyssari2 kyssari3


kyssari4


Neljä ensimmäistä kysymystä käsittelivät ikää, asuinpaikkaa, vähän infoa lapsista ja siitä millaista arkea te muuten vietätte. Oli jopa huojennuttavaa, kuinka samanlaisessa elämäntilanteessa monet teistä olivatkaan. Keskiverto blogini lukija nimittäin on pari-kolmekymppinen pääkaupunkiseudulla asuva pienten lasten äiti, joka käy  ainakin hetkittäin myös duunissa tai opiskelee. Kuulostaa tutulta, tosin minä siirryin tammikuun alussa jo tuohon käppänä-ikäryhmään täyttämällä itse 33 vuotta. Mutta meitä kelohonkiakin löytyi peräti 36% lukijoista, fanfaarit sille! Mukaan mahtui kuitenkin ilahduttavasti muunkinlaista jengiä ja etenkin tuo, että 20% lukijoistani ei ole ollenkaan lapsia oli ihana uutinen! Ihan huippua, että noinkin iso osa jaksaa lukea juttujani, vaikka lapsiasia ei olisikaan itselle ajankohtainen.


Bloggaamiseeni nämä tilastot vaikuttavat ainakin niin, että jatkossakin voin silloin tällöin julkaista oman asuinalueeni eli pk-seudun tapahtumista juttuja, ei mene ihan hukkaan ne jutut. Ihanaa! (Myös ryppyvoidepostaukset lienee sallittuja?)


kyssari 5kyssari6


Kiinnostuksen kohteet oli itselleni tärkeä kysymys, sillä se tietenkin kertoo karua faktaa kannattaako mun jatkossakin nostaa esimerkiksi lasten pukeutumista esille vai alkaa esittelemään enemmän kävelysauvojani. Onneksi tämä meni niin päin, että suurin osa teistä tykkäsi muutenkin aika paljon samoista jutuista mitä itsekin: matkustelusta, ruuasta, lastenvaatteista, tapahtumista ja kirjoista. Suurimman osan, 515 vastaajan mieleen oli myös sisustus, mitä tässä blogissa hyvin harvoin näkyy. Onneksi Suomessa riittää huippuhyviä sisustusblogeja luettavaksi ilman mun kajoamista siihen soppaan :)


Se, että peräti 67% teistä lukee blogeja päivittäin ei tullut yllätyksenä. Seurailen blogien statistiikkaa työssäni päivittäin ja on todella mielenkiintoista huomata eroavaisuudet myös lukijakäyttäytymisessä. Oma blogini on vähän outo tapaus siinä mielessä, että täällä käy suurin piirtein sama määrä porukkaa päivittäin, kirjoitin blogiin tai en. Joskus vitsailen, että voisin lopettaa koko päivittämisen eikä kukaan huomaa mitään. Tosin tänään multa jo töissä kyseltiin, että mikä on kun on ollut kaksi päivää hiljaiseloa :D


Musta tää kysely oli tosi kiva ja sain siitä paljon puhtia tulevia juttuja ajatellen, joten kiitos kaikille, jotka jaksoitte vastata kyselyyni! Toivottavasti nämä vastaukset kiinnosti jotain muutakin ja ehkä jopa teette oman lukijakyselyn?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

  1. Oi, tää oli tosi mielenkiintoinen! Enpä ole koskaan toteuttanut mitään lukijakyselyä, joten täytyy varmaan tehdä itsekin :) Saat vinkata mulle miten onnistuu! :)

    VastaaPoista
  2. https://polldaddy.com/ tää on hyvä ohjelma siihen :) Luulen et sain noin hyvän osallistujamäärän kun kysymyksiä oli tarpeeksi vähän ja ne oli simppeleitä, eli kannattaa miettiä mitä haluaa tietää!

    VastaaPoista
  3. Olipa kiinnostava ja hyvä, että taas palasit ;)..

    VastaaPoista
  4. Joo, palasin blogitauolta :D Ennen vanhaan oli ihan perus et bloggasi 2 kertaa viikossa ja nyt jos on 2 päivää hiljaa,on kyseessä isokin tauko. Laitappa ne kuvat mulle niin saan huomennakin blogata, vaikka wetransferin kautta blogimeiliin :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kiinnostavaa! Täytyy varmaan itekin tehdä jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
  6. Kiinnostavaa, kiva kun jaoit tulokset! Minä kuulun tietyissä asioissa vähemmistöön (esim. oman ikäni, lasten iän ja tiettyjen kiinnostukseni kohteiden suhteen), mutta eipä tuo tullut yllätyksenä... Olen jo tottunut siihen =)

    VastaaPoista
  7. Juu, tää oli todella kiinnostavaa tietoa itselle. Sitä kun postaa monta kymmentä postausta kuussa kymmenille tuhansille silmäpareille tuntematta heistä kuin ihan pienen määrän. Tämä toi noita kävijätilastojen numeroita konkreettisemmaksi :)

    VastaaPoista
  8. Mun piti nyt ihan palata tähän kyselyyn tarkistamaan, että kuinka moni oli kiinnostunut aikuisten muotijutuista, kun niitä on ollut viime aikoina niin kamalan paljon ja itseäni ne ei kiinnosta ollenkaan. Kyselyssä se on näköjään ollut yhdeksänneksi kiinnostavin aihe. Toisaalta vain 7 % lukijoista haluaa tästä aiheesta lukea, mutta toisaalta 345 ihmistä on kyllä tosi paljon. Ei varmaankaan oo mahdollista tilata Feedlyyn kaikkia muita postauksia paitsi niitä...

    VastaaPoista
  9. Toi 7% on siis miten noi prosentit jakautuu aiheiden kesken, oikesti tuo lukijoiden kiinnostus muodista on lähemmäs 50% kun vastaajia on se rapiat 750 kpl. Isoin osa lukijoista on kiinnostunut sisustuksesta, mikä ei taas mua kiinnosta pätkääkään, joten pakko mennä näillä omilla kiinnostuksilla :)

    VastaaPoista
  10. Aa, katos joo. Ja siis tottakai kirjoitat ihan just siitä, mikä sua itseä kiinnostaa. :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images