LEMPIHAHMOJEN SUURI VOIMA

Onkohan kukaan muu odottaessaan vannonut, ettei meille tule mitään muumikrääsähelvettiä ja ainakin tavalliset tuotteet hahmopaketeissa ovat ...

Onkohan kukaan muu odottaessaan vannonut, ettei meille tule mitään muumikrääsähelvettiä ja ainakin tavalliset tuotteet hahmopaketeissa ovat silkkaa rahastusta? Been there done that. Ja monet hahmotuotteet ovatkin vähän turhia, karkkilaatikossa muumin kuva tai ei, sisältö taatusti maistuu! Mutta kun lapselle tulee oma pää ja jotkut asiat koetaan niin hankaliksi, ettei ole tosikaan, voi pieni hahmolahjonta auttaa. Onneksi ainakin kolmevuotiaat ovat niin vaikutteille alttiita, että yleensä kiinnostuksen kohteena on juuri ne jutut, mitä eniten pakettien kyljestä löytyy kuten My Little Ponyt, Disneyn Autot ja Lentsikat, Batman ja Muumit ihan mun kolmevuotiaan kiinnostuksia listaten.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Meillä oli hampaidenpesuongelma, kun lapsi yksinkertaisesti vihasi sitä hommaa alusta loppuun. Joku kiva hammasharja ja Herra Hakkaraisen tahna oli ihan turhia houkuttimia ja olin jo luopua toivosta. Ajattelin, että jos hammasharja on leimattu viholliseksi, ei mikään auta. Mutta sitten joulupukki toikin sähköhammasharjan Salama McQueenin ja Salli-neidin kuvalla varustettuna ja loppu on auvoista hampaidenpesuhistoriaa. Tai no ei ihan.


Hammasharja toimi heti ihan loistavasti ja kun siinä oli vieläpä 2 minuutin ajastin, osaa lapsi itse pestä hampaita tarvittavan määrän. Hammasharja surraa aamua ja iltaa ja kun keksin hankia sen kaveriksi (isänsä vinkistä) Muumi-hammastahnaa, on homma ollut jo kuukauden päivät hoidossa. En edelleenkään tiedä onko Muumin ja Herra Hakkaraisen tahnojen välillä isokin makuero lapsen suussa, mutta kiinnostus hammastahnan käyttöön on merkittävä.  (Tänään muuten pistin harjaan vahingossa omaa Oral-B:n tahnaa ja ai kauhea sitä huudon määrää) Pitääkin muuten laittaa tilaukseen lisäharjoja tuohon Salama-harjaan, sen harjakset ovat jo ihan sikin sokin kovasta käytöstä johtuen!


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kolmas hahmoesimerkki on sekin Muumeista. Tässä tapauksessa D-vitamiinit Pikku Myyn kuvalla on enemmänkin mun kuin lapsen pelastus, sillä mulla on tupannut aamuisin unohtua D-vitamiinien antaminen kaikessa säpinässä. Tylsästä lääkepurkista lapsikaan ei ole muistanut vitamiiniaan vaatia, mutta kun keittiön pöydällä on valmiina purkki deetä Myyn tapaan, ei se unohdu yhtenäkään aamuna. En tiedä ajaisiko saman asian ihan vaan kiva tarra vitamiinipurkin kyljessä, mutta meillä tehtiin niin, että lapsi sai valita apteekista sen mieleisimmän vitskupurkin ja jo pelkästään se oli kova juttu, että sai valita.


Mutta siinä missä ei ole ongelmaa, ei hahmoja tarvita. Nyt puuro maistuu ilman hahmoa pussin kyljessä ja vaatteet laitetaan päälle ilman sen kummempia hahmokannustimia. Mutta jos ongelmaa olisi, kyllä mä ehdottomasti kokeilisin lapsen kannalta mielekästä hahmoa kannustamaan siinä epämiellyttävässä jutussa, vaikka se pari euroa extrakulua toisikin. Kaiken ei tarvitse olla Muumia, mutta kyllä niille paikkansa on, vai mitä olette mieltä?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Meilläkin on molemmilla tytöillä nuo surravat hammasharjat Disneyn prinsessaharjoilla (milloinkahan tulee Frozen-harjat?), mutta ei Herra Hakkaraista. Olin saada sätkyn parisen vuotta sitten, kun lueskelin Oxygenolin lastentahnojen INCI-listoja. Vieläkö on Herra Hakkaraisessa kolmea eri parabeenia säilöntäaineina? Toivottavasti ei. :(

  VastaaPoista
 2. Meillä on apteekista posti-Pate hammastahnaa ja prinsessa sähköhammasharja....ja muumipastilleja (eli d-vitskuu), nämä on tosin valittu ihan siksi kun ovat olennaisesti d-vitsku+xylitol, eli ei kauheasti turhaa.

  VastaaPoista
 3. Vaikka meillä muuten kosmetiikassa suositaan luonnonkosmetiikkaa, niin hammastahnat sisältävät fluoria, näitä kuitenkin on olemassa ilman parabeeneja, kuten meillä kolmevuotiaalla on käytössä lasten Elmex ja eskarilaisella on ollut pienestä saakka herkkäsuisena Salutem, jossa "ei ole mitään turhaa". ;) Saa apteekeista. Nämä on tietysti makuasioita, mutta kuten tth:n lainauksessa todetaan, ettei "Propyyli- ja butyyliparabeenien terveysvaikutuksista ei ole riittävästi tietoa eikä vastaavaa arvoa ole voitu asettaa." ja esim. Tanskassa tämä epätietoisuus on ratkaistu siten, että parabeenien käyttö on kielletty alle 3-vuotiaiden pesuaineista ja voiteista yms., niin mikäli voin näitä välttää, niin sen teen. Valintojahan nämä tosiaan ovat. :)

  VastaaPoista
 4. Jep! Elmex on ainakin ennen sisältänyt amiinifluoridia mitä hammaslääkärit ei suosittele :( eli ihan täydellistä ei taida löytyä, joko on jotain liikaa tai ei ollenkaan fluoria.

  VastaaPoista
 5. Mä katselin eilen jo netistä Cars-hammastahnaa :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images