BTB13

Lupailin joulukuisessa ihonhoitopostauksessa juttua uudesta suomalaisesta ihonhoitotuotteesta ja nyt olisi sen aika! Muutamia vuosia sitten...

Lupailin joulukuisessa ihonhoitopostauksessa juttua uudesta suomalaisesta ihonhoitotuotteesta ja nyt olisi sen aika!


Muutamia vuosia sitten testasin pullollisen verran islantilaista Bioeffect-seerumia, mistä ihoni tykkäsi paljon. Bioeffect sisältää ihosolujen toimintaa aktivoivaa egf:ää, joka lyhyesti sanottuna vie viestiä soluille jotta kollageenin tuotanto ja elastisuus lisääntyisivät. Kärsiessäni ikäkriisistäni marraskuussa (heh, se meni jo ohi) googlettelin löytyisikö Bioeffectiä edullisesti mistään, mutta löysinkin tietoa myös toisesta hieman samankaltaisesta tuotteesta nimeltä BTB13. Tämä tuote sisälsi EGF:n sijaan vaikuttavina aineinaan L-karnitiinia (BT) ja orioottihappoa (B13). Orioottihappo on tärkeää ihon uusiutumisen kannalta ja jos sen luonnolliset pitoisuudet laskevat voi solujen tuotanto laskea tai ehtyä jopa kokonaan. L-karnitiini taas on aminohappo, jonka tehtävä on vastata solujen energia-aineenvaihdunnasta kuljettamalla pitkäketjuisia rasvahappoja mitokondrion sisään poltettavaksi energiaksi. Eli näin ummikkona sanoisin, että tuotteet tekevät samaa eri aineilla: pitävät solut aktiivisina ja sitä kautta himmaavat ikääntymisen merkkien muodostumista.


fi-btb13-kantasolu-teknologia


BTB13 olikin monessa mielessä kiinnostava aine, sillä se on Oulun yliopiston tutkimusryhmän kehittämä ja tutkima ja patentoitu jo lähes 10 vuotta sitten. Vielä mielenkiintoisemmaksi asian teki se, että tätä ihmeainetta saa käyttää kosmetiikkatuotteissaan vain yksi taho: Naviter oy, jonka toinen tuotesarja on käyttämäni ja tykkäämäni Ekopharma! BTB13 ei ole luonnonkosmetiikkaa, sillä BTB13 on laboratorio-olosuhteissa kehitetty yhdiste. Loput tuotteiden ainesosat ovat käytännössä samoja, mitä Ekopharmassakin ja ihan sitä samaa parabeenitonta laatua ilman kalvomuodostajia. Itseasiassa näissä ei ole edes vettä, vain vaikuttavia aineita!


Kun menin joulukuussa Kauneus Hillaan kasvohoitoon (blogiyhteistyö), huomasin Hillan Minnan hankkineen Ekopharman kylkeen myös toisen hoitolasarjan, joka oli juuri tämä BTB13. Innostuin asiasta entisestään ja teimmekin kasvohoidon Ekopharman sijaan BTB13-sarjalla testataksemme mitä ihoni tykkää siitä. Oikeasti ihoni on vielä niin nuori, ettei mun kannattaisi käyttää koko BTB13-sarjan repertuaaria kotioloissa, mutta säännöllisesti kasvohoitojen yhteydessä sitä kyllä suositeltiin jo. Mutta Ekopharman seerumin voisin halutessani vaihtaa tähän ihmeaineeseen ja alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan vanhenemisen merkkien ehkäisyyn. Ihoni tykkäsi hoidosta paljon ja kunhan Ekopharman seerumi loppuu, ajattelin testata tätä BTB13 seerumia. Hinta kyllä hirvittää, 30 ml maksaa lähes 100 euroa, mutta Bioeffectin 15ml hinta on 135 euroa, eli suomalaisen saa silti islantilaista edullisemmin. Ellei ihoni olisi melko vaikea tapaus tuskin kiinnostuisin näistä aineista tässä iässä, mutta kuivuudesta, aknesta, epäpuhtauksista ja couperosasta kärsiessäni myös ennaltaehkäisevä ihonhoito tuntuu tärkeälle. Ja onhan tämä kiinnostavaa, varsinkin kun saan testailla tuotteita ammattilaisten valvovan silmän alla.


btb 13 esitebtb13 setti


Olen nyt jauhanut BTB13-aineesta kuukauden päivät ja kuulin mielenkiintoisen jutun tuttavaltani. Hänelle oli yhtäkkiä ohentunut hiukset valtavasti ja hän oli muistaakseni Laser Tilkan kautta saanut suosituksen kokeilla sarjan hiuspohjaseerumia jo aiemmin viime vuonna. Ja kyllä, hiuksien kasvu oli aktivoitunut ja lyhyt tukka näyttää jälleen yhtä tuuhealta kuin ennen ohentumista. Auttaa siis muuallekin kuin kasvoihin!


