SUPER HYPER TRENDIKÄS PUUKKO

Asia mistä minä, kuten ette varmasti tekään uskoneet minun kirjoittavan: puukon osto. En kuitenkaan viitsi perustaa omaa blogia puukkojutuil...

Asia mistä minä, kuten ette varmasti tekään uskoneet minun kirjoittavan: puukon osto. En kuitenkaan viitsi perustaa omaa blogia puukkojutuilleni, joten kirjoitan siis tänne. Ensi viikonloppuna meillä on siis partion kahden yön syysretki, mikä mua jännittää jo aika paljon. Olen pikkuhiljaa kasaillut listaa mitä mulla on ja mitä mulla ei ole, kun metsässä tarvii yllättävän paljon asioita. Mimmi lupasi antaa mulle taskulampun, mutta löysin myös Lidlistä alle vitosella otsalampun, joten valaistus lienee kunnossa. Vaatteet on muuten ok, paitsi toppahousuni ovat vähän naftit (ostin ne imettäessäni ja ollessani siksi puolet pienempi). Makuupussin saan Haglöfsiltä lainaan, mutta uusi makuualusta pitäisi käydä ostamassa. Lautaset ja sellaiset löytyy ja puukko on tosiaan nyt hankittu.


j marttiini puukko napapiirin puukko


Mulla oli pienenä oma J Marttiinin partiopuukko, jonka sai partiovyöhön kiinni. Nyt partiopuukko olisi kuitenkin liian pieni käteeni ja kotoa meiltä ei löytynyt puukkoa ollenkaan. Mietin ensin, että haen puukon vain läheisestä halpakaupasta kunnes muistin kerran satuttaneeni etusormeni halpapuukolla, josta otteeni lipesi terän päälle ja päätin, että puukon on parempi olla turvallinen. Eikä nätti ulkoasukaan haitaksi ole.


Koska J Marttiini oli ennestään tuttu merkki, lähdin kartoittamaan puukkoa nettikaupan puolelta. Ja yllättäen puukot olikin musta todella mielenkiintoinen juttu ja vietin monta tuntia selaillessa materiaaleja, erilaisia malleja ja kokoja. Ihminen voi näköjään innostua ihan mistä tahansa :D Ja aikani puukkoja katseltuani oli ajatus kirkas: haluan tarpeeksi pienen ja siron puukon, mitä myös lapsi voisi muutaman vuoden kuluttua käyttää ja valitsin Napapiirin puukon omaksi suosikikseni. Mukava sattuma oli, että Torikortteleissa sijaitsevassa Marttiinin myymälässä oli muutamia nahkatupen värivirheiden takia alennettua Napapiirin puukkoa ja sain omani parilla kympillä.


napapiirin puukko j marttiini1napapiirin puukko j marttiini12


Oon ollut ihan fiiliksissä uudesta puukostani ja eilen kävimme vähän testaamassa sen terävyyttäkin. Oi, se on niin ihana! Koska puukoista ei ystäväpiirissäni ole kovin moni kiinnostunut (kukaan siis), olen yrittänyt löytää kohtalontovereita esimerkiksi instagramista. Siellä onkin verraton joukko kaiken maailman sekopää puukkofriikkejä, lempparini on eräs puukkosuunnittelija Siperiasta...


Nyt kun muodissa on kaiken maailman nahka-askartelut, pärekorit ja raanut, eikös nämä puukot voisi ihan hyvin olla seuraava hitti? Mua naurattaa ajatus, että joka toinen sisustusbloggaaja iskisi sen valkoisen stringin, Aarikan raitapurkin ja Iittalan nappula-kynttiläjalan viereen vielä kasan Marttiinin puukkoja :D


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

19 kommenttia

  1. Mulla on rakas puukkoaarre, edesmenneen isäni mulle itse tekemä pikkupuukko. Kaupunkiolosuhteissa sille on hyvin harvoin käyttöä, mutta siitä en luovu <3

    VastaaPoista
  2. No todellakin sisustusblogiaineista, nahkatuppi ja tuollainen vaalean puun värinen öö, tuo osa mistä pidetään kiinni. Sitten sillä voi vuolla lastuja johonkin läpinäkyvään purkkiin koristeeksi.

