NÄIN ME AINA TUKHOLMASSA TEHDÄÄN

Huvittavaa, kuinka samalla kaavalla meidän risteilyt Tukholmaan aina menevätkään. Mutta rutiinit ovat matkustaessa kivoja ja monesti parhaat...

Huvittavaa, kuinka samalla kaavalla meidän risteilyt Tukholmaan aina menevätkään. Mutta rutiinit ovat matkustaessa kivoja ja monesti parhaat jutut on niitä, joista tietää jo etukäteen että ne toimivat. Toki jotain vaihtelua voisi tietenkin retkilleen keksiä, kun mä menen Tukholmassa yleensä aina samat paikat, samassa järjestyksessä ja hankkien samat tietyt jutut tuliaisiksi.


viking line viking mariella laivalla oi mutsi mutsi tukholmahelikopteri laivalla


Yleensä aina meidän laivaristeilyt on extempore tapahtuvia irtiottoja, niin nytkin. Sain toissa viikolla Viikkarin lahjakortin ja päätin torstain ja perjantain välisenä yönä, että tilaanpa risteilyn lauantain lähdöllä ja onnistuin saamaan meille hytin aika täyden oloiselta laivalta. Ensimmäisen illan ohjelma oli heti selvä: pallomerta ja buffetillallinen. Niinkuin nyt aina. Hyvä tsägä kävi ja juuri edellisenä iltana buffa oli vaihtunut Leif Manneströmin suunnittelemaan joulupöytään ja mä r-a-k-a-s-t-a-n jouluruokia. Olisi hauska sanoa, että starttasin jouluruokasesongin herkkupöydästä, mutta kyllä mä jo Lidlin luomuporkkanalaatikkoon ja imellytettyyn perunaloodaan haksahdin ennen reissua :D Mutta siis Mannerströmin joulupöytä oli ihana ja Kaamoskin nautti ruuasta kovasti, vaikka perinteistä lastenpöytää ei ollutkaan ja meillä oli tosi hauskaa kahdestaan ruokaillessa. Kuorin ainakin 30 katkarapua siinä jutellessa ja naureskellessa ja ruuan jälkeen suunnattiin tietenkin loppuillaksi pallomereen ja siitä nukkumaan.


joulupoyta mannerstrom viiking linekaamos buffetissa viking mariella marraskuu joulupoytajalkiruoka viking buffet


Rutiineista puheenollen mulla on aina mukana laivalla pari kirjaa, että saan lapsen nukahdettua lukea ja sitten nukahdan ennen lasta. Niin siis nytkin. Aamulla pakkasin kuitenkin Laura Paloheimon OMG:n mukaan kuohuviiniaamupalalle ja luin muutaman sivullisen Kaamoksen vedellessä hyvällä ruokahalulla pannareita ja vesimelonia. Sitten laiva olikin jo satamassa ja tehtiin kuten aina ennenkin eli Viikkarin bussilla keskustaan. Ja sieltä kuten aina ennenkin suoraa ratikkaan ja sillä Junibackeniin. AINA.


laura paloheimo omg kirja foodgarden aamupalaraitiovaunu djurgardeniin


Junibacken on aivan ihana paikka pienelle lapselle ja satujuna on mulle itsellenikin se reissun kohokohta. Edellisestä kerrasta oli jo päälle vuosi, joten paikka oli Kaamokselle kuin uusi. Ja voi että lapsi osasi nauttia jokaisesta hetkestä siellä! Kun jotkut ihmettelevät miten mä jaksan lähteä moneksi päiväksi lapsen ehdoilla vaan istumaan pallomeren laidalle ja satutaloihin, niin se ilo on vain niin iso, että se jää itsellekin pitkäksi aikaa kohottamaan omaa fiilistä. Kaamos juoksi, hymyili, oli onnellinen ja näki oikein kuinka hän aisti ja eli tuttuja satupaikkoja sata lasissa.


junibacken ulkoapain


junibacken nautelma missa leijonajunibacken jannaa junibacken talokaamos juoksee


Pari tuntia Junibackenissa oltua lähdimme (tippalinssissä) pois ja matka jatkui kuten aina ennenkin ensin Lagerhausiin (pettymys!) ja Åhlensille. Ja Åhlensilla tietenkin sinne Peppi Pitkätossu osastolle, mistä ostin jälleen kerran 3 paria Peppi-sukkia, aivan kuten aina ennenkin. Åhlensilta kävelimme tietenkin City terminaliin ja niinkuin aina, hain Pressbyranista Maman ja Family livingin. Ja vasta silloin ymmärsin, että hetkonen, mä teen näin AINA. Joka kerta mulla on noi kaksi lehteä ja Peppi-sukat laukussa.