Ihon hyvinvoinnista ei välttämättä osaa nauttia ennenkuin sen hetkeksi menettää. Tuskin nämäkään BTB13-tuotteet mitään instant-muutosta tekevät, kun se ei ole tarkoituskaan. Mutta pitkällä aikavälillä uskon kyllä hyvien ihonhoitorutiinien ja elämäntapojen näkyvän ja tietenkin myös tuntuvan ihossa, onhan se suurin elimemme. Ikääntyminen saa mielestäni näkyä (ja siksi en halua käyttää mitään silottavia voiteita ja meikkejä), mutta saahan sitä hieman hidastaa.... pidempiaikaista kokemusta mulla itselläni ei vielä näistä tuotteista ole, mutta kiinnostusta senkin edestä! Loppuisi jo vanha seerumi, niin pääsisi kokeilemaan uutta!


ps. Minna huikkasi Hillan tämän kuukauden tarjouksen olevan juurikin BTB13-kasvohoito 85 eurolla! Kasvohoitoja löytyy kahta laatua kiinteyttävä & uudistava sekä herkän/ couperosaihon hoito. Jos kiinnostuit, ajan voi varata täältä.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

7 kommenttia

 1. Oih! Kuullostaa Ihan Tismalleen asialta, jota tarvitsisin iholleni! Tiedänpähän, mitä tehdä ja hankkia seuraavalla Suomen reissullani!

  VastaaPoista
 2. Tiedäthän, että mikäli blogitekstisi on todellisuudessa tuotteen mainos, josta sinä hyödyt, on sinun ilmoitettava tämä selkeästi tekstin yhteydessä.

  VastaaPoista
 3. Näitä muuten oli jossain nettikaupoissakin jo, skin.fi ainakin. En tiedä vaan postittaako Ruotsiin :)

  VastaaPoista
 4. Heh, joo tiesinhän minä että maksetusta mainoksesta pitää ilmoittaa. Tässä tapauksessa en ole saanut jutun kirjoittamisesta rahaa, tuotteiden valmistaja on tuskin edes nähnyt blogijuttuani, siitä ei ole sovittu ja en ole saanut myöskään yhtään ainoaa testipulloa ko. ainetta kotiin (näitä varmasti saisin halutessani, sillä mulla on Ekopharman kanssa yhteistyö). Ainoa saatu juttu on tuo kasvohoito kauneushoitola Hillassa ja se on merkitty sulkuihin blogiyhteistyönä. Jos joku nyt haluaa testata tuota kk-tarjousta Hillassa, sekään ei kyllä hyödytä mua mitenkään rahallisesti. Tosin saan kyllä hyvän mielen jos onnistun saamaan Hillaan asiakkaita ja lukijoilleni ihan huipun kosmetologin :)

  Kerrotko mikä sanamuoto sai sut epäilemään mainostusta?

  VastaaPoista
 5. […] Aloin noin kolmisen kuukautta sitten testaamaan kasvoilleni BTB13-nimistä epäpuhtaalle iholle tarkoitettua seerumia. BTB13 on suomalainen kantasoluteknologiaa hyödyntävä ihonhoitosarja, joka tehdään samassa helsinkiläisessä tehtaassa luonnonkosmetiikkasarja Ekopharman kanssa. BTB13 eroaa Ekopharmasta eniten siinä, että siinä on käytetty Oulun yliopistossa kehitettyä ja patentoitua BTB13-yhdistettä. Se ei siis ole 100% luonnonmukainen, vaikkakin BTB13 yhdisteen lisäksi seerumin kuten muidenkin tuotteiden pohja on luonnonkosmetiikkaa. Jos BTB13 aineena kiinnostaa, kannattaa lukea myös toinen postaukseni aiheesta täällä. […]

  VastaaPoista
 6. Olen etsiskellyt parempia ihonpuhdistus- ja hoitotuotteita itselleni jo pidemmän aikaa. Ensin ajatushurahdus luonnonkosmetiikkaan, nyt alkanut tuntua että muukin kelpaa, jos vaan a) olisi edes semisti ekotuote, eli ei mikään täyteaine/silikoni/mikromuovikauhistus b) täyttää hankalan ihoni tarpeet, atopiasta couperosaan ja edelleen epäpuhtauksiin, laajentuneisiin ihohuokosiin ja selkeään rasvoittumiseen c) allergisoimaton ja hajustamaton, tai enintään hyvin miedosti tuoksuva ja d) ei ole luksushinnoissa.
  Ekopharma kuulostaisi yhdeltä vaihtoehdolta, miksei btb13:kin, vaikkapa juuri jutun mukaisesti yhdistettynä toisiinsa. Mutta tiedätkö enempää kuinka btb13 suhteutuu tuohon vaatimuslistani a-kohtaan? En löytänyt äkkiseltään tarkempia tietoja. Inci-listan aineita en taas tunne riittävän yksityiskohtaisesti. Entäpä onko jommasta kummasta sarjasta jäänyt tuotteita vakikäyttöösi, nyt noin puolitoista vuotta jutun kirjoittamisen jälkeen?

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla, että toi hiuspohjaseerumi on toiminut tutullasi, itse aloin juuri käyttää sitä ni toivotaan että toimisi itselläkin. :P

  P.S. Se on muuten orootti-, ei orioottihappo. ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images