LOVENA PIVOON VOL 1

Olen käyttänyt vasta vuoden älypuhelinta, mutta koukuttunut siihen todella lujasti. En tietenkään siihen puhelinominaisuuteen, mutta ne apps...

pivo ekolo hakaniemi


Olen käyttänyt vasta vuoden älypuhelinta, mutta koukuttunut siihen todella lujasti. En tietenkään siihen puhelinominaisuuteen, mutta ne appsit! Päivittäin käytän tietenkin sosiaalisen median appeja, mutta jos ne jätetään laskuista pois, on suosikkini ollut kesästä asti Pivo. Käytän Pivoa ihan joka päivä ja sen asentamisesta on tullut mulle jo nyt iso rahallinen hyöty, kerronpa kohta miten.


Pivo on ilmainen suomenkielinen sovellus, jonka tehtävä on auttaa käyttäjäänsä suunnittelemaan talouttaan entistä paremmin. Kun Pivon ja oman maksukorttinsa pistää synkkaan, saa kännykkänsä näytölle halutessaan ilmoitukset kaikista veloituksista, mitä tililtä tehdään. Niin korttiveloituksista lähikaupasta kuin kuukausittaisista veloituksista kuten vaikka Netflix ja Spotify. Avaamalla salasanalla Pivon saat heti näytöllesi tilisi saldon sekä diagrammin, mistä näkee ennakoidusti miten tilillä oleva raha hupenee tulevaisuudessa. Diagrammi on välillä aika pysäyttävä, sillä isoja ostoksia tehdessä se todella reagoi kertoen, että jatkappa tätä pari viikkoa niin tilisi on tyhjä. Alla pieni esimerkki siitä miten eilinen Late Lammas dvd:n ostaminen näkyi kännyssä!


kaamos late lammas pivo anttila


late lammas pivo2


Diagrammin lisäksi Pivo jakaa kulutuksesi erilaisiin lohkoihin kuten kaupat, asuminen, ruoka/juoma ja palvelut. Ne on havainnollistettu helpoilla palluroilla, joiden koko vaihtelee niihin sijoitetun rahamäärän mukaan. Kun palvelua klikkaa eteenpäin pääsee käsiksi vaikkapa siihen paljonko pelkästään postiin on mennyt rahaa viimeisten kuukausien aikana ja montako kertaa olen hakenut Kanniston leipomosta leipää (aika paljon!). Tämä siis toimii kaltaisellani korttikäyttäjällä erittäin hyvin, jopa Tukholman Pressbyranista ostetut lehdet näkyvät pivossa lehti-ja kirjaostoksissa, vaikka ostokset tehtiin Ruotsissa! Joku sanoi, että onpa ahdistavaa. No ei ole, mieluummin sitä katsoo mihin ne rahat hupeni kuin vain ihmettelisi asiaa.


Itse käytän Pivoa ahkerasti myös silloin kun myyn jotakin tavaraa nettikirppiksillä ja odotan milloin saan postittaa tuotteet eteenpäin. On paljon helpompaa tsekata saldo nopeasti puhelimella Pivon kautta kuin kirjautua pankkitunnuksilla nettipankkiin vain sen saldon katsomisen takia. Mutta se, mistä erityisesti tykkään on juuri tuo näytölle ilmestyvä tieto tililtä velotetusta summasta. Kävi nimittäin niin, että istuin yksi päivä illalla sohvalla ja yhtäkkiä vieressä oleva kännykkä piippasi tililtä lähteneen 4.99 euroa aivan outoon paikkaan. Säikähdin ensin että korttini on varastettu kunnes löysin kortin turvallisesti lompakosta. Sitten epäilin, että korttini olisi kopioitu ja aloin etsimään Pivon kautta löytynyttä veloittajan nimeä Googlesta. Ja onneksi korttiani ei oltu kopioitu, oli vain käynyt niin, että viime talvena ajankohtainen lasten netti tv:n tilaus oli jäänyt perumatta ja tililtäni oli veloitettu kuukausittain vitonen palvelusta, mitä emme enää edes käyttäneet. Vitonen on niin pieni summa, että se oli jäänyt tiliotteeltani täysin huomaamatta ja vasta tuo näytölle tullut viesti sai mut havahtumaan että joku taho tosiaan ottaa mun tililtä rahaa, enkä aluksi edes tiennyt mikä ja miksi. Nyt on netti tv peruttu, että kiitos vain Pivolle, muutenhan en taatusti olisi huomannut koko veloitusta aikoihin!


