BISNESTYYLIN IRVIKUVA

Mulla nousee aina karvat pystyyn kun kuulen sanan bisnestyyli. Se lienee joku sellainen asiallinen ja fiksu tyyli, jonka tarkoitus olisi teh...

Mulla nousee aina karvat pystyyn kun kuulen sanan bisnestyyli. Se lienee joku sellainen asiallinen ja fiksu tyyli, jonka tarkoitus olisi tehdä ihmisestä vakuuttavampi toisten bisnestyylisten ympärillä. Jotenkin omissa mielikuvissani bisnestyyli naisella on korolliset kengät, joku jakkutyyppinen yläosa ja luiska käsivarressa. Tai jotkut ratsastuskenkien näköiset saapikkaat ja sävy sävyyn silkkihuivi?  Ainakaan se bisnestyyli ei näytä tältä missä minä mieluiten kuljen. Eli siis vaatteissa jotka rimmaavat yhteen kuin hajuvesi lihapulliin.


leopardikassi becksondergaard omm


mekko: Marimekko, neule: Junarose (saatu), sukkikset: Norlyn, kassi: Becksöndergaard (saatu), lenkkarit: Adidas: ZX Flux


miksaus kaikista tyyleistaflux adidas lenkkarit varikkaattyylilyyli haha marimekko junarose leopardi aina komea


Asussani lienee tänäänkin kaikki mahdolliset tyylimokat, monia erilaisia kuoseja, neuletakki on väärän pituinen verrattuna mekkoon enkä tiedä ovatko lenkkarit vieläkään juttu, mitä suositellaan palaveripäivinä ja liekö glitterikynnet ja leopardikuosikaan ihan yhdistelmä joka naisen bisnespukeutumisoppaasta. Silti mä viihdyn näissä kuteissa, näissä kuoseissa ja näissä helman pituuksissa paljon paremmin mitä jossakin ennalta määritellyssä tyylissä, roolivaatteissa mitkä ei tuntuisi omille.


Lievä (?) kassialmamaisuus sopii mulle ihan hyvin ja mieluummin kuin äärimmilleen tiettyyn tyyliin hiottu asukokonaisuus, mua kiinnostaa pukeutumisessa muut jutut. Yksi tärkeimmistä on harkitsevaisuuden sijaan spontaanius, mikä kieltämättä sopii aamuihinikin erinomaisen hyvin. Tänään ehdotin Mimmille, että vaihdettaisiin vielä kenkiä kesken päivää ja sain jalkaani nuo ihanat Adidakset jotka sekoittivat koko kuosipakkaa entisestään. Ja rakastuin niihin niin, että sain suostuteltua Mimmin myymään ne mulle!


adidas lenkkarit sneakers colorful flux


Välillä sitä silti miettii, että pitäisikö rajoittaa ja alkaa etsimään jotakin tyyli-idoleita vaikkapa julkkiksista. Seurata ja ottaa opiksi, kehittää tyyliä ja vannoa vaikka tietyn vaatesuunnittelijan nimeen. Onko teillä sellaisia, tyyli-idoleita nimittäin? Ja ketä suosittelisitte mulle tyyli-idoliksi :D


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

16 kommenttia

 1. Niin on! Ja ehkä hieman vähemmällä kuosimäärällä ne tulisivat jopa esiin :D Ehkä jo huomenna...

  VastaaPoista
 2. Riikka hei, ei mulla oo ku hienoja lenkkareita! ;)

  VastaaPoista
 3. Mäkin välillä mietin, että pitäisikö pukeutua töihin asiallisemmin. Mutta sitten totean, ettei meillä ole pukukoodia ja ois hölmöä ostaa vaatteita, joita ei koskaan "vapaaehtoisesti" pitäisi missään. Enkä mistään vaatteista ole saanut niin paljon kehuja asiakkailta kuin psykedeelisestä kissapaidasta: http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=105939725

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä tässä asussa on yllättävästi tasapainoa. Tämä siis henkilöltä, joka pukeutuu pääasiallisesti kokomustaan, joko semisiististi tai tuulipuvussa. :)

  VastaaPoista
 5. Toi on muuten totta, Mimmillä on tosi hienoja lenkkareita! Ja nää on mun ekat trendilenkkarit, jeeeee!