    Mulla oli lapsena Norjasta ostettu puukko partiossa. Se oli ihana mutta myöskin lapsen käteen sopiva joten enää tällä lapiolla sillä ei kiehisiä veistelisi. Mulla on ollut pitkään ostoslistalla ihan perusjuntti morapuukko jostain Tarjoustalosta tms satunnaisia nuotiokeikkoja varten, sitä ei ehkä String-hyllylle laittaisi.

    VastaaPoista
  3. puukon hankkiminen on kyllä käynyt ennenkin mielessä, vaikka kaupunkielossa pärjää hyvin leipä- ja voiveitsellä, on mulla ollut yllättävän monta tilannetta missä olen manannut etten omista kunnon puukkoa. Yksi on ihan pahvilaatikoiden avaaminen tuhannesta pakkausteipistä. Mutta toivottavasti sun puukolla on silti tehtävää vaikka ei päivittäin käytössä olekaan.

    VastaaPoista
  4. Minulla on mieheni (silloisen poikaystäväni) minulle ostama huisan hieno suomalainen käsintehty puukko kauniissa käsin tehdyssä nahkatupessa. Se on keittiössä aina tarvittaessa saatavilla ja mikäli metsään menen repun kanssa, pakkaan sen aina mukaan. Upea kapistus, sain sen Oulussa itse valita tekijänsä Markku Vilppolan pajasta,joten se kyllä istuu käteen kuin hansikas. Eikä muuten lipsu!
    Huomaatko, meitä puukkointoilijoita on myös täällä ruudun toisella puolella (:
    Hyviä retkiä uuden puukon kanssa!!

    VastaaPoista
  5. no kyllä on trendikäs!

    VastaaPoista
  6. Joo, näet samat sisustuskuvat kuin minäkin! Ehkä ne lastut on kirkkaassa aalto vaasissa, joka on niin nähty että vaikka kukaan ei tiennyt sen menneen pois muodista, edelläkävijät tuovat sen jo takaisin :D

    VastaaPoista
  7. Mua aina hämmentää mitä kaikkea mun lukijat intoilee! Kun johonkin perus lastenvaatepostaukseen tulee max 2 kommenttia, saattaa puukko tai lapaset olla viikon kommentoiduin aihe, haha!

    VastaaPoista
  8. Kyllä, yläkommentissa onkin se trendiasettelukin kerrottu miten tää sit asetellaan kotiin ;)

    VastaaPoista
  9. Täällä on yksi puukkointoilija lisää. :D Oma partiopuukkoni taisi kadota isän kuoleman jälkeen lopullisesti, mutta esikoispoika sai ensimmäisenä joulunaan (... :D) vaariltaan hienon pikkupuukon, johon on kaiverrettu jätkän nimi ja kaikkea. Tytöt eivät jostain syystä ole saaneet vastaavaa, mistä on kyllä tarkoitus huomauttaa appiukolle. ;)

    Esikoinen on nyt neljän ja odottaa ihan pähkinöinä partioon pääsemistä. :') Olen vähän haaveillut itsekin johtajapestin ottamista (takana 8 vuotta laumanjohtajana), mutta nykyisellään ei energia riitä millään: mies on reissutyössä ja lapset ovat 4-, 2,5- ja 0,5-vuotiaita...

    VastaaPoista
  10. Nätti puukko, tosin pienelle lapselle ei välttämättä ihan paras, kun siitä kahvasta puuttuu levike ennen terää - sormet saattaa luiskahtaa varomattomalla.

    Makuualustoista suosittelen lämpimästi neljän vuodenajan solumuovialustaa, se ei petä koskaan. Tilaa se vie, mutta kestävyys ja luotettavuus on tehneet siitä mun lempparialustan vuodesta 2002.