rattaat ja kaamos tukholmassaporot kulturhusetin edessakaamos reima aw1 nikon1jouluikkuna ahlens tukholma 2014family living mama lehdet


Laivalle takaisin tullessa menimme tietenkin muutaman tunnin päiväunille ja siitä Food gardenin alkupala+jälkiruokabuffetiin. Näin jo etukäteen Jennyn instasta kuvia alkupalapöydästä, mikä oli ihan huippu jo kuvan perusteella eikä kyllä tuottanut makunsakaan puolesta pettymystä. Kaamos veti Ville Viking lastenpöydästä minihampurilaisia, lasagnea ja kaikkia lasten herkkuja ja uskaltautui jopa halaamaan ekaa kertaa Ville Vikingiä ruokailun lomassa. Ja ruokailun jälkeen oli tietenkin luvassa vielä pallomerta, paljon pallomerta. Ja mulla oli vuorossa se, mikä aina eli ruotsalaisia lehtiä, paljon ruotsalaisia lehtiä. Ja siitä sitten ajoissa nukkumaan ja odottamaan vielä viimeisintä laiva-aamupalaa....


food garden ruoka marraskuu 2014villeviking kaamos kainalossa


Tää kaava on niin tallentunut muhun, että varmaan vielä Kaamoksen ollessa 15v käytän häntä buffetissa ja Junibackenissa ja hankin Mama-lehden kioskista. Peppi sukkien suhteen pitää keksiä jotain muuta sillä niitä tehdään ilmeisesti vain kokoon 26-29 saakka, mikä on kyllä suuri vääryys! Mutta jotenkin musta tuntuu ettei meidän perhe voi olla ainoa, joilla on tällaisia Tukholman traditioita, samat paikat ja jutut on vaan tosi mukavia toistaa!


ps. Terveisiä pallomeren laidalla ja buffetissa törmäämilleni lukijoille! Tosi kiva kun moikkaatte, tekee tästä touhusta aina pala palalta todellisempaa :)


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

7 kommenttia

 1. Okei- nyt on pakko tunnustaa. En ole nimittäin ikinä käynyt Tukholmassa (tosin Arlandalla olen hengaillut pari tuntia odotellessa jatkolentaoa). Omat vakipaikkani ovat Tallinna, Lontoo ja Saksa ylipäätään. Näissä paikoissa teen myös aina samat asiat samassa järjestyksessä. Ehkä pitäisi joskus repäistä ja lähteä siskon kanssa Tukholmaan?

  VastaaPoista
 2. Me käymme kerran vuodessa pojan ja hänen serkkunsa kanssa sekä hänen äitinsä eli mun siskon kanssa Tukholmassa. Nyt ollaan siis jo kolmesti käyty.
  Meillä on aina sama traditio myös miten mennään ja missä pysähdytään jätskillä yms. Ensi vuonna varmaan mennään ekaa kertaa (tällä kokoonpanolla) junibackeniin.

  VastaaPoista
 3. Mirjami on tuhat kertaa pyytänyt että lähtisimme Ruotsiin.mutta en uskalla...haluaisin itse käydä abbamuseossa.ota seuraavalla kerralla meidät mukaan tai anna mulle luuseriäidille vinkkejä.en oikein tykkää olla yötä laivassa.mutta mutta en tiedä miksi en saa aikaiseksi.ehkäpä syynä on Mirjamin maito ja pähkinäallergiat mutta nehän pystyy etukäteen ilmoittamaan.myös minun siskonipoika Oliver n2v6kk rakastaa junia....

  VastaaPoista
 4. Jenni!! Mietin sua just tänään,, et annan yhden lahjakortin sulle ja Mirjamille! Ehditte ennen joulua Tukholmaan :)

  Toki te voitte lähteä meidänkin kanssa, mutta nyt ois yks lahjis vapaana.

  VastaaPoista
 5. Olipa teillä kivan näköinen matka ja kivat kuvat.

  VastaaPoista
 6. Meillä on kans näitä vakireissuja :) ollaan vuodesta 2006 saakka käyty kerran vuodessa Helsingissä (kun sitä ennen asuttiin siellä). Joka kerta Luonnontieteellinen, Ateneum ja Kiasma. Jumbossakin käydään ja sit keskustan putiikkeja yms. Mut tosi samalla kaavalla. Nepalilainen ruoka aina myös muutamaan otteeseen pakko syödä, sitä kun ei meiltäpäin saa.. jne :).

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images