pivo ekolo hakaniemi hyllypivo hakaniemi ekolo2


Olen hehkuttanut Pivoa varmasti kaikille ystävilleni ja saanut monia faneja sille jo ennen tätä kamppista. Mutta vaikka käytän sovellusta ihan joka päivä, mullakin on yksi juttu mitä en ole testannut vielä kertaakaan. Pivossa nimittäin on paljon etuohjelmia ja mm. ilmainen Cityshoppari-kortti, millä saisi vaikka minkälaisia alennuksia ympäri Suomen. Myös vaikkapa Pins-kortin voi synkata Pivon kanssa, mutta en ole testannut kumpaakaan. Kun joulun lähestyessä pitää entistä tarkemmin pitää silmällä rahankulutustaan, ajattelin nyt ottaa tehtäväksi myös noihin etuuspalveluihin tutustumisen. Nämä palvelut ovat vieläpä sellaisia, että kuka tahansa voi ne saada Pivon kautta käyttöönsä, olipa OP:n tiliä tai ei. Tiliin ja kortin käyttöön liittyvät Pivopalvelut ovat sen sijaan käytettävissä vain OP:n tileillä ja onneksi on, sillä mulla on ollut aina tili vain ja ainoastaan OP:ssa.


pivo etuohjelmat omm1


Koska Pivon lataaminen ja käyttäminen on sekä a) äärimmäisen helppoa että b) täysin ilmaista, ajattelin haastaa teidät muutkin, etenkin Osuuspankin asiakkaat, kokeilemaan tätä appia kanssani parin viikon ajan. Keskustellaan sitten oletteko te tykänneet Pivosta aivan yhtä paljon kuin minä! Pivon voit ladata AppStoresta, Google Playsta ja Windows Phone Storesta. Olisi hauska kuulla muutaman viikon päästä teidän fiiliksiä Pivosta ja huomasitteko kulutuksessanne jotain mielenkiintoista noiden diagrammien kautta. Kuten postauksesta käy ilmi, mä olen liputtanut jo kesästä Pivon nimeen ja kuvittelen jokaisen rakastuvan appiin, kunhan sen vain lataa itselleen. Mitä sanoo muut Pivon käyttäjät, eikö vain olekin ihan huippu palvelu?


Lisätietoa Pivosta? Havainnollistavat kuvat ja video osoitteessa pivolompakko.fi


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

21 kommenttia

 1. Kuten saatat ehkä arvata, käytän Pivoa päivittäin. :) Yleensä juuri mm. kassajonossa. Sen verran tosin mulla eroaa tuo homma, että kaikki veloitukset (ainakaan mun mielestä) eivät näy Visa Debit/Credit-kortilla "viestinä" heti kännykässä, ainoastaan ne, jotka veloittuvat/varataan tililtä välittömästi. Ja Cityshoppariahan käytän Pivon kautta myös viikoittain ja kaikki parhaat edut on jo tietysti käytetty, yhyyy! :D

  VastaaPoista
 2. Siis häh, mä en ole koskaan edes kuullut Pivosta :D. Mutta kuulostaapa hyvältä, juuri tälläiselle kaltaiselleni huithapelille.. Tosin pahaa voisi tehdä nähdä kaikki reaaliaikaisena, tai ehkä se tekisi vain hyvää.

  Taidan ottaa haasteen vastaan, op:n asiakaskin olen sopivasti :).

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Mikä jottei, otetaan haaste vastaan ja ladataan pivo. :)

  VastaaPoista
 4. Jep, näin juuri eli kun velottuu tililtä tai tulee katevaraus niin se ilmoitus tulee. Luulen, että ilmoituksen saa myös asetuksista pois, mutta itselle se on tosi kätevä juttu. Ja kun miettii vaikka tuota varkausjuttua, on kyllä ajatuksena kätevä että puhelin reagoi ostotapahtumaan. Silloinhan ymmärtää heti, että jos itse on kotona ja ostotapahtuma on muualla, kortti on väärissä käsissä.

  Mä en oo käyttänyt yhtään etua. Se arnoldsin etu on pakko käyttää!

  VastaaPoista
 5. Kannattaa ladata, on aika koukuttava palvelu ja hieman kehittävämpi kuin joku tinder :D (joka siis myös kuuluu lempiappeihini...)

  VastaaPoista
 6. Mulla on ollut jo pitkään pivo taskussa. Ja on todella kätevä. Kuntien saldon saa niin nopeasti katsottua.

  VastaaPoista
 7. Ottaisin testiin, mikäli mies ei maksaisi oikeastaan kaikkea (kotihoidontuella ei kauheasti mitää maksella). Ehkä sitten keväällä, kun on toivottavasti taas töitä!

  VastaaPoista
 8. On kätevä! Tarkoititko että "kun tilin saldon"? Koska se saldojuttu on juurikin se kätevin ja nopein. Tosin noi diagrammit ovat erittäin selkeitä ja ymmärrettäviä, joten tykkään niistäkin tosi paljon. Ja esim keskiarvot päiväkulutuksesta on tosi hyvä mittari itselleni.