    VastaaPoista
  11. No nyt on pakko kommentoida, koska meillä on puukko esillä olkkarin kirjahyllyssä! Ei tosin Stringissä, vaan hylly on Bo Conceptin... ;) Kyseessä on siis mieheni RUK-puukko, Iisakki Järvenpään tekoa. Se on nätti ja se saa siksi hyvinkin olla esillä! Mun oma Marttiinin partiopuukkoni sen sijaan lepää järven pohjassa: kadotin sen kerran eräällä partioreissulla jäälle.

    VastaaPoista
  12. ymmärrän kyllä ettei tuolla lapsimäärällä noin pieniä muksuja voi sitoutua. Ei mullakaan ole omaa partioryhmää kun en voi sitoutua mitenkään ainakaan ilman lasta harrastamaan.

    VastaaPoista
  13. MIKÄ on "neljän vuodenajan solumuovialusta"? Siis mä aattelin ostaa sellaisen metsänvihreän muovisen rullalle pistettävän alustan hintaan 5 euroa :D Et varmaan puhu siitä?

    Katselin lapselle jo omaa junioripuukkoa missä oli se levike ja pyöristetty pää. Nyt en vielä sellaista hankkinut, mutta tarkoitinkin tuolla että lapsi saa lainata puukkoa lähinnä sitä, että voi harjoitella mun kanssani myös tuolla. Partiopuukossa on hyvä estoläpyskä (heh, termit hallussa!) mutta terävä kärki,luulen ettei se ole vielä ihan ajankohtainen myöskään.

    VastaaPoista
  14. Ouh, olette kyllä sisustustrendien etunenässä sitten! Moderni hylly ja klassinen puukko, ehdottomasti deko-lehti materiaalia....;)

    Noita partiopuukkoja on ollut kyllä monilla ja siksi mä halusin tän Marttiinin, että muistin sen olleen tosi hyvä puukko. Iisakki Järvenpään puukkoa en ole koskaan käyttänyt, vaikka Etelä-Pohjanmaalla olenkin asunut pitkään, tosin en Kauhavalla.

    VastaaPoista
  15. Ihanaa lukea näin Marttiinin myyjänä tälläinen postaus. :) Junior-puukko on lapselle tosiaankin turvallisin, sillä siinä on kumikahva, sormisuoja sekä tylpistetty teränpää estämään pistohaavat. Marttiinin tehtaanmyymälöissä ja nettisivuilta tilatessa saa sen kaiverruksen puukon hintaan. Puukosta voi kyllä saada elinikäisen kaverin ja onhan se ihana muisto. :)

    VastaaPoista
  16. :D :D
    Hyvä idea aalto-vaasien täyttämiseksi.Hypetys siis alkakoon. ;)
    Mulla ei ole itsellä puukkoa mutta nätiltä näyttää sun puukko.
    Itse olen innoissani kun olen saanut kirveeseen "käyttöoikeuden" 35v iässä. :D aiemmin olisin vain osunut sääreeni.

    VastaaPoista
  17. Heh, naureskelin eilen illalla et postasinpa sitten puukosta mutta kommenteista päätellen tää ei ollutkaan täysin turha juttu :) Samaa puukkoa mä lapselle katselinkin jo, juuri tupta tylppäkärkistä. Myyjä sanoi, että puukon käyttöä voi alkaa harjoittelemaan jo hyvin 3-vuotiaana hyvin vahditusti tietenkin. Siksipä luulen, että jossain vaiheessa junioripuukko tulee hankittua että saa omat makkaratikut vuolla ja muutenkin harjoitella kädentaitoja.

    VastaaPoista
  18. Mä suosittelen kyllä sudenpentuikäisellekin teräväkärkistä puukkoa, sormisuojalla toki. Mitä itse on niitä sudareita seurannut niin enemmän tuhoa saa aikaiseksi ne joilla on tylppä kärki (ja tylsä terä...).

    VastaaPoista
  19. Marttiinin Junior-puukossa tylppä kärki, mutta terä ihan yhtä terävä

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images