CLUB FOR FIVEN JOULUKONSERTISSA

"Jos mä joskus saan lapsia niin...." on aika paha lause. Sitä kuvittelee monenmoista mitä tekisi ja ei tekisi, mutta lopputulos on...

kaamos ja okko kollaasissaOLYMPUS DIGITAL CAMERA


"Jos mä joskus saan lapsia niin...." on aika paha lause. Sitä kuvittelee monenmoista mitä tekisi ja ei tekisi, mutta lopputulos on, että tekee yleensä kuin 99% muistakin vanhemmista tai ei tee mitään. Eräs nuori kulttuurituotannon opiskelija (eh, minä siis) mesoi ainakin, että jos minä saan lapsia niin menen niiden kanssa sinne minne menisin ilmankin tarkoittaen kulttuuritapahtumia. No osittain totta, raahasin ekan vuoden lasta mukana kaikkialla punkkareiden kadunvaltauksista lähtien ja sitten en mennyt enää minnekään. Ei vaan jaksanut eikä hotsittanut. Nyt olen taas aktivoitunut.


Olen siinä mielessä ankea äiti, ettei lapsi ole koskaan nähnyt jaksoakaan Ti-ti-nallea eikä meitä siis nähdä niissä konserteissa. Sen sijaan testasimme ystäväni Paulan kanssa olisiko kahdesta 3-4-vuotiaasta pikkupojasta konserttiseuralaiseksi ja kävimme lauantaina Musiikkitalolla Club For Fiven a cappella-joululaulukonsertissa. Sen lisäksi, että konsertti oli ihan mahtava, oli lapsien kanssa tosi helppoa ja mukavaa. Oikeasti.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ensimmäiset pari kappaletta meni multa konsertissa vähän ohi, sillä jännitin tosi paljon miten Kaamos käyttäytyy katsomossa. Sitten huomasin, että tyypillä ei ole mitään ongelmaa kuunnella musiikkia ja katsella milloin lavalle, milloin kattoon ja seinille heijastuvia valoja. Okko istui vieressä myös kiltisti, vaikka äitiä taisi jännittää aika lailla: Okon isä kun oli lavalla laulamassa ja mielessä taisi olla myös ne kerrat milloin lapsi on ollut oikeasti liian pieni konsertteihin. Pojat istuivat vierekkäin eivätkä tainneet puhua tai edes viittoilla toisilleen koko konsertin aikana, vaikka puoliajalla meno villiksi tietenkin meni. Ihmettelen suuresti tätä tyyntä keskittymiskykyä, sillä tunnen tapaukset melko hyvin ja melkein odotin jonkinlaista sekoamista.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kaksiosaisessa konsertissa oli osittain hyvin harras tunnelma ja iloiset joulupukkilaulut oli nekin pistetty toiselle puoliajalle potpurriksi, joten suurimmaksi osaksi fiilistelimme niinkin kepeillä lauluilla kuin Maa on niin kaunis ja Heinillä härkien kaukalon. Vain kolme viimeisintä encore-laulua taisi olla lapsille liikaa, muuten kaikki meni paremmin kuin hyvin. Oli hyvä, että tätä testattiin nyt, sillä konserteissa viihtyminen tarkoittaa vain yhtä asiaa: lisää konsertteja! Lisää yhteistä tekemistä!


ps. to 18. ja pe 19.12.  Club For Five konsertoi vielä Kulttuuritalolla Helsingissä klo 19.00. Kumpaankin konserttiin on vielä lippuja jäljellä, joten jos vain on aikaa, kannattaa konserttiin mennä (lapsen kanssa tai ilman). Muuten Clubin joulukonsertit ovatkin tältä vuodelta ohi.


https://www.youtube.com/watch?v=POuwCIqMfcI

Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

1 kommenttia

  1. Alle 1-vuotiaat ja yli 2-vuotiaat on jotenkin hallittavissa yleisillä paikoilla ja tapahtumissa. Mutta voi sitä välivaihetta, ihan alkaa kylmää hikeä puskea, jos tulee tarve jonnekin ihmisten ilmoille lähteä.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images