  VastaaPoista
 9. Mua ois taas nimenomaan auttanut kotihoidontukiaikana Pivo kovasti, koska maksoin ihan kaikki itse ja niistä. Mutta harkitse silti palvelua: sulla on loistava tilaisuus nyt tsekata miten rahan kulutus muuttuu töihin palaamisen jälkeen!

  VastaaPoista
 10. Oon käyttäny Pivoa, mutten oo tajunnu että siinä on noin paljon ominaisuuksia! Oon kattonu vaan saldoa sitä kautta. Mulla vaan ei jostain syystä tule kaikista veloituksista ilmoitusta, esim Prisman ostoksista ei tuu. Kun taas cittarin tai anttilan ostoksista tulee aina... Liekö joku asetusjuttu vai mikä.. Mutta ensitilassa pitää kyllä kattoa tuota cityshopparia, on siellä jotain etuja tänne peräkylillekin :)

  VastaaPoista
 11. Mulla on ollu ehkä noin vuoden ajan käytössä tuo pivo, ja on kyllä edottomasti yksi eniten käyttämistäni sovelluksista (eikä niitä ole kuin muutama). Tykkään myös siitä, että sovellukseen voi kirjata ennalta tiedettävät tilipäivät kuten palkat, lapsilisät, opintotuet, kodinhoidontuet yms.. jotka sitten näkyvät siinä saldon ennusteessa. Näyttäisi myös siltä että ohjelma on oppinut ymmärtämään ihan itse esim kuukausittain toistuvan vuokranmaksupäivän.

  On hyvä olla perillä siitä mihin rahansa kuluttaa, edes siltävaralta, että joskus joutuu kunnon säästökuurille.

  VastaaPoista
 12. Oi, mikä on tuo kammottavan HIENO mustavalkoinen asu poikasi päällä? :) Mun pikkujätkä tarttee samanlaisen.

  VastaaPoista
 13. Mietityttää tietoturvallisuus tossa appsissa. Muuten kyllä kiinnostaisi. Onko tuo siis op:n oma sovellus vai miten?

  VastaaPoista
 14. Op:n oma sovellus kyllä. Itse ajattelen, että tää on ihan yhtä turvallinen kuin kantaa pankkikorttia mukanaan, sillä numerosarjan takaa tännekin pääsee käsiksi. Itse appissa ei näy kuin sun etunimi, ei tilinumeroa, sukunimiä eikä mitään salasanoja jne. Rahaa ei voi siirtää tai muutenkaan käsitellä appin kautta.

  Mutta tietoturvaexpertti en ole, uskon vahvasti että Op on kuitenkin luonut sovelluksen minkä tietoturvan on oltava ihan priimaa.

  VastaaPoista
 15. Minulla on ollut pivo puhelimessa jo kauan, mutta ilmoituksia veloituksista tulee vain silloin tällöin korttimaksun yhteydessä (eikä todellakaan edes joka toinen kerta vaan ehkä kerran kuussa) mitä ihmettelen. Itse olen käyttänyt Cityshopparin etuja pivon kautta jonkin verran, mutta muuten appsin käyttö on jäänyt aika vähäiseksi koska puhelimella on myös OP:n oma sovellus johon olen ottanut käyttöön helpon kirjautumisen eli ei tarvitse kaivaa verkkopankkitunnuksia esiin jos haluan tarkistaa tilin saldon.

  VastaaPoista
 16. […] Mulla on tällä hetkellä sellainen hassu tilanne, että multa löytyy kahdesta eri pankista tili. Idiotismia, tiedetään, mutta en ole ihan vielä saanut otettua itseäni niskasta kiinni ja yhdenmukaistettua pankkiasiointiani. OP:lta mulla löytyy tällä hetkellä kaikki vakuutukset sekä kaksi tiliä, sellaisia säästämiseen ja reissailuun tarkoitettuja, joten en päässyt oikein testailemaan mitä kaikkia hienoja diagrammeja Pivo saa aikaiseksi, mutta niitä pohdiskeli omassa postauksessaan esimerkiksi Elsa. […]

  VastaaPoista
 17. […] Joulukuussa on jo laitettu Safkaa ja kerrottu mm. Unikulman tuotteista, Foot Balancesta ja Pivosta. Edessä on vielä kivoja juttuja, mm. ensi viikolla Disneyn Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön […]

  VastaaPoista
 18. […] viikko sitten kyselin onko kukaan muu yhtä lovena Pivoon kun itse olen. Paljon tuli palautetta, missä todettiin tuon Pivo-mobiilipankkipalvelun olevan ihan […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images