  VastaaPoista
 6. Hitsi kun toi linkki ei aukea :( . Mä osaan nauttia nyt siitä ettei ole pukukoodia, kun on ollut töissä (onneksi vain hetkiä) paikoissa missä on ollut oikea virallinen työasu. Tosin kyllä sitä miettii, että pitäisikö oma persoona ja mieltymykset piilottaa työpäiviksi, olla vähän enemmän tapettia.

  VastaaPoista
 7. No laukussa ja mekossa on molemmissa tuollaista ilmavaa pallonkaltaista kuosia, sävymaailma on ihan harmoniassa kenkiä lukuunottamatta ja aina pitää olla yksi rike. Kun kynsien väri vielä sattuu mätsäämään kenkiin ni täähän on ihan harkittu juttu! :D Ja mihinkään mekon pituuksiin en ota kantaa, niiden päälle en edes yritä ymmärtää mitään.

  VastaaPoista
 8. hieno analyysi, mä saatan joku päivä kun tarvin "luvan" pukeutua taas sataan eri kuosiin. Saat sit perustella miksi se on hyvä idea!

  Mut noi kengät, kynnet ja ehkä turkoosi kaulakoru mustalla pohjalla voisi kieltämättä olla aika ässä!

  VastaaPoista
 9. Marimekko on aina tyylikäs valinta! Se tekee kassialmalaisuudesta vähemmän almalaisuutta... kait ja ehkä, mutta mä luotan MM:n voimaan :)

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä hyvä asu, ei tuo mekon ja neuleen pituus ero mitenkään pistä silmään. Mä ehkä laittaisin toisenlaiset kengät, vaikka kengissäkään ei mitään vikaa ole. :)

  VastaaPoista
 11. Sulla on ihana, oma persoonallinen tyyli.
  Älä luovu siitä!
  t. Maarit

  VastaaPoista
 12. Tyyli-idoleita ei ole (paitsi Steven Tyler :), mutta mietin miten hiukan muuttaisin asuasi "businessmaisemmaksi". Pienempi kassi ja joku rento jakku tai ryhdikäs neule (lyhyt), jonka väri olisi poimittu kengistäsi. Silloin asu olisi kuitenkin persoonallinen.
  Tämä somistajan näkökulmasta. :)

  VastaaPoista
 13. Munhan tarttee pukeutua siihen bisnestyyliin aina välillä. Tarkoitan pikkumustaa ja jakkua tällä, mahdollisesti jopa tukkaa nutturalla ja helmiä kaulassa jos "huonosti" käy. Sitten on näitä päiviä kun saan valua täällä omien sermien takana näkemättä ketään ja suunnilleen missä vaatteissa haluan. Musta se on ihan hauskaa vaihtelua, paitsi niinä aamuina kun tietää, että täytyy siihen asialliseen tyyliin itsensä punkea ja kiinnostus on nollassa.

  Mutta tyyli-ideoita ei ole ketä seurata, mun mielestä paras on seurata sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Jos tuosta kokonaisuudesta olisi väännttävä palaverikelpo niin mustat baltsut (jos haluaa matalia käyttää, mulla on semmoiset aina töissä koska koroissa ei jaksa). Pienempi veska ehkä, semmoinen cross body mallinen. Musta neuletakki on ihan hyvä, ehkä jakku jos on niitä kotelomekkopäiviä kun on pakko änkeytyä.

  Mutta silti: Niin kauan kun ei ole pakko ja työnantaja ei vaadi niin just se kokonaisuus missä itse parhaiten viihtyy sanon minä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images