NOSTALGIAMARATONI

Aloitin eilen jo perinteeksi muodostuneen joululeffaputkeni. Joululeffanhan ei tarvitse olla jouluun sijoittuva, mutta useimmat joululeffale...

Aloitin eilen jo perinteeksi muodostuneen joululeffaputkeni. Joululeffanhan ei tarvitse olla jouluun sijoittuva, mutta useimmat joululeffalempparini ovat. Starttasin putkeni kuitenkin joulusta alkavasta leffasta, joka huipentuu ystävänpäivänä New Yorkiin, arvaatteko jo? Kyllä, Uneton Seattlessa! Seuraavana listoilla olisi muutama muu suosikkini, ja nyt ei puhuta mistään älykkäistä taide-elokuvista :D


sleeplessinseattleposter


Pretty-Woman-Posterhome-alone-collection-1211174822_800 love actuallyComposite


Freudilla olisi varmasti sanottavansa tähän nostalgiaintoiluuni, jossa leffojen katselun lisäksi tuoksun Ck Onelle, luen Trendiä sängyssä, tapitan vanhoja Frendejä ja kuuntelen Suden Dog man staria. Mulla on taas sanottavana, että vanhan kertaus on kyllä todella rentouttavaa. Välillä innostun noista uusista rikossarjoista ja sydän sykkyrässä istun sohvalla pureskellen kynsiäni jännityksestä kalpeana, mutta huomattavasti rentouttavampaa on katsoa jo sata kertaa hyväksi havaittua hyvän mielen elokuvaa, jossa on onnellinen loppu.


Hauskaa on myös miettiä miten tietyt aikakausien jutut ovat vaikuttaneet minuun ja esimerkiksi Frendeistä on mielenkiintoista bongailla tuttuja juttuja: noin lyhyt ruutuhame mullakin oli! Tosiaan, kahvia juotiin isoista mukeista ja se oli ihan aina suodatinkahvia. Ja hei, inspiraatiota haettiin jostain ihan muualta kuin internetistä!


Yllä olevien leffojen lisäksi haluaisin katsoa ennen vuoden vaihdetta vielä ainakin Bridget Jonesin, Romeo+Julietin ja Kuolleiden runoilijoiden seuran. Saattaa olla, että myös Vuosi Nuoruudestani ja Reality Bites on kaivettava esille, niin ja Isä sisäkkönä! Mitä muita hyviä niitä olikaan?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Hyviä leffoja.
  Patch adams on kans hauska mutta liikuttava.
  Mä tykkään myös kotimaisista esim. tummien perhosten koti.
  Miten ihmeessä kun alkaa tehdä listaa niin ei muista mitään nimiä. Leffat itsessään kyllä.

  VastaaPoista
 2. Hei, minä aloitin joululeffamaratonin jo toissa viikolla työn puolesta, kun katsottiin teinien kanssa tunnilla juurikin tuo iki-ihana Kuolleiden runoilijoiden seura. Love Actuallyn ehdin myös jo katsoa viime viikonloppuna ja joka jouluun kuuluvat myös ehdottomasti Uneton Seattlessa (onko enää ihanampaa? ), molemmat Macalay Culkinin Yksin kotona -leffat sekä ultimate-suosikkini Ihmeellinen on elämä, jota ilman joulu ei oikeasti tule.

  VastaaPoista
 3. Mä taidan etsiä tänä jouluna katsottavaksi Walter Mittyn ihmeellisen elämän. En niin välitä noista klassikoista, varsinkaan noista Yksin Kotona-leffoista. Paitsi Lumiukko, se on nähtävä joka joulu, ja Samu Sirkan joulutervehdys! =)

  VastaaPoista
 4. Yksin kotona kuuluu munkin joululeffoihin! Lisäksi mun listalla on Shrek ja Pekka Töpöhäntä.

  VastaaPoista
 5. Loistava leffasuora! Bridgetin toljotin jokin aika sitten kun tuli telkusta. Mulla myös menossa Frendit tiesmonennenkokerran ja R:n kanssa kurkattiin netflixistä hetki Bel-Airin Prinssiä, ja nyt on eka kausi katottu. :D

  Joulun feel-goodeihin heittäisin myös Family Manin ja Napapiirin sankarit olisi kuva nähdä taas, vaikka en tiedä onko siitä ihan klassikoksi asti. Oi voi näitähän olisi vaikka kuinka!

  VastaaPoista
 6. Pitääpä kaivaa tuo Rakkautta vain esille vanhempien luota. Mäkin tykkään, että Pekka Töpöhäntä kuuluu jouluun, tuleekohan se tänä vuonna?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images