3-vuotiaan kanssa lumilautailemassa

Ehdotin Kaamokselle ennen matkaa puolivitsinä, että haluaisiko hän lumilautailemaan kun mennään Saariselälle. Eihän tyyppi edes tiennyt mitä...

saariselka holiday club nilihonka 1


Ehdotin Kaamokselle ennen matkaa puolivitsinä, että haluaisiko hän lumilautailemaan kun mennään Saariselälle. Eihän tyyppi edes tiennyt mitä se tarkoittaa, mutta lumilautailu on sen jälkeen ollut puheissa tosi paljon. Vaikka tänään satoi lunta, ajattelin että mennään  nyt kokeilemaan sitä lautailua, kun kerran täällä saakka ollaan. Ja kun huomisesta eteenpäin on luvattu kovempia pakkasia.


Käveltiin mökiltä Ski Saariselän rinteisiin (n.1.5 km) vaikka skibussikin olisi mennyt. Tsekattiin vuokraamosta löytyisikö noin pienelle oikeasti lautaa ja kenkiä ja kun nekin löytyi, vuokrattiin setit molemmille. En tiedä kumpaa jännitti enemmän kun painuttiin lastenrinteeseen ja alettiin kiinnittämään lautoja jalkaan, mulle lautailu on kyllä tuttua juttua, mutta 10 vuoden tauko jännitti paljon. Ja Kaamos vaan täpinöi muuten vain lumilautansa kanssa.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAsuksia seinassa ski saariselka ovi


Homma toimi yllättävän hyvin! Tosin lapsi nyt ei käyttänyt hissiä kertaakaan, vaan käveli / liukui laudalla mun vetäessä ylemmäs loivaa rinnettä ja sitten pienissä erissä kaatuillen alas. Välillä otettiin tuumaustauko ja sitten taas harjoiteltiin. Parhaimmillaan taisi 15 metriä mennä kaatumatta, eli vielä vähän harjoitusta tarvitaan. Tosin pakko kertoa, että mun opetellessa lautailemaan n.11-12-vuotiaana ekan päivän paras saldo taisi olla 2 metriä :D


Jossain vaiheessa päivää päätin, että nyt riitti ja halusin itsekin mäkeen. Ekassa sompahissinousussa samaisessa lastenmäessä jalkani meinasi puutua jännityksestä ja sain etummaisen jalan sisäreiteen mustelmankin hissistä. Kun alastulo ihme kyllä meni kuin vanhasta muistista, päätin painua loppupäiväksi kaverin kanssa rinteisiin lähelle tuolihissiä. Oli kyllä ihan mahtavaa laskea pitkästä aikaa ja varsinkin kun rinteissä ei ollut juuri porukkaa lumisateen takia. Saariselän rinteet olivat just sopivia, kohtuupitkiä eikä erityisen jyrkkiä, joten lautaan sai tutustua leppoisasti. Mietin vielä menisinkö joku muukin päivä mäkeen, vain alkuvuodelle tyypilliset kovat pakkaset taitavat estää.


tuolihissi kaunispaa kaunispaa etaisyydet merkit


elsa kaunispaalla lumilautalumilaudalla burton naisten lumilautaburtonmies kaamosOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Loppupäivästä käytiin vielä Kaamoksen kanssa yhdessä "mäessä" ja syömässä nakkisoppaa rinteiden läheisyydessä olevassa ravintolassa. Lopulta napattiin päivän päätteeksi skibussi, joka kuljetti meidät takaisin Holiday Clubin pihalle, mistä talsimme kelorivariimme. Vasta sisällä aamusta iltapäivään jatkunut ulkoilu toi kylmyyden ja pistimme saunan päälle. En yleensä kotona kaipaa saunaa, mutta täällä on kyllä aivan ihanaa että sinne voi mennä hetimmiten ulkoa tultua. Saunan jälkeen pistimme vielä takkaan tulen lämmittämään mökkiä ja iltapalaksi teimme hiilloksella poromakkaraa salaatin kaveriksi.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Huomiseksi ajattelin tehdä pienen esittelyn tästä kelorivaristamme päiväkuulumisten lisäksi, joten palataan silloin!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Hienosti vedetty! Minä pääsin rinteeseen suksilla ennen kuin täytin kolme ja olen miettinyt olisiko jo tänä talvena pojan vuoro kokeilla lautaa tai suksia.

  Ja hih, mulla on teininä ollut noi samat mintunvihreät Blizzardit.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Tahtoo myös Lappiin pois etelän loskasta ;)

  VastaaPoista
 3. Jos ei odota liikoja siitä laskemisesta niin tottakai! Hissi voi pelottaa ekakertalaista ja ainakin laudalla se meno on aika hidasta, enemmän menee ylösnousuun aikaa kuin laskuun :)

  Hienot sukset sulla ollut! Mun ekat oli pinkit Rossingnolit :)

  VastaaPoista
 4. Mihinkäs sinun kypärä oli unohtunut? :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images